cansxxr

Yetkin
sistemim imzamda yazıyorr ve aklımda anakartımı, RAM'imi ve işlemcimi değiştirmek var. Anakart TUF B450 Pro gaming, RAM aynı duracak ama üstüne Trident Z Neo 2x8 18CL RAM koyacağım. Bir sıkıntı yaratır mı acaba bilemiyorum, bilgisi olan yazarsa sevinirim. İşlemci de ise daha karar veremedim, değiştirmem kesinlikle lazım, ilk değişmem gereken şeylerden biri hatta fakat 5600 mü alsam, 5700X veya 5800X mi alsam kararsızım. Bütçemi çok zorlamak da istemiyorum. İyi olur mu dediklerim?

Anakart bu değil imzamdaki ama ben o anakartta geçmeyi düşünüyorum. Sogutuculu sanırım ne adları bilmiyorum güzel duruyor sıvı soğutmayla birlikte ileride sıvı soğutmada alacağım için uysun istiyorum.
  • Anakart: ASUS Prime B450M K II
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti
  • RAM: XPG TUF 2x8GB 3200MHz
  • PSU: Cooler Master 700W white.

Son düzenleyen: Moderatör:
sistemim imzamda yazıyorr ve aklımda anakartımı, RAM'imi ve işlemcimi değiştirmek var. Anakart TUF B450 Pro gaming, RAM aynı duracak ama üstüne Trident Z Neo 2x8 18CL RAM koyacağım. Bir sıkıntı yaratır mı acaba bilemiyorum, bilgisi olan yazarsa sevinirim. İşlemci de ise daha karar veremedim, değiştirmem kesinlikle lazım, ilk değişmem gereken şeylerden biri hatta fakat 5600 mü alsam, 5700X veya 5800X mi alsam kararsızım. Bütçemi çok zorlamak da istemiyorum. İyi olur mu dediklerim?

Anakart bu değil imzamdaki ama ben o anakartta geçmeyi düşünüyorum. Sogutuculu sanırım ne adları bilmiyorum güzel duruyor sıvı soğutmayla birlikte ileride sıvı soğutmada alacağım için uysun istiyorum.
  • Anakart: ASUS Prime B450M K II
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
  • Ekran kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti
  • RAM: XPG TUF 2x8GB 3200MHz
  • PSU: Cooler Master 700W white.
Bütçeniz kaç TL? Kullanım amacınız nedir?

Hepsini değiştireceksen AM4'e yatırım yapmanın anlamı ne? Gidip AM5 dizmek varken saçma bir karar. Elinde ki anakartı, işlemciyi ve RAM'i elden çıkartıp şu anki bütçene eklesen 7500F'li bir sistem kurarsın. Bütçeni belirt yardımcı olalım. İlla AM4 olacak diyorsan oyun için 5600/5700X'in üstüne çıkmak gereksiz.

Hepsini değiştireceksen AM4'e yatırım yapmanın anlamı ne? Gidip AM5 dizmek varken saçma bir karar. Elinde ki anakartı, işlemciyi ve RAM'i elden çıkartıp şu anki bütçene eklesen 7500F'li bir sistem kurarsın. Bütçeni belirt yardımcı olalım. İlla AM4 olacak diyorsan oyun için 5600/5700X'in üstüne çıkmak gereksiz.

Anakart ve işlemci değiştireceğim RAM'i de ek koyacağım degistirmicem. Ortalama 10 k tutucak ikinci el anakart işlemci RAM. Dediğim anakartla RAM 6K ya alabiliyorsun. İslemciyide 4 5'e hallersem olmadı 6 ya halledip elindekileri çıkarsam 10k gibi bir şey gidecek. AM5 varsa önereceğiniz anakart işlemci RAM iyi olur. Fakat anakart ARGB headerli ve soğutuculu olsun istiyorum diğer türlü hoşuma gitmiyor. Anakarti zaten o yüzden değiştirmek istiyorum. Yoksa anakartla ilgili yaşadım bir sorun yok sadece görüntü daha hoş duran istiyorum. Gelip 18 k 20 k tutucak bir şeyi önermeyinde.

Bütçeniz kaç TL? Kullanım amacınız nedir?

Bütçe bu yaptıklarım için iste 12 13 filan gidecek sanırım işlemci ve anakarti satınca iste 9 10 filan tutucak. Oyun için kullanıyorum bilgisayarı.