Eski model bir Android telefondan iPhone'a geçtikleri için öyle bir yargı oluşuyor. Ben de S25+ ve iPhone 15 veya 16E arasında kalmıştım ancak aynı fiyata, hatta ben telefonumu daha uyguna aldım, çok daha iyi bir telefon alabiliyorsunuz. Benim çoğu arkadaşım da iPhone al demişti ama gerek yok. İyi ki almışım diyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Artık donanım önemli değil artık yazılım ve yapay zeka önemli o sebeple bu ikisini en iyi yapsn Google Pixel Türkiye'ye gelirse hiç düşünmeden alırım.Dostum, tabii ki var çünkü bu, Apple'ın telefon sektörüne getirdiği devrimler o zamandan beri insanlarda algı oluşturuyor. Objektif olmaya çalışırsak Samsung'un çok daha yüksek performanslı telefonları var ancak uzun ömürlü değiller. iPhone telefonların neredeyse her modeli uzun seneler boyunca çok az performans kaybı yaşayarak kullanılıyor ve bozulmuyor. Örnek: Bende 14 Pro Max var, arkadaşım da o zamanın en iyi Samsung telefonunu almıştı. Çocuk geçen ay onu neredeyse sıfıra yakın bir paraya satıp 14 Pro Max aldı.
Her marka kendi dandik arayüzünü geliştirir ise olacağı bu al AOSP'u kullan kardeşim insanı uğraştırma ya.Kesinlikle var. Haklı kısımları olduklarını düşünüyorum. Her ne kadar Android sevsem de Apple cihazlara göre aşırı karmaşık olduğunu düşünüyorum. Android cihaz üreticilerinin bloatware işini bırakması lazım. Çoğu Android debloat yapmazsan felaket kasıyor, şarjı yetmiyor. Debloat yaparken hata verme riski de ayrı dert. Apple takvimi bile silmeye izin veriyor.
Şuanda Apple nasıl bir konumda anlamak için şu iki videoyu bırakıyorum ikiside gayet güzel.
Wartz
Üstün
- Makaleler
- 5
Çünkü fiyatı ne kadar yüksekse o kadar iyidir algısı var.
Adam 30K parayı zor buluyor.
- Makaleler
- 4
Türk insanına özgü bir şey değil bu arkadaşlar. Sizin gördükleriniz Türkler sadece ondan öyle bir perspektif görüyorsunuz. Dünya çapında iPhone süksesi uzun senelerdir var. Biraz geçmişe gidersek özellikle elime ilk iPhone 4S'i verdiklerinde konuşuyordu falan. O zamanlar elimizde tuttuğumuz cihazlara (Nokia C3-00) kıyas ile devrim niteliğinde bir cihazdı.
Steve Jobs'ın o efsane Keynote'larını da hesaba katınca marka algısını kırdı geçirdi. Diğer alanlara yaptığı yatırımlarla da bu işi tekel haline getirme noktasına epey yaklaştı. Bunda parçaları In-House yapma kaygısı da büyük rol oynuyor. Türk insanı değil dünyanın her tarafında iPhone iyidir algısı var ki bu özellikle geçmişteki modellerden de kalan bir şey. İnsanlar bilindik platformdan gitme eğilimindeler. Yerden yere vurmayın garibanları çünkü zaten dünyanın en pahalı telefonunu kullanıyorlar bırakın eğlensinler.
Eğer canınızı sıkan durum karşınızdaki adamın teknik özelliklere aldırmadan iPhone iyidir demesi ise bunla başa zaten çıkamazsınız. Apple, o adama yeterli gördüğü özellikleri vererek zaten aklını çelmiş, adam bir şeyin eksikliğini hissetmiyor gidip veriyor parasını. Bu yapay zeka işini böyle yapmaya devam ederse zaten Apple'da Nokia gibi olacak bir şeylerin gün geçtikte eksildiğinin herkes farkında. Google bu noktada çok akıllı oynuyor.
