Detaylar
Kim cevapladı?Öküz
Uzman
Şimdi ülkenin iyi yerleri de var kötü yerleri de. Sosyal çürüme olduğu, ekonominin berbat olduğu yetmiyormuş gibi bir de kötü bir semtte yaşıyorsan işte o zaman işler daha da garipleşiyor
Bu konuya cevabım ülkeden memnunum, semtten değil.
ALCYONEUS
Uzman
Türk olmaktan değil, Türkiye'de doğmayı ya da yaşadığınızı kastediyorum. Memnun musunuz? Yani sorumla öğrenmek istediğim şey size göre Türkiye'nin iyi olup olmadığı. Türklüğünüzü bir kenara bırakın, "ben Türk'üm, tabii ki seveceğim." gibi bir sebeple sevdiğinizi belirtmeyin. Sadece ülkeye odaklanın, ırka değil.
Tam anlamıyla rezalet, hırtlarla dolu bir ülkede yaşıyoruz alım gücümüz yerlerde insan hakları desen yok bugün cephede ölme ihtimalin ile dışarıda bir serseriyle karşılaşıp durduk yere bıçaklanma ihtimalin aynı seviyede İstanbul-Ankara arası iş bolluğu var ama maaştan fazla kira beklentisi var küçük şehirlerde her şey ucuz ama asgari ücret veli nimet gibi bir şey doğuda millet kaçak ürün kullanıyor elektriğe para ödemiyor biz burada fazlası fazlasıya ödüyoruz eskiden iyiydi 2000'li yılların başlarında çalışmaya başlayanlar aldı başını gitti zengin diyebileceğimiz hayatı yaşıyorlar ama şu anki nesil (18-25 yaş aralığı ) hiçbir şey alamayacak durumda kısaca örnekle açıklayayım eskiden 1 ay çalışıp adam gibi telefon alınıyordu paran da artıyordu ama şimdi o telefon için kredi çekiyoruz paramızın hiçbir anlamı yok çalışmamızın da hiçbir anlamı yok o yüzden ev genci dediğimiz topluluk oluştu kimse çalışmak istemiyor çünkü aldığın para zorunlu harcadıklarını kurtarmıyor ailesi malvarlıklı olanlar ya da parası olan yaşlılar eleştiriyor "gençler iş beğenmiyor şöyle böyle" diye ben ülkedeki tek özel fabrikaya gittim Türkiye'de bir elin parmağını geçmeyecek sayıda aynı taşıtı üreten ama sadece tek diyebileceğimiz Türkiye'nin incirliği denilecek fabrikada bana: "burada torpilsiz kimse yok herkesin bir tanıdığı var." dendi. Ben ömrümü eğitimime versem ne yazar işe giremedikten sonra iş diye hepimiz yabancıların Türkiye distribütörlerinde ya da bayilerinde çalışıyoruz para mevzularını geçtim sen trafikte kazaya karışsan ve canından olsan adın "haklı ölü" oluyor ve aynı şekilde sistem devam ediyor.
Cahil insan sayısı çok fazla Sakarya'da otobüse bindim dayının biri bana: "şunlara bak kadınlarla aynı yerde yolculuk yapıyoruz şurada 3 tane kadın olacağına 19 tane erkek olsun daha iyi." dedi daha bugün gördüm sırf açık giyindiği için kapalı bir abla(abla kelimesini saygıdan yazdım ama saygıyı hak ettiğini düşünmüyorum) genç bir kızı itip kakıyor yani biraz daha ötesi kızı dövmektir böyle insanların olduğu bir toplumda ne evlenilir ne çocuk yapılır ne de yaşanır ülkemizin güzel yerleri var tarihi şöyle böyle diyenler olmuş o güzel yerlerde de ne giriş ücretine ne de oradaki mekanlara girebilecek gücümüz yok tamamen yabancılara çalışıyorlar çevre düzeni titizlik desen zaten yok Hindistan Pakistan ve Arap ülkelerinin karışımı olmuşuz çıkıp da insan gibi birinden yardım da isteyemezsin artık kimse kimsenin yüzüne bakmıyor yani özetle biz sıradan vatandaşlar için burada yaşanılabilecek güzel yerler kalmamış biz ancak köle gibi çalışır başkalarına para kazandırırız ticarete zaten girilmiyor büyümeye kalksan çeteler başına bela açar daha geçenlerde kıraathaneden haraç isteyip kahveyi kurşunladılar galericinin birinin yerine el bombası attılar(bu kısmı tam hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltirsiniz) ki bunlar olmasa bile ancak kendi yağınızda kavurulursunuz yönelimi fark etmeksizin siyasi bağlantısı olan şirketler değerini 1 günde milyon lira artırabilirken normal vatandaş Batman'ın eşiğine geliyor faizler o kadar yükseltildi ki üretici ürettiğini satmak yerine üretim maliyetini faize yatırdığında satıştan elde ettiğinden daha fazla para kazanıyor.
Kıcada kendi ülkemizde yurt dışında gördüğümüz kadar değer görmüyoruz.
Buradaki yazıda devleti, ülkeyi ve milleti küçük düşürmek veya kötülemek amacıyla hiçbir yazı yazmadım eğer kötüleyeceğim bir şey varsa o da insanların çıkarları uğruna dini suistimal etmesi, aç gözlülükleri ve en kötüsü de cahillikleridir.
Hocam yazınızın altına imzamı atarım ama, Kürtlere bu kadar ayrımcılık yapmamanız gerekir ben Kayserili bir Türkmen’im dedelerim Kurtuluş Savaşı’nda Kürtlerle savaştı hani biz nasıl bu vatanın sahibiysek onlar da vatanın sahibi bölücü mallar var ona yapacak bir şey yok ama inan büyük çoğunluğu vatanına milletine bağlı.
Evet memnunum. Gayet güzel ülke.
1: Sabahtan akşama kadar evde uyuyup oyun oynayıp para kazanmayıp sonra ekonomi kötü diye ağlayanlar.
2: Siyaset konusunda hiçbir bilgiye sahip olmayıp CHP harici her partiye laf atan tayfalar.
3: Tepki gösteriyorum diyip sosyal medyada 2-3 cümle ile ülke hükümetine sallayanlar.
Arkadaşlar. Ben de iktidarı sevmiyorum. Ama unutmayın ki muhalefet değişmeden iktidar değişmez.
Bahsettiğin kişilerin özeti şu;
1: Sabahtan akşama kadar evde uyuyup oyun oynayıp para kazanmayıp sonra ekonomi kötü diye ağlayanlar.
2: Siyaset konusunda hiçbir bilgiye sahip olmayıp CHP harici her partiye laf atan tayfalar.
3: Tepki gösteriyorum diyip sosyal medyada 2-3 cümle ile ülke hükümetine sallayanlar.
Arkadaşlar. Ben de iktidarı sevmiyorum. Ama unutmayın ki muhalefet değişmeden iktidar değişmez.
HOMELANDER
Yetkin
Değişim. Japonya isterdim.