Triumph-Adler P-3521 MFP yazıcıda Ethernet bağlantısı yapmadan kullanmak mümkün mü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PHOENİX
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 74
  • Etiketler Etiketler
    hakkında

PHOENİX

Başarılı
Merhaba,

Triumph-adler P-3521 MFP yazıcısını kullanıyorum. İncelediğim kadarıyla cihazın Wi-Fi özelliği yok. Tarayıcıyı kendi uygulaması olan utaf yazılımıyla kullanmak istediğimde yazıcının Ethernet kablo ile bağlantısının oluşturulup kendisinin aldığı IP adresini tarayıcı yazılıma yazdıktan sonra kullanabiliyorum. Kurumda Ethernet kablosu yüzünden cihazlarımız yandığından dolayı alternatif olarak bu yazıcıyı Ethernet girişine takmadan IP almasını ve bu IP adresini bilgisayardaki utax tarayıcı programına girip tarayıcıyı kullanmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

Teşekkür ederim.

Triumph-Adler P-3521 MFP yazıcısını Ethernet bağlantısı olmadan kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz. Ancak, yazıcının Wi-Fi özelliği olmadığından, alternatif bağlantılar araştırmak gerekecektir:

1. USB Bağlantısı Deneyin:
- Yazıcıyı bilgisayarınıza doğrudan bir USB kablosu ile bağlayın.
- Yazıcı sürücülerini bilgisayarınıza yükleyin.
- UTAF yazılımı ile yazıcıyı tanıtın.

2. Print Server Cihazı Kullanmak:
- Yazıcıyı bir Wireless Print Server'a bağlayarak kablosuz hale getirin. Bu cihaz, yazıcı ile ağa bağlantı sağlar.
- Print server üzerindeki talimatları takip ederek yazıcıyı kurun ve IP adresini not alın.

3. Wi-Fi Adaptörü Kullanmak:
- Yazıcınıza uyumlu bir Wi-Fi adaptörü alıp bağlayın.
- Yapılandırma için gereken ayarları yaparak ağa bağlanmasını sağlayın.

4. Yazıcıyı Ağa Paylaşma:
- Bağlantı sağlayabildiğiniz bir bilgisayarın üzerinde yazıcıyı paylaşabilirsiniz.
- Diğer bilgisayarlardan bu paylaşımı kullanarak yazıcıya erişin.

5. IP Adresi ile Bağlantı:
- Eğer yukarıdaki yöntemlerden birisi ile yazıcıya IP adresi atandıysa, bu IP adresini UTAF yazılımında kullanarak tarayıcıyı çalıştırabilirsiniz.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, yazıcının teknik detayları ile ilgili daha fazla bilgi almanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…