Rogue
Uzman
Turbous Turabius - Benki senki oki.
Turbous Turabius - Benki senki oki.
Yunanca'da masculen ek us değil os dur, us Latince'de kullanılır, Yunanca ile pek alakam yok ama çat pat Latince biliyorum o zaman biraz genel kültür, Turbo kelimesinin sonuna us eklerken Turbous değil Turbus demen lazım. Mesela Turabi değil de Turabiye olsaydı, bu sefer Turba derdin. Ayrıca Latince'de sıfatlar kelimeden sonra gelir, örnek: Rex Magnus. Büyük kral demektir. Rex kral, magnus büyük. Tabi Rex masculinum olduğu için Magnus da sonuna us aldı.
Ek bilgi: Turbo neutrum hali, zaten İngilizcedeki çoğu kelime Latin kökenli, Bonus iyi demek mesela Latin'de.Yunanca'da masculen ek us değil os dur, us Latince'de kullanılır, Yunanca ile pek alakam yok ama çat pat Latince biliyorum o zaman biraz genel kültür, Turbo kelimesinin sonuna us eklerken Turbous değil Turbus demen lazım. Mesela Turabi değil de Turabiye olsaydı, bu sefer Turba derdin. Ayrıca Latince'de sıfatlar kelimeden sonra gelir, örnek: Rex Magnus. Büyük kral demektir. Rex kral, magnus büyük. Tabi Rex masculinum olduğu için Magnus da sonuna us aldı.
τούρμπο τουραμπίYunanca'da masculen ek us değil os dur, us Latince'de kullanılır, Yunanca ile pek alakam yok ama çat pat Latince biliyorum o zaman biraz genel kültür, Turbo kelimesinin sonuna us eklerken Turbous değil Turbus demen lazım. Mesela Turabi değil de Turabiye olsaydı, bu sefer Turba derdin. Ayrıca Latince'de sıfatlar kelimeden sonra gelir, örnek: Rex Magnus. Büyük kral demektir. Rex kral, magnus büyük. Tabi Rex masculinum olduğu için Magnus da sonuna us aldı.
Yunanca bilmiyorum valla hocam, şimdi ben bunu Translate'e çeviriyim. Latinceden sonra belki Grekçe'de öğrenirim.τούρμπο τουραμπί
bu nasıl hocam direkt kökten çözüm.
LGS sınavına hazırlanan kardeşlerimize zamirleri konu alarak son derece eğitici bir şarkı yaptığı için Turabi'ye teşekkür ederiz. Başarılarının devamını s-, dileriz.