TUF Gaming X870-Plus BIOS Update nasıl yapılmalı?

railcover

Gelişen
Merhaba,
TUF Gaming X870-Plus Wi-Fi anakart ve 9800X3D işlemci kullanıyorum. Daha önce Intel bir işlemci kullandım ve farklı bir anakartta defalarca kez ASUS EZ Flash Utility üzerinden BIOS Update'i yaptım ancak bu sefer ciddi bir problem yaşıyorum.
TUF Gaming X870-Plus Wi-Fi anakartımın mevcut BIOS versiyonu 0237 (First Release) ve birçok BIOS Update'i yayınlanmış durumda. Ben de BIOS'umu updatelemek istiyorum.
60GB'lık USB belleğimi FAT32 formatında formatladım. İçerisine en son BIOS versiyonunu koydum (rename de ettim) BIOS'a girip EZ Flash Utility'den BIOS'u seçip updatelemek istiyorum. Önce bir okuyor gibi oluyor ve anında yeniden başlatıyor ama sanki BIOS updatelemiyormuşum gibi sistem kendi kendine başlıyor ve BIOS updatelenmiyor.
Fast boot ve Secure Mode'u da kapatıp yine denedim ancak sorun aynı. Hatta konu ile ilgili video da çektim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Diskten de okutabilirsin BIOS dosyasını daha kolay olur.

Normalde yeniden başladıktan sonra güncelleme yapması lazım ama yapmıyorsa BIOS flashback ile BIOS'u güncelleyebilirsiniz.

Flashback CPU ve RAM olmadan yapılabiliyor ya mesela, bu bileşenleri anakarttan çıkartıp yapmak daha iyi midir yoksa sadece bir özellik olarak mı donanımsız güncelleyebiliriz?

Merhabalar yazmayı unutmuşum kusura bakmayın. Flashback yapmayı da denedim. Yine aynı şekilde USB'yi ayarladım. Anakarta güç gelecek şekilde bilgisayarı kapattım ve arkadaki Flashback butonuna 5 saniye basılı tuttum ancak herhangi bir ışık yanma sönmesi gerçekleşmedi. Biraz bekleyip bilgisayarı açtığımda BIOS güncellenmemişti. (Bu işlemi yaparken RAM, GPU ve CPU takılı, Tüm USB portları (USB bellek hariç) boştu)

Bunun haricinde ASUS AI Suite 3 programıyla da BIOS update etmeye çalıştım ancak yine başarılı olamadı. Başka ne önerebilirsiniz?

Ek bir soru daha sormak isterim. ASUS teknik servisi ile görüştüm ve bana dediler ki BIOS updatelerini sırasıyla yapmayı deneyebilir misiniz? İlk sürümden son sürüme geçmeye çalışıyordum. Bir öneri olarak teker teker versiyon yükseltmemi istediler. Birazdan deneyeceğim. Sonucu buraya da yazarım.

Maalesef işe yaramadı. Sanırım teknik servise gideceğim.

Benimle aynı sorunu yaşayan bir kişi daha var. Reddit de konu açmış.

Son düzenleme:
USB'yi FAT32 ve MBR olarak mı formatladın? GPT olarak flashladıysan çalışmayabilir.

Evet FAT32 ve MBR olarak formatladım hatta bunun için özellikle 32 GB USB aldım.

Merak eden olursa diye son kez mesaj yazıyorum. Tüm parçaları söküp (CPU, RAM, GPU vs vs) sadece 24 pin ATX kabloyu takarak BIOS Flashback yaptım ve oldu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…