Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

40S505

Becerikli
Arkadaşlar Trendyol'dan laptop aldım. Hasarlı geldiğinden iade ettim. Laptop iade sürecine girdi. İade incelemeye alındı. Aynı şekilde Gmail geldi. Gmail'de iaden ulaştı. Eğer iade şartlarına uygunsa 2 iş gününde iaden onaylanacaktır dedi. İadem salı satıcıya ulaşıp iadem incelemeye alındı. Bu süreç nasıl işliyor? Benim acil laptop almam lazım. Arkadaşlarla oyun planlarımız vardı. Yaz tatilini zaten neredeyse yarılamaya geldik.
@Simon Hocam sizin bir bilginiz var mı?

Çözüm
Hocam yani ben en fazla 7 gün mü bekleyeceğim?
@ReyuM arkadaş bayağı uğraşmış.

Eğer ürün satıcıya ulaşmışsa 2 gün içerisinde ürünü ürünü aldım onay süresi vardır. Eğer ürün sıkıntılıysa genelde biz ürünü teslim alsak da Trendyol tarafında onay vermiyoruz biraz daha zamanımız olsun diye. Daha sonra onay verdiğimizde ürün aksiyon bölümüne düşer. Burada da ya onay veririz ya da reddederiz. Onay verdiğimizde kalanı Trendyol'a kalır ne zaman isterse parayı o zaman yatırır ancak genelde kısa sürede yatırır. Ancak yine ürün sorunluysa satıcı 7 gün bekleyebilir ve 7. günün sonunda onay verebilir. O zamanda toplamda 9 gün beklemiş olursunuz. Bir de bankaya yatırma süreci vs eklendiğinde buna arkadaşın dediği gibi 10 gün üzerine çıkabilir. Tabii ret talebi de oluşturabilir. Eğer mücbir sebepse Trendyol bu konuda satıcıya destek olarak süreci uzatabilir. Tabii bu süreçte satıcının mücbir sebebiyle uzayıp ya da hiç uzamayabilir. Genel itibari ile 1 hafta içinde ortalama sonuca varırsınız.
Hocam iadem ulaştıktan sonra şöyle bir mail geldi.
**************** iade kodlu paketin bize ulaştı. Ürünün satıcıya ulaştıktan sonra 2 iş günü içerisinde incelenir ve iade edilmeye uygunsa ücret iaden gerçekleşir. Adında mail geldi. Ayrıca kasada ufak bi ezilme vardı öyle aman aman değil. Hatta salı günü saat 11 gibi satıcı aradı dedi ki hasar tam olarak nerede falan dedi. Bende anlattım.

Kabul edilir diye düşünüyorum. Ancak aklınızda bulunsun pahalı eşyalarınızda kargonuzun kutusunda herhangi bir sorun olmasa bile kargocu yanında açmaya çalışın herhangi bir sorun varsa tutanak tutturun. Çünkü ürünü teslim aldıktan sonra sorumluluk kargo firmasından çıkar. Birçok kişi bunu bilmiyor. Siz her ne kadar ürün hasarlı geldi deseniz de satıcı ben sağlam yolladım kargoda hasar aldı der ama kargoda bende müşteriye teslim ettim alırken kontrol etseydi der kabak sizin başınıza patlar.
Hocam ürün elime geçinece hemen açtım. Sonra satıcıya ürünüm hasarlı geldi ve iade etmek istiyorum dedim. Dedikten birkaç dakika sonra geri dönüş yapıp ürün iade yapabilirsiniz dedi.

Hocam iadem ulaştıktan sonra şöyle bir mail geldi.
**************** İade kodlu paketin bize ulaştı. Ürünün satıcıya ulaştıktan sonra 2 iş günü içerisinde incelenir ve iade edilmeye uygunsa ücret iaden gerçekleşir. Adında mail geldi. Ayrıca kasada ufak bir ezilme vardı öyle aman aman değil. Hatta salı günü saat 11 gibi satıcı aradı dedi ki hasar tam olarak nerede falan dedi. Bende anlattım.

Bunlar yaşandıysa satıcı size ulaştıysa (Trendyol müşterilerine ulaşmak gerçekten zordur) ilgili bir satıcıya benziyor sizi mağdur etmeyecektir. Büyük ihtimal dediğim gibi 7 gün süresi var ancak daha kısa sürede onay verecektir.

Hocam ürün elime geçinece hemen açtım. Sonra satıcıya ürünüm hasarlı geldi ve iade etmek istiyorum dedim. Dedikten birkaç dakika sonra geri dönüş yapıp ürün iade yapabilirsiniz dedi.

Belli ilgili bir satıcı sizi mağdur etmez.

Bunlar yaşandıysa satıcı size ulaştıysa (Trendyol müşterilerine ulaşmak gerçekten zordur) ilgili bir satıcıya benziyor sizi mağdur etmeyecektir. Büyük ihtimal dediğim gibi 7 gün süresi var ancak daha kısa sürede onay verecektir.

Belli ilgili bir satıcı sizi mağdur etmez.
Hocam dediğim gibi ben sadece şuan ürünün onaylanmasını bekliyorum. Yeni laptop ona göre sipariş vereceğim. Umarım kısa sürer. Aklıma takılan bir şey olursa size sorarım.

Hocam dediğim gibi ben sadece şu an ürünün onaylanmasını bekliyorum. Yeni laptop ona göre sipariş vereceğim. Umarım kısa sürer. Aklıma takılan bir şey olursa size sorarım.

Tabii hiç sıkıntı yok sizin sorununuz 1 hafta içerisinde kesin olarak çözülecektir endişeniz olmasın.

Hocam acaba satıcıya mesaj yazabiliyor muyum? Belki daha çabuk bitirir.

Tabii siparişiniz üzerinden satıcıyla iletişime geçebiliyorsunuz. Eğer teslim edildiği için sipariş soru butonu aktif değilse. Direk ürün üzerinden soru sorun. Örnek ***** sipariş numaralı ürünüm hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz? Gibi.

Tabii siparişiniz üzerinden satıcıyla iletişime geçebiliyorsunuz. Eğer teslim edildiği için sipariş soru butonu aktif değilse. Direk ürün üzerinden soru sorun. Örnek ***** sipariş numaralı ürünüm hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz? Gibi.
Hocam iadeyi onaylamışlar. Ama hala bende iadem inceleniyor da kaldı. Mesajda biz onayladık trendyol ihtilaf bölümünde son onay bizden çıktı dedi.

Hocam iadeyi onaylamışlar. Ama hala bende iadem inceleniyor da kaldı. Mesajda biz onayladık Trendyol ihtilaf bölümünde son onay bizden çıktı dedi.

Şöyle ki söyledikleri ile yaptıkları farklı şeyler. Eğer satıcı ürünü reddederek sorunu bildirirse ürün ihtilaflı ya düşer. Burada Trendyol ekibi tarafından incelenmek için bekler. Burada artık karar Trendyol'a kalmıştır. Ya satıcı ya da sizin lehinize karar verecektir. Bence siz Trendyol'u arayarak konu hakkında biraz baskı yapın. Çünkü satıcı arka planda ne şekilde bir açıklama yapmış bilemezsiniz.

Şöyle ki söyledikleri ile yaptıkları farklı şeyler. Eğer satıcı ürünü reddederek sorunu bildirirse ürün ihtilaflı ya düşer. Burada Trendyol ekibi tarafından incelenmek için bekler. Burada artık karar Trendyol'a kalmıştır. Ya satıcı ya da sizin lehinize karar verecektir. Bence siz Trendyol'u arayarak konu hakkında biraz baskı yapın. Çünkü satıcı arka planda ne şekilde bir açıklama yapmış bilemezsiniz.
Hocam anlamadım. Yani ürünün iadesini reddettiler mi şimdi? Ne olacak?

Trendyol ekibi inceleyecek ya o zaman süreç daha da uzayacaktır. O zaman ne zaman biter bu tahminen?