Makaleler
1
Yer
Türkiye
Pekala, gecenin yarısında bir e-posta geldi ve 2017'den beri oynadığım TruckersMP'de ilk banımı aldığımı öğrendim.

1726465741987.webp

Baştan açıklamam gerekirse, videoyu çeken kişi benim. Üç dorseli bir tırın koca trafiği atlatmaya çalışıp en sonunda sıkışarak yolu tıkaması nedeniyle bir rapor yazdım. Ancak banımı incelediğimde kendi çektiğim video kanıt olarak gösterilerek banlandığımı öğrendim ve koca kaosu yaratan kişiden önce banlanmışım. Evet, o kişiden önce banlanmışım. Banlanma sebebim "Uygunsuz Sollama" ve "Sorumsuzca Sürüş" şeklinde. Videomu tekrar izledim, Reckless Driving sayılabilecek bir durum göremiyorum. Uygunsuz Sollama da 1:31 saniyedeki hareketim nedeniyle olmuş olmalı, birkaç tıra çarparak şeride girmeye çalışan üç dorseli tıra yol vermek istemedim, o yüzden ona çarpmadan onu geçtim. Teknik olarak o tır bir şeritte bile değil, diğer tırı sıkıştırarak yola katılmaya çalışıyor ve iki araç aynı, anda yan yana bir şeritte olamaz.

Ben ufacık araba ile sollama yapmaya cesaret edemezken, üç lanet dorse taşıyan bir 8x4 tır yoğun trafiği sollayıp en sonunda kaos yaratıyor ve moderatörlerin öncelikleri "siyah Scoda'ya bak, ne kadar berbat kullanıyor" mu?

1726465529677.webp

Banın haklı, hak etmişsin. Tek şeritli hatta emniyet şeridinin olmadığı, açıklığın az olduğu alanda üç dorse uzunluğundaki tırı sağdan sollama yapmışsın. En baştan sağ taraftan hiçbir aracı sollayamazsın. Hadi geçtim tek şeritli yolda seni sağdan adamın görmesine imkan yok. Tır orada soldaydı ama yapması gereken şeyi yapıp şeridi ortalasa kıstırır seni ki senin sağdan yaptığın sollama tırın uçup daha kötü kazaya sebep olmasına yol açabilirdi.

O tır hatalı olabilir, ama bu senin hata yapabileceğin veya hatanı meşrulaştıracağı anlamına gelmiyor. Raporlayıp güvenli bir şekilde geçebileceksen soldan geçersin. Sağdan sollama yapamazsın, tek şeritli yolda bu trafikte hiç yapamazsın. Aracın o boşluktan geçer ama hem kurallara aykırı hem de òndeki sürücünüm kör noktası. Tırı ortalamak için bir manevra yapsa kıstırır ve daha kötü kazaya yol açabilir.

Admin kickleyene veya yol geçişine tamamen izin verecek şekilde açılana kadar beklemen lazımdı. Sabrın yoksa logout atar ileride güvenli bir yerde bağlanabilirdin. Direkt Reckless Driving.

Son düzenleme:
Tek şeritli hatta emniyet şeridinin olmadığı, açıklığın az olduğu alanda üç dorse uzunluğundaki tırı sağdan sollama yapmışsın.
O tır bir şeritte değil ki, 44. saniyede göründüğü gibi bir motosikletmişcesine iki şeridin arasındaki boşluktan geçmeye çalışıyor. Başka bir tır tepki gösterince de ortada sıkışıyor. Ben onu geçene kadar da yola katılamadı.

Ben itirazımı edeceğim tabii ancak kaldırılmasa da problem değil. O konudaki tek endişem ileride adminlik için başvurursam vs. geçmişte ban olması hoş olmaz.

Onun dışında yine olsa yine yaparım, öyle tır kullanan bir kişiye yol filan vermem.

O tır bir şeritte değil ki, 44. saniyede göründüğü gibi bir motosikletmişcesine iki şeridin arasındaki boşluktan geçmeye çalışıyor. Başka bir tır tepki gösterince de ortada sıkışıyor. Ben onu geçene kadar da yola katılamadı.

