TRT ilk olarak 1964 yılında kurulmuş, neredeyse 90'lı yıllara kadar Radyo Televizyon yayıncılığını tek başına yürütmüştür. Daha sonra 2000'li yıllarda televizyon kanalları arttıkça TRT kanal sayısını artırmış hem de yayın faaliyetlerini çeşitlendirmiştir. Bugün ise 18 Televizyon kanalı ve 17 Radyo kanalıyla yayın hayatına devam etmektedir. Bunun yanında 41 farklı dil ile birçok dünya ülkesinde yayınlarına devam etmektedir. Belgesel-Dizi-Haber gibi içeriklerini çeşitli dillere çevirip yayınlamaktadır. Kurulduğu günden bu yana Sanat, Spor, Müzik, Eğitim, Tarih, Belgesel, Kültür Yayınları, Çocuk yapımları, Dizi gibi birçok farklı kategoride yayınlar yapmaktadır.
Yarım asrı aşkın süredir, unutulmaz yayınlar ve ilkler TRT ekranlarından izleyici ile buluşuyor. Farklı dillerde yayın yapan televizyon kanallarıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyuruyor. Doğru ve tarafsız kamu yayıncılığının tek adresi TRT, Türk halkının sesi olmaya devam ediyor.
TRT, absürt kadın tecavüzü, entrikalı aptal aptal dizilerin olmadığı, özellikle tabii'de kaliteli dizilerin olduğu bir kurum. Bu bağlamda iyiler gerçekten.
Not : tabii, TRT'nin Netflix gibi bir dijital platformu. Ve tabii ücretsiz.
Bizim evde bir tüplü televizyon var. Kırmızı kocaman böyle TRT logosu var, geceleri parlıyor. Küçükken babama sormuştum, baba demiştim bu televizyonda niye TRT etiketi var babam da anlatmıştı vergi olayını. Kendi kendime demiştim yav bir televizyon kanalı niye milletten verdi alıyor diye garip gelmişti.
Artık TRT vergisi kısmen de olsa boşa gitmiyor. Bu yeni çıkardıkları "tabii" platformu ücretsiz ve diğer ücretli yayın platformlarında ücretli üyelik gerektiren filmler ekliyorlar.
Artık TRT vergisi kısmen de olsa boşa gitmiyor. Bu yeni çıkardıkları "tabii" platformu ücretsiz ve diğer ücretli yayın platformlarında ücretli üyelik gerektiren filmler ekliyorlar.
Hocam bildiğim kadarıyla TRT vergisinin asıl amacı zamanında televizyonculuk çok masraflı bir iş olduğu için devletin kanalı olan TRT'yi desteklemek ancak şu an TRT'nin kendi masraflarını kendi karşılayabileceğini düşünüyorum yani muhtemelen TRT vergilerimiz TRT'ye değil de malum insanlara gidiyor.