Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
Denemek için TP-Link'ten bunu istedim ve yolladılar sağ olsunlar ama arayüzüne giremiyorum.

Otomatik IP alırsa 192.168.137.1 IP adresini alıyor. Bununla da bir şey yapılamıyor.

Elle 192.168.1.5 IP verip PC'ye arayüze de 192.168.1.1 ile girmeye çalışırsam hiç tepki vermiyor.

PC'ye 192.168.2.5 verip arayüze de 192.168.2.1 ile girmeye kaltığımda ise 403 Forbidden hatası alıyorum. Bu cihazın IP adresini nasıl bulabilirim?

@Majdev bilebilir belki.

Çözüm
@Recep Baltaş bu ONT hakkında geri dönüş yapıldı. Saha ekibinin söylediğine göre TP-Link ONT sistemde dahi kayıtlı değilmiş. Bu durum bölgesel mi bilmiyorum ama büyük ihtimalle elinizdeki ürün işe yaramayacak. Zaten @8668'de bu bilgiyi doğruluyor. (Kendisi zamanında TT çalışanıydı.)

Tekrardan herkese merhaba,
Recep Bey, ürünü tarafıma gönderdi. Tüm erişimleri açtım, ilgilenen olursa diye paylaşmak istiyorum.
Eğer elinizde bu ürünün ISP logolu sürümü varsa, EPROM programlayıcısı ile orijinal firmware yüklemeniz gerekmektedir.
192.168.1.1 IP adresinden arayüze girebilirsiniz. Kullanıcı adı "admin", şifre ise "admin"dir.
Gizli sayfalar mevcut; bunları açmak için tarayıcı konsolunu kullanabilirsiniz.

JavaScript:
var menuargs = new Array(
    ["sys",    "sys.htm",                     1, "Status"], // sys_info.htm
    //["sys_status", "sys.htm",             2, "System Status"],
    //["optic", "optic.htm",                2, "Optical Module Status"], // optic_link_info.htm
    //["sw_status", "sw_status.htm",         2, "Port Status"], // switch_info.htm

// stats
    //["stats", "rt_stats.htm",             1, "Statistics"], // sys_stats.htm

// network
    ["network", "wan.htm",                 1, "Network Setting"], // network_lan.htm
    ["wan", "wan.htm",                     2, "PON Certification"], // management_loidPassword.htm
    ["vlan_manage", "vlan_manage.htm",             2, "Vlan Setting"], // management_loidPassword.htm
    ["lan", "lan.htm",                     2, "LAN Setting"],
    //["auth_ctc", "gponctc.htm",         2, "CTC Configuration"], // management_loidPassword.htm
    //["tcont", "tcont.htm",                2, "T-CONT"],

// management
    ["management", "user.htm",             1, "Management"], // management_user.htm
    ["user", "user.htm",                2, "User Management"],
    ["upgrade", "softup.htm",            2, "Firmware Upgrade"], // management_upgrade.htm
    ["factory_set", "factory_set.htm",    2, "Factory Defaults"], // management_default.htm
    //["dev_info", "onu_sn.htm",             2, "Device Information"], // onu_sn.htm
    //["dev_mgmt", "device_mgmt.htm",        2, "Device Maintain"], // device_mgmt.htm
    //["iot_conf","iot_cfg.htm",          2,"IOT Config"],
    ["restart", "restart.htm",            2, "Reboot"] // management_restart.htm

);

$.loadMain("onu_sn.htm");

Yetkilendirme: Başarılı
OLT: Huawei
1737404226291.webp

1737404595938.webp

@8668 TP-Link yeni mi? Ürün üzerinde 2022 yazıyor ama ilk defa duyuyorum görüyorum bilgin var mı?
İçerisinde SN, PLOAM değiştirme gibi seçenekler var. Ama Türk Telekom için özel üretildiği için yazımı farklı. Yüksek ihtimalle arayüzünü kapatmışlar. Dışardan orjinal ürünün firmware yüklenmesi gerekiyor.

1731443614535.webp

@8668 TP-Link yeni mi? Ürün üzerinde 2022 yazıyor ama ilk defa duyuyorum görüyorum bilgin var mı?

İçerisinde SN, ploam değiştirme gibi seçenekler var. Ama Türk Telekom için özel üretildiği için yazımı farklı. Yüksek ihtimalle arayüzünü kapatmışlar. Dışarıdan orijinal ürünün Firmware yüklenmesi gerekiyor.