Steve Jobs'ın o efsane Keynote'larını da hesaba katınca marka algısını kırdı geçirdi. Diğer alanlara yaptığı yatırımlarla da bu işi tekel haline getirme noktasına epey yaklaştı. Bunda parçaları In-House yapma kaygısı da büyük rol oynuyor. Türk insanı değil dünyanın her tarafında iPhone iyidir algısı var ki bu özellikle geçmişteki modellerden de kalan bir şey. İnsanlar bilindik platformdan gitme eğilimindeler. Yerden yere vurmayın garibanları çünkü zaten dünyanın en pahalı telefonunu kullanıyorlar bırakın eğlensinler.
Eğer canınızı sıkan durum karşınızdaki adamın teknik özelliklere aldırmadan iPhone iyidir demesi ise bunla başa zaten çıkamazsınız. Apple, o adama yeterli gördüğü özellikleri vererek zaten aklını çelmiş, adam bir şeyin eksikliğini hissetmiyor gidip veriyor parasını. Bu yapay zeka işini böyle yapmaya devam ederse zaten Apple'da Nokia gibi olacak bir şeylerin gün geçtikte eksildiğinin herkes farkında. Google bu noktada çok akıllı oynuyor.
Wartz
Üstün
- Makaleler
- 5
Özellikle Hintlilerde veya gelişmemiş ülkelerde. En çok oralarda oluyor genellikle.Türk insanına özgü bir şey değil bu arkadaşlar. Sizin gördükleriniz Türkler sadece ondan öyle bir perspektif görüyorsunuz. Dünya çapında iPhone süksesi uzun senelerdir var. Biraz geçmişe gidersek özellikle elime ilk iPhone 4S'i verdiklerinde konuşuyordu falan. O zamanlar elimizde tuttuğumuz cihazlara (Nokia C3-00) kıyas ile devrim niteliğinde bir cihazdı.
- Makaleler
- 4
Bu dediğin, telefonu statü olarak göstermek açısından doğru evet. Misal gelişmiş bir ülkede masaya bir iPhone bıraksan kimsenin umrunda olmaz. Türkiye'de kafelerde masalarda Jenga oynuyorlar. Telefon üstü cüzdan onun üstüne sigara paketi onun üzerine araba anahtarı. İğrenç görüntüler. Amerika bu gelişmiş ülkelerden birisi değil ama. Orada yine bu varoşluk var çünkü kapital hissi çok baskın ancak sosyal anlamda gelişmiş ülkeler bu açıdan çok konforlu. Oralarda da herkes iPhone kullanıyor ancak sadece sevdiği için. Yatırım ya da gösteriş için değil.Özellikle Hintlilerde veya gelişmemiş ülkelerde. En çok oralarda oluyor genellikle.
Türk insanına özgü bir şey değil bu arkadaşlar. Sizin gördükleriniz türkler sadece ondan öyle bir perspektif görüyorsunuz. Dünya çapında iPhone süksesi uzun senelerdir var. Biraz geçmişe gidersek özellikle elime ilk iPhone 4S'i verdiklerinde konuşuyordu falan. O zamanlar elimizde tuttuğumuz cihazlara (Nokia C3-00) kıyas ile devrim niteliğinde bir cihazdı.
Steve Jobs'ın o efsane keynote'larını da hesaba katınca marka algısını kırdı geçirdi. Diğer alanlara yaptığı yatırımlarla da bu işi tekel haline getirme noktasına epey yaklaştı. Bunda parçaları ın-House yapma kaygısı da büyük rol oynuyor. Türk insanı değil dünyanın her tarafında iPhone iyidir algısı var ki bu özellikle geçmişteki modellerden de kalan bir şey. İnsanlar bilindik platformdan gitme eğilimindeler. Yerden yere vurmayın garibanları çünkü zaten dünyanın en pahalı telefonunu kullanıyorlar bırakın eğlensinler.
Eğer canınızı sıkan durum karşınızdaki adamın teknik özelliklere aldırmadan iPhone iyidir demesi ise bununla başa zaten çıkamazsınız. