50 60 dakikalık videolar izlemek istemiyorum demişsiniz de türev zaten 50 60 dakikada öğrenilebilecek bir şey değil. Günlerinizi haftalarınızı harcamanız gereken bir şey türev. Kimsede sihirli bir değnek yok ki size değdirip öğretsin.

Olay türev alabilmek değil zaten. Olay nerede ne için kullandığın. Yoksa 5x^3 değerinin türevini almakta ne var?
Problemlerde uzun problemlerde.

50 60 dakikalık videolar izlemek istemiyorum demişsiniz de türev zaten 50 60 dakikada öğrenilebilecek bir şey değil. Günlerinizi haftalarınızı harcamanız gereken bir şey türev. Kimsede sihirli bir değnek yok ki size değdirip öğretsin.
Ya öyle tabii ama işte youtube öyle videolar ile dolu.

Kanka başarılar bu arada. Ama ben senin yerinde olsam önceliğim lgs olurdu, LGS'den sonra yaz boyu rahatça çalışırdım.
Ya zaten bu yaz biraz 9.sınıf fizik çalışcam ve matematik 7.sınıf bitircem. Sonra LGS sonrası matematik ve fizik 9.sınıf alcam.

Türev, bir fonksiyonun bir noktadaki anlık değişim hızını ya da o noktadaki teğetin eğimini ifade eder.

Tam tanımı böyledir; F'(a) = Lim_h => 0+ (F(a+h) - F(a)) / h şeklinde ifade edilir.

Türev birçok farklı şekilde alınabilir, F'(a) = sin/cos = tan'da olabilir. Eğim dediğimiz şey zaten tan'dır.

Basit bir polinom fonksiyonunun türevi oldukça basit alınır;
Örnek olarak bir polinom fonksiyonu tanımlayalım.
X ∈ R ve n ∈ Z+ olsun. Eğer ki bir fonksiyon ki buna F fonksiyonu diyelim F = x^n ise, bu fonksiyonun türevi F' = n·x^(n-1) şeklinde ifade edilir.
Tabii ki polinom fonksiyonlarında kolaydır ancak ikinci dereceden ve rasyonel sayılarda işler oldukça karmaşıklaşır.

Şu an bilmeniz gereken tek kural üstteki gibidir.

Ya öyle tabii ama işte youtube öyle videolar ile dolu.
YouTube'daki videolar parçalara bölünmüş koca serilerden oluşuyor. Zaten öyle de olması gerek. Ayrıca üstte söylendiği gibi önce tüm konuları bitirmeniz gerek ardından türev gelir. Belli bir bakış açısı ile "Tüm matematik Türev için vardır" yorumu boşuna yapılmıyor. Önce fonksiyon, polinom, logaritma, diziler, trigonometri, limit... hepsini öğrenmeniz gerekiyor.

Türev, bir fonksiyonun bir noktadaki anlık değişim hızını ya da o noktadaki teğetin eğimini ifade eder.

Tam tanımı böyledir; F'(a) = Lim_h => 0+ (F(a+h) - F(a)) / h şeklinde ifade edilir.

Türev birçok farklı şekilde alınabilir, F'(a) = sin/cos = tan'da olabilir. Eğim dediğimiz şey zaten tan'dır.

Basit bir polinom fonksiyonunun türevi oldukça basit alınır;
Örnek olarak bir polinom fonksiyonu tanımlayalım.
X ∈ R ve n ∈ Z+ olsun. Eğer ki bir fonksiyon ki buna F fonksiyonu diyelim F = x^n ise, bu fonksiyonun türevi F' = n·x^(n-1) şeklinde ifade edilir.
Tabii ki polinom fonksiyonlarında kolaydır ancak ikinci dereceden ve rasyonel sayılarda işler oldukça karmaşıklaşır.

Şu an bilmeniz gereken tek kural üstteki gibidir.
Anlattığınız için teşekkürler hocam. Polinom falan artık o kadar zor gelmiyor türev almak.