sethrollins99

Üyecik
https://www.trendyol.com/yves-saint...9-p-990820914?boutiqueId=61&merchantId=236430

Fiyatı uygun olduğu için bu parfümü satın aldım. Satıcı olarak resmi satıcı YSL Beauty yazıyor.(hatta Instagram'da YSL beauty resmi hesabının reklamındaki linkten Trendyol mağazasını buldum.) Buna rağmen parfümün yorumlarında bazı kişiler sahte demiş. İnternette de birkaç yerde Trendyol'daki resmi mağazalar orijinal satmıyor gibi şeyler okudum. Maalesef ülkede parfüm çok kalıcı değilse sahtedir gibi bir anlayış var, aklıma ilk bu sebep geldi. Bu parfümler orijinal mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

https://www.trendyol.com/yves-saint...9-p-990820914?boutiqueId=61&merchantId=236430

Fiyatı uygun olduğu için bu parfümü satın aldım. Satıcı olarak resmi satıcı YSL Beauty yazıyor.(hatta Instagram'da YSL beauty resmi hesabının reklamındaki linkten Trendyol mağazasını buldum.) Buna rağmen parfümün yorumlarında bazı kişiler sahte demiş. İnternette de birkaç yerde Trendyol'daki resmi mağazalar orijinal satmıyor gibi şeyler okudum. Maalesef ülkede parfüm çok kalıcı değilse sahtedir gibi bir anlayış var, aklıma ilk bu sebep geldi. Bu parfümler orijinal mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Orijinal parfüm satın alıp almadığınızı doğrulamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Satıcı İncelemesi:
- Trendyol üzerinde "YSL Beauty" adına sahip satıcının doğruluğunu kontrol edin. Resmi YSL (Yves Saint Laurent) web sitesinden veya sosyal medya hesaplarından resmi satıcıların listesini inceleyin.

2. Ürün Kodu Kontrolü:
- Parfüm kutusundaki barkod veya ürün kodunu (genellikle alt kısımda veya arka tarafında bulunur) kontrol edin. YSL'nin resmi web sitesinde veya güvenilir kaynaklarda bu kodu aratıp sorgulayın.

3. Ürün Ambalaj ve Etiket:
- Parfümün ambalajının kalitesini, yazı tiplerini ve etiketlerin detaylarını inceleyin. Orijinal YSL parfümlerinin ambalajı genellikle yüksek kaliteye sahiptir, etiketler düzgün, net yazı tiplerine ve doğru renk tonlarına sahiptir.

4. Yorum ve Geri Bildirim:
- Yorumları okurken dikkatli olun. Kullanıcıların deneyimlerini, parfümün kalıcılığını, kokusunun ne kadar benzer olduğunu ve özel bir şey olup olmadığını değerlendirin. Ancak bu bilgilerin her zaman güvenilir olmadığını unutmayın.

5. Dış İnceleme Siteleri:
- Parfüm hakkında incelemeler yapan forumları ve güvenilir parfüm bloglarını kontrol edin. Orijinal YSL parfüm ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı sayfalara göz atabilirsiniz.

6. İade ve İletişim:
- Şüpheleriniz varsa, parfümü kullanmadan önce mağaza ile iletişime geçin ve ürünün orijinalliği hakkında belgeler talep edin. İade prosedürlerini de gözden geçirin.

7. Fiyat Kontrolü:
- Orijinal parfümlerin fiyatlarını kontrol edin. Tüm piyasada belirli bir fiyat aralığı vardır ve çok düşük fiyatlar sahte olma ihtimalini artırır.

Bu adımları takip ederek parfümün orijinal olup olmadığını daha iyi değerlendirebilirsiniz.