Bold Pilot

Uzman
Yer
Bişkek/Kırgızistan
Sonunda böyle olacağı belliydi zaten fakat Trump'ın bu açık sözlülüğüne hayranım. Biden gibi bir moruktan sonra izlemesi aşırı keyif veriyor, dünyanın yöneticisi ve farkında. Sizce bir komedyen ülkenin sonunu getirdi diyebilir miyiz?

Son düzenleme:
'To be America's enemy is dangerous, but to be its friend is fatal.' – Henry Kissinger.

Amerika yine bir müttefikine ihanet etti yalnız bu öyle bir noktaya erişti ki artık başta Avrupa Birliği olmak üzere bütün yerel ortakları iyiden iyiye Amerika Birleşik Devletleri güdümünden uzaklaşacak. Yayını baştan sona izledim yapılan muamelenin diplomatik olarak hiçbir açıklaması yok.

Program boyunca koca ülkeyi itin kıçına soktu resmen.

Zelensky'i sevmiyor olabilirsin, politikasını beğenmiyor olabilirsin ancak koca bir ülke hakkında bu kadar aşağılayıcı konuşmak hiç etik değil.

Avrupa ne kadar Amerika'ya muhtaçsa, Amerika da o kadar Avrupa'ya muhtaç. Amerika bunu unutmaya başladı...

Sonunda böyle olacağı belliydi zaten fakat Trump'ın bu açık sözlülüğüne hayranım.
Burada hayranlık duyulacak bir şey yok, tamamen saygısızlık ve büyük bir skandal. Daha önce söylediğim gibi, tekrar ediyorum: Empati kurun, bu durumda biz de olabilirdik. Amerika'nın yardım edip hiçbir karşılık almamasını da beklemiyorum, ama madem karşılığını fazlasıyla alacak, en azından insanlara saygısızlık edip tüm dünyaya küçük düşürmesin. Rusya’dan koruyup, ardından Putin yayını izlerken kahkahalara boğulmuştur ve Ukrayna halkı büyük ihtimalle bu rezilliklerinden dolayı utanç duymuştur. Amerika yine bildiğimiz gibi…

Burada hayranlık duyulacak bir şey yok, tamamen saygısızlık ve büyük bir skandal. Daha önce söylediğim gibi, tekrar ediyorum: Empati kurun, bu durumda biz de olabilirdik. Amerika'nın yardım edip hiçbir karşılık almamasını da beklemiyorum, ama madem karşılığını fazlasıyla alacak, en azından insanlara saygısızlık edip tüm dünyaya küçük düşürmesin. Rusya’dan koruyup, ardından Putin yayını izlerken kahkahalara boğulmuştur ve Ukrayna halkı büyük ihtimalle bu rezilliklerinden dolayı utanç duymuştur. Amerika yine bildiğimiz gibi…
Yanlış anladınız hocam veya ben kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim. Bu durumu savunmuyorum tabii ki yaptığı saygısızlık ama Trump'ı diğer birçok liderden ayıran özelliklerinden birisi bu açıksözlülüğü. Lafı eveleyip gevelemiyor direk karşısındakinin yüzüne söylüyor. Benim hayranlık duyduğum kısım bu, aklından geçenleri söylemesi.

Trump'ın zırvalamaları desek daha doğru. Kanada 51. eyalet olmalı diye zırvalıyor, Kanada'da ABD düşmanlığı başlatıyor. Grönland'ı alacağız diye zırvalıyor, Danimarka'dan ayar yiyor Kaliforniya'yı bize verin o zaman düşünürüz diye. AB, ABD'yi mahvetmek için kurulmuştur diye zırvalayıp tüm AB müttefiklerini kendinden uzaklaştırıyor. Ukrayna konusunda tek biz yardım ettik diye zırvalıyor, Macron yayında belgeleri gösterip ABD'nin nasıl Ukrayna'ya ve AB'ye ihanet ettiğini belgeliyor. Ukrayna'ya her anlamda çökmek istiyor, bir nevi bu Sevr anlaşmasını Ukrayna kabul etmek istemediği için ise şimdi Ukrayna düşmanı oluyor.

Ukrayna 2014'teki Kırım'ın istilası edilmesi sonrası doğu topraklarını kaybetmemek için NATO'ya yanlamaya çalıştı. Zamanında Baltık ülkelerinin yaptığını yapıp Rusya'ya karşı varlığını korumak istedi. Rusya her fırsatta eski SSCB'den kopmuş ve bağımsız durumdaki ülkelere saldırmaya yer aradığı için Ukrayna da varlığını devam ettirmeye çalışıyor, sonra bunun için suçlu mu oluyor? Bunu diyenlere kalsak Rusya bir gün sınır komşumuz olup 1950'lerdeki gibi doğu şehirlerimizi isteyip ultimatom gönderdiği zaman da Kars'tan Erzurum'a kadar vereceğiz o zaman. Biz de NATO'ya bu Ruslar'dan kaçmak için girdik. Biz yapınca iyi, Baltık ülkeleri yapınca iyi de Ukrayna yapınca neden kötü olsun?

Bir de komedyen diye adamı aşağılamaya çalışıyorsunuz. Otobüs şoförleri ülke yönetebiliyor da komedyen niye yönetemesin? Adam denize düştü, mecbur kalıp yılana (ABD ve NATO) sarıldı. Şimdi o yılan tarafından da sokuldu, ortada kaldı. Türkiye'de yaşayıp onlarca yıldır her zaman Rusya, ABD ve NATO'dan yemediği kazık kalmayıp hâlâ ABD'yi de, eski SSCB sınırlarını tekrar elde etmek için komşularına her fırsatta savaş açan Rusya'yı savunanları da anlamıyorum. Olan Ukrayna halkına oldu, yazık. Eski kız arkadaşım Ukraynalıydı, Ukrayna'da savaş öncesinde önemli iş ortağı firmamız vardı. Güzelim ülke mahvoldu, hâlâ birileri sömürgeci 2 devletten birine yanlama ve güzelleme yarışında.

Son düzenleme: