kaanbey

Uzman
Selamlar. BIOS güncelledik, XMP kapattık ve açtık, XMP açıp 6000MHz sabitleyince bilgisayar kafayı yiyor. 700 FPS alıyoruz fakat 0 FPS aniden düşüp geri yükseliyor. Bu sadece Valorant'ta oluyor. Başka oyunlarda olmuyor. Ne yapabiliriz? Her şeyi denedik.

Sistem:

• AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Gigabyte B650 Eagle AX
  • 32 GB DDR5 6000MHz Corsair Vengeance
  • RTX 4070 Ti Super
  • 1TB Samsung 980 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. BIOS güncelledik, XMP kapattık ve açtık, XMP açıp 6000MHz sabitleyince bilgisayar kafayı yiyor. 700 FPS alıyoruz fakat 0 FPS aniden düşüp geri yükseliyor. Bu sadece Valorant'ta oluyor. Başka oyunlarda olmuyor. Ne yapabiliriz? Her şeyi denedik.

Sistem:

• AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Gigabyte B650 Eagle AX
  • RTX 4070 Ti Super
  • 1TB Samsung 980 Pro.
BIOS son sürüme güncellendi değil mi? RAM tam olarak marka-model söyler misin, Hynix mi yoksa Samsung mu, o kısım önemli. Stabil mi bir de EXPO profili, bir program atacağım onunla 30 dk-1 saat test edin.

Sistem:

• AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Gigabyte B650 Eagle AX
  • RTX 4070 Ti Super
  • 1TB Samsung 980 Pro.
TPM ve Secure Boot ile bu durumun alakası var mı bilgim yok açıkçası. RAM ile alakalıysa EXPO profilinde test edin, stabil değilse hata verecektir. RAM Training ayarı vereyim, onu uygula bir de.

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable RX-TX Burst Length-8x/8x

EXPO üzerine bu ayarı uygulayın, tam lokasyonu verdim. Valo'ya özel bir sorun mu bilemem ama şu anki sorunun. Bu attığım RAM Test programı ile, ek olarak da OCCT CPU+RAM Extreme+Large mod ile test edin 30 dk civarında, iyi kötü fikir verecektir.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez hocam RAM konusunda size yardımcı olabilir müsait ise. :D

6 videoluk rehberide izleyebilirsin.

RAM'i aldık hocam şu an biz ne yapabiliriz önemli olan o aldık artık yapacak bir şey yok.
Aldığımız RAM bu.

BIOS son sürüme güncellendi değil mi? RAM tam olarak marka-model söyler misin, Hynix mi yoksa Samsung mu, o kısım önemli. Stabil mi bir de EXPO profili, bir program atacağım onunla 30 dk-1 saat test edin.

TPM ve Secure Boot ile bu durumun alakası var mı bilgim yok açıkçası. RAM ile alakalıysa EXPO profilinde test edin, stabil değilse hata verecektir. RAM training ayarı vereyim, onu uygula bir de.

Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-tx burst Length-8x/8x

EXPO üzerine bu ayarı uygulayın, tam lokasyonu verdim. Valorant'ya özel bir sorun mu bilemem ama şu anki sorunun. Bu attığım RAM test programı ile, ek olarak da OCCT CPU+RAM Extreme+large mod ile test edin 30 dk civarında, iyi kötü fikir verecektir.

Hocam 70 binlik sistem topladık Valorant oynayamıyor böyle saçmalık göremedim sağ olun bu arada deneyeceğiz.

RAM'i aldık hocam şu an biz ne yapabiliriz önemli olan o aldık artık yapacak bir şey yok.
Aldığımız RAM bu.

Hocam 70 binlik sistem topladık Valorant oynayamıyor böyle saçmalık göremedim sağ olun bu arada deneyeceğiz.
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable RX-TX Burst Length-8x/8x

Bu ayarı denedikten sonra hata verdi mi Valo tekrar? BIOS içerisinden bu ayar yapıp save & exit dene istersen.

Aldığımız RAM bu.

Belki driver ile alakalı bir mevzudur, bilmiyorum. RAM ile alakalıysa ya da BIOS, bu şekilde çözmeyi dene. Gigabyte anakart BIOS güncellerken Beta sürüm olmamasına dikkat et, sonu küçük harf ile bitiyorsa Beta sürüm anlamına geliyordu sanırım. Sizin BIOS sürümü şu anda bu şekilde mi? @kaanbey

Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro-enable robust training-enable RX-tx burst Length-8x/8x

Bu ayarı denedikten sonra hata verdi mi Valorant tekrar? BIOS içerisinden bu ayar yapıp save & exit dene istersen.