Eki Görüntüle 98111

Bu ONT'ler, son kullanıcı tarafında kullanılmadı. Daha çok şirketler tarafından kullanıyordu eskiden, hala kullananlar vardır muhtemelen. Yeni ürünler arasında TP-Link yok. ZyXEL var.

Yalnız isteyeceğiniz ürün xgs-PON olmaması gerekiyor çünkü olt tarafında desteği yok. Kimi zaman O5 ile yetki alınmasına rağmen profil uymadığı için erişim olmuyor.

Evet. Hala çoğu bölgede GPON kartlar kullanılıyor. Çok az bölgede ge ve 10ge portları combo şekilde kullanıyorlar, ikisinin dalga boyu farklı, sıkıntı olmuyor ancak hat dağılımı hala GPON.

Bu ONT'ler, son kullanıcı tarafında kullanılmadı. Daha çok şirketler tarafından kullanıyordu eskiden, hala kullananlar vardır muhtemelen. Yeni ürünler arasında TP-Link yok. ZyXEL var.

Evet. Hala çoğu bölgede GPON kartlar kullanılıyor. Çok az bölgede ge ve 10ge portları combo şekilde kullanıyorlar, ikisinin dalga boyu farklı, sıkıntı olmuyor ancak hat dağılımı hala GPON.
Bir tanıdığım PM3100 modelinden bahsetti. Eğer son kullanıcıya düşerse süper bir ürün.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş bu ONT hakkında geri dönüş yapıldı. Saha ekibinin söylediğine göre TP-Link ONT sistemde dahi kayıtlı değilmiş. Bu durum bölgesel mi bilmiyorum ama büyük ihtimalle elinizdeki ürün işe yaramayacak. Zaten @8668'de bu bilgiyi doğruluyor. (Kendisi zamanında TT çalışanıydı.)

Tekrardan herkese merhaba,
Recep Bey, ürünü tarafıma gönderdi. Tüm erişimleri açtım, ilgilenen olursa diye paylaşmak istiyorum.
Eğer elinizde bu ürünün ISP logolu sürümü varsa, EPROM programlayıcısı ile orijinal firmware yüklemeniz gerekmektedir.
192.168.1.1 IP adresinden arayüze girebilirsiniz. Kullanıcı adı "admin", şifre ise "admin"dir.
Gizli sayfalar mevcut; bunları açmak için tarayıcı konsolunu kullanabilirsiniz.

JavaScript:
var menuargs = new Array(
    ["sys",    "sys.htm",                     1, "Status"], // sys_info.htm
    //["sys_status", "sys.htm",             2, "System Status"],
    //["optic", "optic.htm",                2, "Optical Module Status"], // optic_link_info.htm
    //["sw_status", "sw_status.htm",         2, "Port Status"], // switch_info.htm

// stats
    //["stats", "rt_stats.htm",             1, "Statistics"], // sys_stats.htm

// network
    ["network", "wan.htm",                 1, "Network Setting"], // network_lan.htm
    ["wan", "wan.htm",                     2, "PON Certification"], // management_loidPassword.htm
    ["vlan_manage", "vlan_manage.htm",             2, "Vlan Setting"], // management_loidPassword.htm
    ["lan", "lan.htm",                     2, "LAN Setting"],
    //["auth_ctc", "gponctc.htm",         2, "CTC Configuration"], // management_loidPassword.htm
    //["tcont", "tcont.htm",                2, "T-CONT"],

// management
    ["management", "user.htm",             1, "Management"], // management_user.htm
    ["user", "user.htm",                2, "User Management"],
    ["upgrade", "softup.htm",            2, "Firmware Upgrade"], // management_upgrade.htm
    ["factory_set", "factory_set.htm",    2, "Factory Defaults"], // management_default.htm
    //["dev_info", "onu_sn.htm",             2, "Device Information"], // onu_sn.htm
    //["dev_mgmt", "device_mgmt.htm",        2, "Device Maintain"], // device_mgmt.htm
    //["iot_conf","iot_cfg.htm",          2,"IOT Config"],
    ["restart", "restart.htm",            2, "Reboot"] // management_restart.htm

);

$.loadMain("onu_sn.htm");

Yetkilendirme: Başarılı
OLT: Huawei
1737404226291.webp

1737404595938.webp

Son düzenleme:
Çözüm