Toplumun geneline bakarsanız bilgisayardan anlayanlar nüfusun %10'undan fazla değil, daha az da olabilir.

Yorumlara bakınca karne hediyesi vb. sebeplerle ebeveynlerin 5-10 yaşlarındaki çocuklarına aldığını görüyorsunuz, yani hem satın alan hem de alınan kişinin bilgisayardan anlama ihtimali sokakta rastgele seçeceğiniz bir kişiden bile daha düşük.

Ayrıca ürünün en çok satan olması ve ışıklı mışıklı (!) olması çok kolay etkileyebilir bilgisiz birini.

(Yorumları satıcının kendi yazdığından şüphelenmedim de değil çünkü yorumlarda bu sistemin iyi çalıştıramayacağının kesin olduğu oyunları iyi çalıştırdığını iddia eden kişiler var.)

Bana kalırsa serbest piyasaya rağmen Tüketiciyi Koruma Kanununda bu şekilde tüketicinin bilgisizliğinden yararlanarak sazan.avi yapmayı zorlaştıran hükümler olmalı, örneğin elektronik ürünlerde ürünün kendisi veya parçaları 4 seneden daha eskiyse satıcının parçaların piyasaya çıkış yılını belirtip eski olduğundan güncel yazılım ve oyunlarla sorun çıkarabileceğini internetten satışlarda sepet kısmında müşterinin kabul etmeden ödemeye geçemeyeceği bir uyarı olarak veya yüz yüze satışlarda imzalı olarak beyan etmesi zorunlu olmalı, bu yükümlülüğü yerine getirmeden bu kadar eski ürün satan satıcı suç işlemiş olmalıdır.

Az önce WhatsApp'tan sordu bir arkadaş bu sistem nasıldır diye:

Trendyol'da en çok satan sistemmiş. Altında 1308 yorum var. İnanamadım.
  • Sistemdeki i5-3570 işlemci tam 12 yıllık! 2012 yılında piyasaya çıkmış!
  • GT 730 ekran kartı artık sürücü güncellemesi almıyor, 10 yıllık bir model.
  • PSU, SSD, anakart ve disk belli değil.
Adamlar ikinci el bir sistemi almışlar, RGB bir kasaya koyup yanına da piyasadaki en ucuz, en kalitesiz bileşenleri ekleyip satıyorlar.
Geçenlerde Technopat Sosyal'de bana Zeiron sistem savunan arkadaşa selam olsun. 😂

Adamlar ikinci el bir sistemi almışlar, RGB bir kasaya koyup yanına da piyasadaki en ucuz, en kalitesiz bileşenleri ekleyip satıyorlar.

Bakkallar Trendyol bayisi açınca oldu böyle olaylar :D

Helal olsun Recep abi sen de olmasan alacaktım bu sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Size sponsorluk vermediler diye böyle yapıyorsunuz. Ayıp Recep bey, size inanamiyorum. (!)

Maalesef o sistemde her şey vasat. Bu RGB sevdalısı olan kişiler, daha bir şey olmadan ışıklara bakarak yorum yapiyorlar.

Bu arada bu sistemler kadar kötü olmasa da TikTok ve Instagram üzerinden, 2. el buldukları parçalarla sistem toplayıp üstüne kendi karlarını ekleyip satan arkadaşlarda çok fazla gözüme çarpmaya başladı. R5 3600+3060 ekran kartlı sistem kurup 18.000₺'ye, RX 580'li sistemleri Valorant'ta 500 FPS başlığı altında 10.000₺'ye satmaya çalıştıklarını gördü bu gözler.