Arkadan ise bir Türk dallama gelmiş beni yabancı zannedip İngilizce bana chatten laf atıyor, ne diye yavaş gidiyorsun gibi.
Türk oyuncular öyle. Takmamanız gerekiyor. Geçende bir tanesi bana durduk yere "rec" yazdı, sebebini anlamadım, öğrenmeye çalıştım öğrenemedim.

Meğer kestirme yaptığımı sandığı için rec yazmış herif:

Yahu neden gerçek para cezası kesmişler gibi davranıyorsunuz? Banlama sisteminin amacı düzeni sağlamak zaten.

Modun okumadan geçtiğiniz kurallarında açık şekilde oyunda Avrupa Karayolları kanunlarına uyulması gerektiği yazıyor.

Kafanızca oynamak isterseniz TMP'nin Arcade sunucusu var, kuralların çoğu arcade de yoktur.
Karayolları kanunlarında herhangi bir anlık internet kesilmesi veyahut şahsın kendi bilgisayarı ile ilgili teknik bir aksaklıkta oyun içindeki trafikte yaşanabilecek olumsuz durumlar için de direkt olarak bu şahıs suçlu kabul edilir gibi bir ibare mevcut mu hocam? Mevcut konuya ek olarak merakımdan soruyorum. :)

Karayolları kanunlarında herhangi bir anlık internet kesilmesi veyahut şahsın kendi bilgisayarı ile ilgili teknik bir aksaklıkta oyun içindeki trafikte yaşanabilecek olumsuz durumlar için de direkt olarak bu şahıs suçlu kabul edilir gibi bir ibare mevcut mu hocam? Mevcut konuya ek olarak merakımdan soruyorum. :)

Hocam insanların "sonuç odaklı" karar vermesi "düşünmek istememek, düşünme yetisinin zayıf olması" ile ilgili bence, yani ne yazsan anlatamazsın adam "kuralı" uygulayacak.

Çok büyük bir holding olsun, ya da bir firma onlarda bile akıl almaz "düşüncesizlik" var. Belki de bilinçlidir bilmiyorum... Adam "pat" karar veriyor "sen o konuyu anlaman için zibilyon tane olasılığı düşünmen lazım ki ancak o zaman doğruya yaklaşabilirsin"

Ooo bu gerçek hayatta "hukuk -yargı" vs de bile böyle kime ne anlatıyorsun ki! İnsan zaten doğal olarar "düşünmeye" müsait bir canlı değil. O yüzden ister internet (oyunlar vs) ister gerçek hayat olsun aldığı kararların çok büyük bir bölümü yanlıştır, adaletsizliktir, haksızlıktır...

Dallama? Ne gibi bir rütben var da böyle şeyler yazabiliyorsun?

Düz çizgi ise sollama yapılmaz. O yüzden sollamamıştır o.
Bunun ile alakası yok. Etrafta 25 kişiden az varsa istediğin yerde sollama yapabilirsin oyun kuralına göre. Eğer bunu yapmayıp laf atmayı tercih ediyorsan...

Arabalar internetle haraket etmediği için yok tabii.

-

Ancak buna benzer olarak kendi aracınızda çıkacak arızalardan sorumlu olmanız kuralını gösterebiliriz.

(Aracı aldığınız yer size kusurlu araç satmış olabilir ya da yol ile alakalı bir sorun olabilir, bunlar hariçtir) Şöyle bir örnek verelim: Arabanızın balataları zamanla eskidi ve frene basmanıza rağmen önünüzdeki araca çarptınız. Kalkıp kendi arabanızı suçlayamazsınız, araç sizin malınız ve sizin sorumluluğunuzda. Bu avrupada da Türkiye'de de böyledir.

TMP'de de, bilgisayarınız ve internet altyapınız sizin sorumluluğunuzdadır. Lag ile gidip önünüzdeki tırı devirdiğinizde, tek suçu o an orada olmak olan kişiye haksızlık etmiş olursunuz. (Elbette TMP'de buglar var, onlar hariç tutulur. Örneğin TMP optimizasyon sorunlu olduğu için ufak çaplı drop yaşamanız, arkanızdaki tırlar sıra sıra çarpışsa bile ban sebebi değildir)

Bilgisayardan kaynaklı devamlı düşük FPS veya internet altyapısı nedeniyle lag ise sizin sorumluluğunuz.

TMP'de de, bilgisayarınız ve internet altyapınız sizin sorumluluğunuzdadır. Lag ile gidip önünüzdeki tırı devirdiğinizde, tek suçu o an orada olmak olan kişiye haksızlık etmiş olursunuz. (Elbette TMP'de buglar var, onlar hariç tutulur. Örneğin TMP optimizasyon sorunlu olduğu için ufak çaplı drop yaşamanız, arkanızdaki tırlar sıra sıra çarpışsa bile ban sebebi değildir)

Bilgisayardan kaynaklı devamlı düşük FPS veya internet altyapısı nedeniyle lag ise sizin sorumluluğunuz.
Evet kurallarda belki böyle yazıyor olabilir, fakat adminler genel olarak buna bir işlem yapmıyor. Mesela başıma gelen bir olaydan bahsedeyim, önümde bir admin var skoda sürüyor, arkasında da bir siyah skoda var, siyah skodanın 326 ms pingi var. Skoda arkadan 70 le gelip, laglanıp öndeki admine tertemiz yapıştırdı, admin takla attı, pingi olduğu için hızlı kayıt yükleyip devam ettiler.

Veya mesela izlediğim bir adminin videosunda lagı olduğu için çoklu kazaya sebebiyet veren arkadaşa hiç bir şey yapmamıştı. Videoyu bulamadım, bulursam atarım.

Kaldırmazlar. Zaten onlar senin itirazına bakana kadar banın açılmış olur. Oyunda kimseye çarpmadan sollama yapmama rağmen sollama çizgisi şurada, uzun trafikte sollama yapamazsın falan filan diye silmediler banı. Yani uğraşma boş ver.