Belki driver ile alakalı bir mevzudur, bilmiyorum. RAM ile alakalıysa ya da BIOS, bu şekilde çözmeyi dene. Gigabyte anakart BIOS güncellerken beta sürüm olmamasına dikkat et, sonu küçük harf ile bitiyorsa beta sürüm anlamına geliyordu sanırım. Sizin BIOS sürümü şu anda bu şekilde mi? @kaanbey

F35 hocam BIOS sürümü. Bilgisayar benim değil arkadaşımın ben topladımda.

F35 hocam BIOS sürümü. Bilgisayar benim değil arkadaşımın ben topladımda.
Dediğim adımları deneyin, OCCT CPU+RAM Large+Extreme mod test gerçekleştirin sonrasında 30 dk, bir de program atmıştım, onla da olur. Testmem5 biliyorsanız onda da 1usmus profili iyidir.

İlk açışta hata verir, PC resleyip tekrar çalıştırın, config kısmından 1usmus seçip 30 dk test edin. Hata bulmazsa stabil denebilir kabaca RAM'ler için.

Sıkıntı RAM ise bunlar geçerli, Valo'ya has bir sorunsa ya da driversal bir problemse onun hakkında bilgim yok ne yazık ki.

Chipset ve GPU driverlerini son sürüme güncelleyin, çipset için:

Dediğim adımları deneyin, OCCT CPU+RAM large+Extreme mod test gerçekleştirin sonrasında 30 dk, bir de program atmıştım, onunla da olur. TestMem5 biliyorsanız onda da 1usmus profili iyidir.

İlk açışta hata verir, PC yeniden başlatıp tekrar çalıştırın, Config kısmından 1usmus seçip 30 dk test edin. Hata bulmazsa stabil denebilir kabaca RAM'ler için.

Sıkıntı RAM ise bunlar geçerli, Valorant'ya has bir sorunsa ya da driversal bir problemse onun hakkında bilgim yok ne yazık ki.

Hocam windowsda problem olmuyor Valorant'ta oluyor maalesef.

Dediğim adımları deneyin, OCCT CPU+RAM large+Extreme mod test gerçekleştirin sonrasında 30 dk, bir de program atmıştım, onunla da olur. TestMem5 biliyorsanız onda da 1usmus profili iyidir.

İlk açışta hata verir, PC yeniden başlatıp tekrar çalıştırın, Config kısmından 1usmus seçip 30 dk test edin. Hata bulmazsa stabil denebilir kabaca RAM'ler için.

Sıkıntı RAM ise bunlar geçerli, Valorant'ya has bir sorunsa ya da driversal bir problemse onun hakkında bilgim yok ne yazık ki.

Chipset ve GPU sürücülerini son sürüme güncelleyin, çipset için:

Güncel hocam.

Hocam windowsda problem olmuyor Valorant'ta oluyor maalesef.
Birkaç oyunda daha deneyin, dediğim adımları bir uygulayın, attığım driverleri güncelleyin. TPM ve Secure Boot ile alakalı olduğu kesin mi bu sorunun yani, emin misin ondan?

RAM'lerin stabil olduğu da kesin değil, verdiğim ayarlar ve programlar ile 30 dk test yapın hepsiyle. RAM tarafı kesinleşince diğer seçeneklere bakarız. Bir de başka oyunlarda denemek lazım, Apex, Fortnite bunları da indirip deneyin.

Birkaç oyunda daha deneyin, dediğim adımları bir uygulayın, attığım sürücüleri güncelleyin. TPM ve Secure Boot ile alakalı olduğu kesin mi bu sorunun yani, emin misin ondan?

RAM'lerin stabil olduğu da kesin değil, verdiğim ayarlar ve programlar ile 30 dk test yapın hepsiyle. RAM tarafı kesinleşince diğer seçeneklere bakarız. Bir de başka oyunlarda denemek lazım, Apex, Fortnite bunları da indirip deneyin.

Tamamdir hocam.

Birkaç oyunda daha deneyin, dediğim adımları bir uygulayın, attığım sürücüleri güncelleyin. TPM ve Secure Boot ile alakalı olduğu kesin mi bu sorunun yani, emin misin ondan?

Hiçbir şeyden emin değiliz hocam maalesef TPM kapatsak oyuna giremiyoruz oyunu açsak donmalar oluyor.