DumbellPresS

Üyecik
ASUS TUF GT301 kasam ve ASUS TUF B650M-E Wi-Fi anakartım mevcut. Bu bileşenlere ASUS TUF LC II 240mm taksam çakışma olur mu? RAM'larim 35mm çapında.

i7 12700K
RTX 3090
ASUS GT301 TUF CHASSIS (YouTube'deki videonun adı)

Bu videodaki arkadaşın anakartı büyük ama takmış. ben de taksam çarğışma olur mu VRM bloklarıyla veya RAM'ler ile?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS TUF GT301 kasam ve ASUS TUF B650M-E Wi-Fi anakartım mevcut. Bu bileşenlere ASUS TUF LC II 240mm taksam çakışma olur mu? RAM'larim 35mm çapında.

i7 12700K
RTX 3090
ASUS GT301 TUF CHASSIS (YouTube'deki videonun adı)

Bu videodaki arkadaşın anakartı büyük ama takmış. ben de taksam çarğışma olur mu VRM bloklarıyla veya RAM'ler ile?
TUF GT301 kasanın üst kısmına radyatör takmanız tamamen şans. Kendi internet sitesinde üst kısımlar için 2 adet 120mm fan kapasitesi olduğu ifade ediliyor. Bu kasa ile eski versiyon LC240 kullandım. RAM slotları zaten üst tarafa radyatörü konumlandırmanız için fırsat vermiyor.
Soğutucu radyatörü ön tarafa konumlandırılabilir, üst kısım için uygun bir kasa değildir.

Son düzenleme:
TUF GT301 kasanın üst kısmına radyatör takmanız tamamen şans. Kendi internet sitesinde üst kısımlar için 2 adet 120mm fan kapasitesi olduğu ifade ediliyor. Bu kasa ile eski versiyon LC240 kullandım. RAM slotları zaten üst tarafa radyatörü konumlandırmanız için fırsat vermiyor.
Soğutucu radyatörü ön tarafa konumlandırılabilir, üst kısım için uygun bir kasa değildir.
ASUS TUF GT301 kasasında radyatör montajı için daha esnek bir alan sağlamak adına önerileriniz oldukça yerinde. Kasanın üst kısmında yalnızca 2 adet 120mm fan kapasitesine sahip olması, 240mm'lik bir radyatör kullanmayı zorlaştırabilir. Ön tarafta radyatör montajı yapmak, hem havalandırma açısından daha verimli olabilir hem de RAM slotlarıyla daha az çakışma riski taşır.

Radyatörün ön tarafa montajı, genel bir hava akışı sağlarken aynı zamanda RAM'lerinizi de korur. Ayrıca, üst kısımda fanların yer değiştirmesi, kasanın içindeki hava akışını optimize edecektir.

Eğer ASUS TUF LC II 240mm soğutucuyu ön tarafta kullanma imkanınız varsa, bu kesinlikle en uygun çözüm olacaktır. Her durumda, montaj sırasında alanları dikkatlice kontrol etmenizi öneririm!