Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba. R5 7500F işlemci ve ASUS TUF A620 Pro Wi-Fi anakart var. 4 RAM girişi var. Ben de 4 adet 6400MHz CL32 veya 6000MHz CL30 değerinde Corsair RAM alayım 4 girişi de doldurayım diyorum. Şu anda Corsair 5200MHz CL40 RAM var. Perfomansı negatif etkilediğini düşünüyorum. Mantıklı mı yapmak istediğim? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Kafam karışık yardım lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  • CL40 RAM yerine CL30 RAM'e geçmek fark yaratabilir.
  • A620 anakartta 6400 MHz önermem. Stabil çalıştırmakta zorlanabilirsiniz.
  • Dört yuvayı birden dolrumanızı önermem. Bu da stabil olmayabilir.
  • Anakartınız 7600+ MHz destekliyor ama işlemciniz o frekanslarda stabil olmaz muhtemelen.
  • CL40 RAM yerine CL30 RAM'e geçmek fark yaratabilir.
  • A620 anakartta 6400 MHz önermem. Stabil çalıştırmakta zorlanabilirsiniz.
  • Dört yuvayı birden dolrumanızı önermem. Bu da stabil olmayabilir.
  • Anakartınız 7600+ MHz destekliyor ama işlemciniz o frekanslarda stabil olmaz muhtemelen.

Çözüm
Merhaba. R5 7500F işlemci ve ASUS TUF A620 Pro Wi-Fi anakart var. 4 RAM girişi var. Ben de 4 adet 6400MHz CL32 veya 6000MHz CL30 değerinde Corsair RAM alayım 4 girişi de doldurayım diyorum. Şu anda Corsair 5200MHz CL40 RAM var. Perfomansı negatif etkilediğini düşünüyorum. Mantıklı mı yapmak istediğim? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Kafam karışık yardım lütfen.

4 RAM her zaman performans değil. Mesut Çevik anakart videosu bu konularada detaylı bilgi aktarıyor. İzlemeni tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: