• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türk doğduğunuz için veya Türkiye'de yaşadığınız için pişman mısınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hans
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 932
  • Etiketler Etiketler
    türk türkiye

türkiye'de türk doğduğunuz için pişmanmısınız?

• Evet

Oy: 31 66,0%
  • Hayır

Oy: 16 34,0%

• Oy verenlerin toplamı
    47
Doğru ya Türklük çoğu kimseye layık olmaz. Türklüğü taşıyamaz çoğu kişi, ağır gelir. Anlayabiliyorum.

Fransa hakkında "Fare ve Lağım" dışında başka bir şey bilmiyorsun değil mi
Gündüz fransızlara, gece araplara ait olan, belaya bulaşmanın çok kolay olduğu ülke. Yollda yürürken sataşan araplara selamun aleykum, ene turk ene ahmet mehmet hasan şeklinde yaklaşarak hem cepteki parayı hem de façayı kurtarmak mümkün fakat kesin değil.

Ayrıca sanat ve kulturde cok ileri olan ama anglosakson kulturunun dunyayi sarmasi sonucu dunyadaki eski onemini ve konumunu yitiren (bunda dilinin cok zor olmasi bir yan etkendir), haftada 35 saat calisip arti oglenleri 2 saat tatil yapan aksam da 7 bucukta kapayip adami delirten dukkan ve magazalari olan, tembel gozukmesine ragmen ekonomik gucuyle insani sasirtan, dunya meselelerinde Amerika'ya en cok kafa tutan ve bu hareketiyle goze carpan, Avrupa Birliği'nin en buyuk yüz ölçümüne sahip ulkesi fakat kural manyagi ülke. Pratik zekadan yoksun insanlarin yasadigi ülke. Her şeyin gereksiz binbir tane prosedürü oldugu ülke. Carte D'etudiant in pasaportun önüne gectigi ülke. Carte D'etudiant in olmadan hiçbir şey yapılamayan ülke. Banka hesabin yoksa insan da olmadigin ülke (ki actirmak icin günlerce sürünülen ülke).derslerde (üniversitede) kiz-erkek herkesin kalem kutusu getirdigi, basligi kirmiziyla yazip cetvelle altini cizdigi ülke. Bisikletlerin bile kirmizi isikta durdugu ülke. Koskoca otobüsün yayaya yol verdigi ülke. Her şeyi devletin düsündügü insanlarin kafalarını calistirmaya zahmet etmedigi ülke.

Benimde Norveç vatandaşlığım var, Ortaokulu ve liseyi Norveç'te okudum. Ama kendimi dünyevi zevkler için Norveçli değil, doğduğum ülke Türkiye olduğu için, atalarımızın, dedelerimizin kanı yerde kalmaması, bayrağımızın ezilmemesi yükseklerde dalgalanması için Türk görüyorum. Her şey eğlenceden ibaret değil bunun manevi ve milli duygusu da var. Vesselam.

İfadeler: 698
Doğru ya Türklük çoğu kimseye layık olmaz. Türklüğü taşıyamaz çoğu kişi, ağır gelir. Anlayabiliyorum.
Şurada 100 sene yaşıyorsunuz, en iyi şekilde yaşayabilmemiz gerekli. Eskiden olsa ülkem şurası derdim ama artık bakış açım değişti. Bana en çok avantajı neresi sunuyorsa orası işime gelir. Seyahat etmeyi çok seviyorum ve eşimle en çok yaptığım şey. Hayatta tek sevdiğim ve amacım da eşim. Türk olmakta ısrar etseydim şurada 100 km gidince bile vize göstermekle uğraşacaktım. İrlanda gibi ülkelerin pasaportları olanlar, vize alacağımız süreyle belki de 10 ülke daha gezecekti. Çok daha kolay para kazanmak, daha az çalışmak, fazla çalışınca bile RTT ile izin yapmak, yılbaşında Noel tatili yapmak varken 100.000 TL üzeri kredi kartına 750 TL vergi, araba alırken devlete de 3 tane almak gibi şeylerle neden uğraşalım ki? Discord ve Instagram bile yasaklanıyor.

En önemlisi de benim için kültür. Etrafımda artık Müslüman görmek istemiyorum. Eşim mini etek giydiğinde millet UFO görmüş gibi olsun istemiyorum. Arkadaşlarım lezbiyense sokakta rahatça sarılabilsin ve birbirini öpebilsin istiyorum. Gece gezerken tecavüze uğrasınlar istemiyorum. Müslümanlar azınlıktayken çok kolay oluyor.

Türkiye’ye gidip mühendislik yapsam veya dil bilgilimle diplomasi işlerinde kendime yer arasam yapamaz mıyım? Yapabilirim. Ne olur? Hem eşim hem benim için hayat kalitesi düşer. Belki vize almakla uğraşmayız ama hastanede randevu bulmak bile imkansız şu ülkede. Canınız bratwurst istese size laf söyleyecek insan dolu.

Şu sıralarda Türkiye’ye yakınlarımı görmeye geldim. Arkadaşlarım döner yerken bir kola içeyim dedim, Amerikan markası olan kola firmasını İsrail diyerek boykot ediyorlarmış… İçecek bile içtirmediler. Bari yerli marka koysaydınız…

Atatürk değerlerini takip eden bir Türkiye olsaydı kesinlikle ayrılmazdım. Şu anda halkın çoğu size düşman olarak bakınca, her yer de mülteci olunca çok zor oluyor.

Yunan veya DEM’li olmak hakaret mi? Rahat rahat gezebiliyorlar. Destici de ayrıştırıyor. Şurada gençlere “Yunan pasaportu mu, Türk pasaportu mu?” diye sorulursa neredeyse herkes Yunan der.

Son düzenleme:
@80, hocam merak ediyorum da size sormak istedim. Fransa'dan 2 arkadaşım var ikisi de Türk. Dediklerine göre Fransa'da çok it kopuk var mış. Arkadaşımın gittiği okulda derste Vape içmeler, esrar kullanmaları falan bir ton şey var. Bugün uzun süre sonra tekrar konuştuk. O da esrar kullanmaya başlamış. Burada herkesin cebinde var, taşımak kullanmak yasal falan diyor. Yasal mı bilmem de toplumu dedikleri kadar kötü mü Fransa'nın ?

Bölgenize göre değişiyor. Çok göçmen olan bir yerdeyseniz riskli olabiliyor. Gece saatlerinde Marsilya’da ya da banliyö kısımlarında gezmezdim şahsen fakat Paris’teki Notre Dame çevresi gibi yerlerde pek bir sorun yok. Büyükşehirler, her yerde riskli olabiliyor. Dolandırıcılar da eksik olmuyor.

Uyuşturucu ve ot bildiğim kadarıyla yasal değil. Okula da götüremezsiniz.

İfadeler: 679
O konuştuğum çocuk göçmenlerin olduğu yerde falandı galiba. Göçmenlerin olduğu yerde evler daha ucuzmuş öyle diyor. Öbürü de Lyon'da oturuyordu sanırsam. O da çok bir şey söylemiyordu ama Fransız erkeklerinden çok şikayetçiydi . Genelde hep aldatmaya meyilli, it kopuk deyip duruyordu.

İfadeler: 80
Evet, Fransa’da evler oldukça pahalı. İstanbul fiyatlarının ülke geneline yayılmış hâli gibi bir durum var. Maaşınız yine kiraya yetiyor ama daha uyguna yaşamak ve biraz yolculuk yapmak da iyi bir seçenek.

Lyon, tam Fransız şehri. Kültürünü sonuna kadar hissettiriyor. Genelde öğrenciler var. Hoş bir şehir ama benim için çok kasvetli geliyor. Eğitimsiz ve tehlikeli birilerine ben rastlamadım ama olabilir. Orada çok vakit geçirmedim. Sadece turist olarak gittim.

Fransızlar, ilişkilerde genellikle fazla rahat oluyorlar ve her şey birden gerçekleşiyor. Arkadaşınız sandığınız kişi, sevgiliniz falan oluyor. Türk kültürüne göre daha çok seviyorum ama eşim Fransız değil. Fransız bir kadını aldatan erkeği muhtemelen giyotin bekler. Türkiye’de en çok şu ilişkilerden ve düğünlerden falan nefret ediyordum. Her şey para olmuş fakat Fransa’da öyle değil. Her yerde olabileceği gibi, Fransa’da da karaktersiz ve eğitimsiz insanlar var. Doğru insanı aramak gerekli. Çoğunluğu sadece eğlenmeye ve gecelik ilişkilere bakıyor. Aradığını bulamayan da ayrılıyor.

İfadeler: 679
Kesinlikle evet, Amerika'da veya Almanya'da, İngiltere'de doğmak isterdim. Bunların 3'ü olsa.

Millet ne güzel Japonya, Finlandiya, Norveç filanca güzel yerde doğup, büyürken biz de kaotik bu coğrafyada büyüyoruz.

Irkımı da değiştirseler tamamım yaşayacağım yeri de. Hiçteyse yabancılar işine gelmediğinde direkt ırkıma arap demezdi.

Evet.

Ne tarihin, ne kültürün, ne de ırkın karın doyurmuyor. Gurur duyulacak bir şeyi yok, dünyaya bir kez geliyorsun onda da bir orta doğu ülkesinde geliyorsun. Türkiye potansiyelli ama düzelmesi imkansız bir ülke haline geldi. Bu kadar geçmişine takılıp kalan ve durmadan o ve bu diye ayrıştırıldığı sürece böyle de devam eder. Bahsettiğim profil ülkenin %70-80’ni kapsıyor. Bakmayın sağa sola cahil diyenlere onlar da farksız. O, onu barbarca savunuyor sen başka bir şeyi barbarca savunuyorsun farkı yok yani.

Baksana ekmeği 15-20 liraya alan arkadaşlar Fransa’ya laf ediyor en dar yerden. Bu ülke düzelmez burası bir orta doğu ülkesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…