kaanbey

Uzman
Selamlar. BIOS güncelledik, XMP kapattık ve açtık, XMP açıp 6000MHz sabitleyince bilgisayar kafayı yiyor. 700 FPS alıyoruz fakat 0 FPS aniden düşüp geri yükseliyor. Bu sadece Valorant'ta oluyor. Başka oyunlarda olmuyor. Ne yapabiliriz? Her şeyi denedik.

Sistem:

• AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Gigabyte B650 Eagle AX
  • 32 GB DDR5 6000MHz Corsair Vengeance
  • RTX 4070 Ti Super
  • 1TB Samsung 980 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdir hocam.

Hiçbir şeyden emin değiliz hocam maalesef TPM kapatsak oyuna giremiyoruz oyunu açsak donmalar oluyor.
Başka oyun yok mu sistemde deneyebileceğiniz, ya da şu an için test etsin RAM Test ile paylaştığım. Hata varsa zaten sorun netleşmiş olur.

Başka oyun yok mu sistemde deneyebileceğiniz, ya da şu an için test etsin RAM test ile paylaştığım. Hata varsa zaten sorun netleşmiş olur.

Arkadaşı arayayım BIOS'da.

Başka oyun yok mu sistemde deneyebileceğiniz, ya da şu an için test etsin RAM test ile paylaştığım. Hata varsa zaten sorun netleşmiş olur.

FPS değişmiyor hocam işlemci gecikmesi yükseliyor.

Arkadaşı arayayım BIOS'da.

FPS değişmiyor hocam işlemci gecikmesi yükseliyor.
Dediğim ayarları uygulayın olmazsa, ve TestMem5 1usmus ile 30 dk test edin, hata yoksa tekrar Valo deneyin. Sorun ne kaynaklı onun tespit edilmesi lazım. Yazılımsal, driver kaynaklı ise o kısmı bilmiyorum, deneme-yanılma biraz da.

TestMem 1 kere açın sonra resleyin sistemi, ilk açışta hata verir, o haliyle test etmeyin.

1usmus profilini config kısmından seçin, bir de ayarlar kısmında pagefile kısmını en yükseğe alın @kaanbey Öyle 30 dk test edin, HWiNFO portable sürüm yanda açıp, SS atın buraya, inceleriz. RAM sıcaklıkları ve IOD Hotspot sıcaklığı CPU için.

Dediğim ayarları uygulayın olmazsa, ve TestMem5 1usmus ile 30 dk test edin, hata yoksa tekrar Valorant deneyin. Sorun ne kaynaklı onun tespit edilmesi lazım. Yazılımsal, driver kaynaklı ise o kısmı bilmiyorum, deneme-yanılma biraz da.

TestMem 1 kere açın sonra resleyin sistemi, ilk açışta hata verir, o haliyle test etmeyin.

1usmus profilini Config kısmından seçin, bir de ayarlar kısmında pagefile kısmını en yükseğe alın @kaanbey öyle 30 dk test edin, HWiNFO portable sürüm yanda açıp, SS atın buraya, inceleriz. RAM sıcaklıkları ve ıod hotspot sıcaklığı CPU için.

Biz yaptık hocam dediğinizi hala oluyor. İstemci 900 FPS fakat istemci gecikmesi 30ms oluyor diğerlerinde problem yok hocam. Fakat oyuna girdiğimizde bir problem yok 3 4 dk sonra droplar başlıyor sıcaklıklar normal FPS sabit ama donma yaşanıyor.

Oyunda oluyor zaten hocam diğer hiçbir şeyde sıkıntı olmuyor.

0.5sn oluyor drop OCCT testi de yaptık sıkıntı yok zaten. Normalde akıcı.

Biz yaptık hocam dediğinizi hala oluyor. İstemci 900 FPS fakat istemci gecikmesi 30ms oluyor diğerlerinde problem yok hocam. Fakat oyuna girdiğimizde bir problem yok 3 4 dk sonra droplar başlıyor sıcaklıklar normal FPS sabit ama donma yaşanıyor.

Oyunda oluyor zaten hocam diğer hiçbir şeyde sıkıntı olmuyor.

0.5sn oluyor drop OCCT testi de yaptık sıkıntı yok zaten. Normalde akıcı.
Diğer hiçbir oyunda sorun yok, sadece Valo'da var değil mi sonuç olarak, doğru anladım o kısmı.

Aynen öyle windowsdada problem yok.
Ne yazık ki çözümü bilmiyorum, yazılımsal-driver kaynaklı belki olabilir. İstersen tekrar konu aç, daha spesifik olarak. RAM'i kesin olarak dışladıysanız, testlerde hata yoksa eğer, diğer oyunlarda da hata yok sadece Valo'da drop sorunu var anladığım kadarıyla.

Ne yazık ki çözümü bilmiyorum, yazılımsal-driver kaynaklı belki olabilir. İstersen tekrar konu aç, daha spesifik olarak. RAM'i kesin olarak dışladıysanız, testlerde hata yoksa eğer, diğer oyunlarda da hata yok sadece Valorant'ta drop sorunu var anladığım kadarıyla.

Aynen öyle hocam.