Tüketici Hakem Heyeti 13 gündür gündemde gözüküyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8898
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 285
  • Etiketler Etiketler
    thh

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba, bir firmaya uyuşmazlık davası açtım ve firmadan savunma istenmedi ve 11 gün sonra gündeme alındı ve ayın 16sından beri gündemde gözüküyor sizce dosya düşmüş müdür yoksa fark mı edilmiyordur bunu bildirmek için nereye başvurmam gerek?

Hangi heyete başvurduysanız oranın kaymakamlığını veya heyetin bulunduğu kurumu arayıp bilgi alabilirsiniz.

Hocam Ankara il heyetine başvurdum. Çankaya kaymakamlığına mı başvurmam gerek?

Sorun yok.
Normal gidişat. Henüz çok erken.
Bildiğim kadarı ile THH başvuruları 6 ay içinde sonuçlandırır.

Sorun yok.
Normal gidişat. Henüz çok erken.
Bildiğim kadarı ile THH başvuruları 6 ay içinde sonuçlandırır.

Sorun yoksa savunma istenmeden nasıl gündeme alınabiliyor hocam?
6 ay içinde sonuçlanması en geç olarak nitelendiriliyor ve genel olarak başvurularım 35-40 günde sonuçlandı.

Sorun yoksa savunma istenmeden nasıl gündeme alınabiliyor hocam?
İyi bir nokta...
Gündeme alındıktan sonra savunma isteme ihtimali yok diyorsanız gerçekten sorun var demektir.
Süre konusu başvuru içeriğine göre değişir. Bilirkişiye gitmesi gerekiyor ise 3-4 aydan önce bitme ihtimali zayıf.

Hocam Ankara il heyetine başvurdum. Çankaya kaymakamlığına mı başvurmam gerek?
Ankara İl Heyeti nereye bağlıdır acaba? Ticaret mudurlugune bagli ise orayi aramaniz lazim tam olarak bilmiyorum ben genelde ilceye basvururum daha hizli sonuclansin diye. Gitmenize de sahsen gerek yok telefon numaralarindan arasaniz bilgi alabilirsiniz direkt ben oyle yapiyorum.

Hocam İlçe 6 ayda çıkarmıştı kararı, il 2 ayda çıkarınca sürekli Il'e başvurmaya başladım. Ticaret bakanlığına bağlı iletişim kısmında da THH daire başkanlığı ve yanında numara var oradan bilgi alabilir miyim sizce yanlış yeri aramak istemiyorum. 175 yardımcı olmuyor.

Direkt savunma yok heyet savunma istetmeyi unutmuş ya da istetmediler. 16 gündür de gündemde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Ankara olduğu için yorum yapamıyorum maalesef. Bir arasanız "Nereyi aramalıyım?" diye sorarsanız yardımcı olacaklardır. THH başkanlığı varsa orasıdır tahminimce. Konumdan konuma süreler değişiyor demek ki umarım işiniz hallolur.

Bu arada geçen bir başvurumda savunma istenmeden direkt gündeme alındı denmişti şimdi hatırladım firmadan fatura no istenmişti ben işlem numarası ile işlem yapmıştım tebligat göndermişler. Bilgi almak için de isteyebilirler.

Pdf istiyorlar başvuru yaparken, oraya faturayı eklemiştim.

T.C. Ticaret Bakanlığı adres olarak burası gözüküyordu hocam heyet seçerken buranın adresi de heyetle aynı. Burada tek bir kişinin thh ile alakası olduğu görülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…