buk0de

Üyecik
Dostlar, öncelikle selam. Face it oynamak için TPM açarken BIOS ayarlarını bozdum. TPM sorununu çözemediğim gibi şimdi de Secure Boot hatası alıyorum. Secure Boot'u kapattığımda PC'yi açabiliyorum ancak Secure Boot'u aktif ettiğimde PC aşağıdaki hatayı veriyor ve sonrasında siyah ekranda takılıp kalıyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Anakart: Gigabyte A520M k v2.
Ekran kartı: Colorful 3060 8 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.

WhatsApp Image 2026-05-03 at 14.07.08.webp

WhatsApp Image 2026-05-03 at 14.10.03.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncelle. Otomatik düzelir. Anakart üreticisinin sitesine girip son güncel BIOS'u flash diske atıp. BIOS ekranından BIOS güncelliyorsun. Hem BIOS'un güncel oluyor, hem de otomatik varsayılan ayarlara döndürüyor. Secure Boot enabled yapıyor kendi otomatik.

BIOS güncelle. Otomatik düzelir. Anakart üreticisinin sitesine girip son güncel BIOS'u flash diske atıp. BIOS ekranından BIOS güncelliyorsun. Hem BIOS'un güncel oluyor, hem de otomatik varsayılan ayarlara döndürüyor. Secure Boot enabled yapıyor kendi otomatik.
Sağ ol hocam, teşekkürler. Ben de onu yapmayı planlıyorum. Yapmadan önce başka bir yolu var mı, sizlere danışmak istedim. Teşekkürler.