Yaşadığınız sorunu ben de yaşadım arkadaşıma alma daha iyi sistemler bulunuyor dememe rağmen satın aldı.😕
Hocam böyle durumlarda karşınıza alıp konuşun. Sınıfta HDMI ile DIV portların farkını bilmeyen kisiler bile var bugün bana mesaj attı 2. elden monitör almış, ama Laptobunda DIV çıkışı yok :D

Yorumlardaki görsellerde Witcher 3 açıkken fotoğraf koyup, hiç kasmadan oynatıyor diye yorum yapmışlar. Bunun gerçekliği olamayacağından satanın yorum yaptığı kesin gibi. Alan memnun olunca bir şey yapılamıyor doğal olarak.

@Falconpolat satıcı, tüketiciyi yenilenmiş ürüne yöneltip doğayı ve geleceğimizi koruma altına alıyor da diyebilir miyiz? :) Hatta girişim devlet tarafından da desteklenip vergi muafiyeti gibi ödüller verilebilir diye de düşünüyor insan.

@Falconpolat satıcı, tüketiciyi yenilenmiş ürüne yöneltip doğayı ve geleceğimizi koruma altına alıyor da diyebilir miyiz? :) Hatta girişim devlet tarafından da desteklenip vergi muafiyeti gibi ödüller verilebilir diye de düşünüyor insan.
Aman bırak bizim cebimize zararı yok bu durumun, güzel sistemler yok satarsa adamlar parayı tatlı bulup zam yapacak bırakın alsınlar Turbox'ları bize sadece gülmek düşer.

Yıllardır bu kadar eski bileşeni nereden buluyorlar? 3470 işlemci olarak da satılıyor mesela. Bir şekilde bunları üreten mi var?
Üretilmiyor, elden ele dolaşıyor. Mesela ben ilk sahibiyim, satıyorum. Sonra X alıcı alıyor, o da bir zaman sonra satıyor. Elden ele kullanıcı değiştirerek en son böyle Trendyol'daki satıcı gibi birinin eline düşüp bir sistem içinde yerini alıyor.

Bir zaman sonra ellerinde parçalardan biri kalmayacaktır. Ya uygun anakart bulamayacak, ya işlemci bulamayacak, belki bellek bulamayacak. Ama ne zaman bilinmez.

Intel 2011-2012 ve sonrasında kaç milyon Ivy Bridge (3. jenerasyon) işlemci üretti bilmiyorum. İnternette araştırdığım zaman bunun bilgisini bulamadım. Sallıyorum 2011 ve 2015 arası (2015'ten sonra üretimi durmuş) 500 milyon Ivy Bridge serisi işlemci üretti. Bu 500 milyon Ivy Bridge işlemciden kaç tanesi şu an Türkiye'de. Tabi Türkiye'de olup olmaması çok önemli değil, çünkü Aliexpress ve benzeri Çin menşeili sitelerden ya da Ebay üzerinden hala eski nesil parça temin etmek mümkün.

Trendyol'daki bu satıcının elinde LGA 1155 bir anakart yoktur, yine Aliexpress ya da Ebay üzerinden temin edebilir. Bu anakartlar sakız parası. $22-70 arası bir sürü LGA 1155 anakart var Aliexpress'te. DDR3 bellekler de aynı şekilde $2 gibi bir fiyata satılıyor. Ya da anakartı ve belleği vardır, işlemciyi getirtir. Bu işlemciler imha edilmediği sürece aslında potansiyel olarak sonsuza kadar piyasada dönebilir.