TrojanDownloader:BAT/AsyncRAT.LGU!MTB bilgisayara ne kadar zarar vermiştir?

Ketnat

Uzman
Dün maillerimi kontrol ederken bir Mail'e tıkladım. Mail kapanıp tekrar açıldı, pek umursamadım. Ancak bugün içime bir şüphe düştü ve Windows Defender ile tam tarama yaptığımda 'TrojanDownloader:BAT/AsyncRAT.LGU!MTB' ile karşılaştım. Windows Defender virüsü bulup kaldırdı. Virüsün ismini yazıp araştırdım, sadece Microsoft'un bu virüsün Windows Defender tarafından tespit edilip kaldırılabileceğini belirttiği bir konu var. Ancak yine de oldukça endişeliyim. Bilgisayarım ne kadar etkilenmiştir? Format atmalı mıyım?

Not: Lisanslı satın alınmış Windows 11 kullanıyorum. Ayrıca bilgisayarımda Crack'li bir uygulama yok.

Dosya Ekleri

• ss1.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 73
Tıkladığınız link kullandığınız istemcide veya başka bir şekilde güvenlik açığı bulduysa onunla sızmış olabilir. Eğer bir bat dosyası çalıştırdıysa bu sisteme riskli diyebiliriz.

En temizi yeniden Windows kurun (format atın) ve içiniz rahat bir şekilde bilgisayarı kullanmaya devam edin.

Bulaşmaz demeyin. Geçen sene sadece PDF dosyası açılarak bulaşabilen bir virüs tespit edilmişti.

Hocam gidin şifrelerinizi değiştirin. Eğer hala tedirginseniz format atın derim.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bilgisayarımda büyük boyutlu ve önemli dosyalarım var , şu anda bunları başka bir diske veya flash belleğe yedekleme şansım yok. Format atmak yerine Kaspersky Rescue Disk kullanmak işe yarar mı ?

Maalesef antivirüsler ile taratmak hiçbir zaman kesin çözüm olmayacak. Her antivirüs her virüsü tanıyamaz...

Hocam ben her virüse format atan biri değilim AV müdahale ettikten sonra şifre değiştirip geçiyorum oyüzden söyledim.
Cevabınız için teşekkürler şuan önemli şifrelerimi değiştiriyorum ayrıca her şifrem için uzun zamandır 2 aşamalı doğrulama ve Authenticator kullanıyorum bu yüzden içim biraz rahat sadece bilgisayarın zarar görmesini istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…