Ben itirazımı edeceğim tabii ancak kaldırılmasa da problem değil. O konudaki tek endişem ileride adminlik için başvurursam vs. geçmişte ban olması hoş olmaz.

Onun dışında yine olsa yine yaparım, öyle tır kullanan bir kişiye yol filan vermem.
Onun hatası senin hatanı meşru kılmaz. Onunla beraber sen de ban yersin. İkiniz ayrı ayrı yaptıklarınızdan ayrı ayrı hatalısınız. 1.30'da sağdan sollama yapıyorsun. Yapamazsın ve beklemek zorundasın. Önündeki ilerlemiyorsa AFK'dan veya raporlarsın ki admin kick veya ban atar duruma göre. Yoksa daha çok Reckless Driving yersin. Ders olsun sana.

Ban hakli. Diger arkadaslar ayri deli ama sagdan sollama kazaya davet demek. Gecmis olsun hocam.

Ban hakli. Diger arkadaslar ayri deli ama sagdan sollama kazaya davet demek. Gecmis olsun hocam.
Sağlam bir itiraz yazmaya hazırlanıyorum hocam. Şu an bu sizin gözünüzde sağdan sollama gibi görünse de TruckersMP'nin temel olarak ilan ettiği Avrupa Yol Kanunları benim lehime görünüyor.

Yani, ben de bir keresinde kendi videomdan banlandım. Adam tersten gelip bana çarptı, ben ise yönümü değiştirmek, yani şeridimden çıkmak yerine ona çarptım diye banlandım. Olur öyle.

İtirazım:

"Pekala, klip olarak kanıt veremiyorum çünkü zaten kendi çektiğim bir klibim ile banlanmışım.

Baştan açıklamam gerekirse, videoyu çeken kişi benim. Üç dorseli bir tırın koca trafiği atlatmaya çalışıp en sonunda sıkışarak yolu tıkaması nedeniyle web sitesinde bir rapor yazdım. Ancak daha sonra kendi çektiğim video kanıt olarak gösterilerek banlandığımı öğrendim ve koca kaosu yaratan kişiden önce banlanmışım. Evet, o kişiden önce banlanmışım.

Videomu tekrar izledim, Reckless Driving sayılabilecek bir durum göremiyorum. Uygunsuz Sollama da 1:31 saniyedeki hareketim nedeniyle olmuş olmalı; olay şöyle, o tır karşı şeritten başka araçlar ile karşılaşınca motosiklet gibi iki şeridin arasından gitmeye çalışıyor, ancak bir tıra çarpınca ortada sıkışıyor. Yani teknik olarak bir aracı sollamıyorum, çünkü o tır bir şeritte bile değil: TruckersMP kurallarının §2 maddesinde yazan açıklamaya göre oyundaki tüm araçlar Avrupa Yol Kanunlarından sorumludur. Diğer tırı yoldan atmaya çalışarak yola katılmaya çalışıyor ve başarısız oluyor. Avrupa yol kanunlarına göre (motosiklet hariç) iki araç aynı, anda yan yana bir şeritte olamaz. O yüzden bu tır kanunen henüz bir şeritte değildir.

Ayrıca yine Avrupa yol kanuna göre, sollama yapan kişi gerçekleştirdiği sollamadan sorumludur ve sollamayı bitirip kendi şeridine dönmek isterse, kendi şeridinde giden araçların önceliği vardır. Ben bu esnada öncelik hakkımı kullanarak geçişimi sağladım.

Ben genel anlamda başka araçlara rahatsızlık vermemek için ufacık araba ile sollama yapmaya cesaret edemezken, üç lanet dorse taşıyan bir 8x4 şasili tır uzun yoğun trafiği sollayıp en sonunda kaos yaratıyor ve moderatörlerin öncelikleri "siyah Scoda'ya bak, önce onu banlayalım" mu?

2017'den beri aktif olarak TruckersMP'deyim ve ilk banımın bu şekilde olması hayal kırıklığı ve güven kırıcı. Bana verilmiş haksız cezanın tekrar incelenmesini ve iptal edilmesini talep ediyorum.

-Lüksemburg "TURGINEER" plakalı siyah Skoda Superb sürücüsü, Turgineer"
1726471975969.webp

Son düzenleme: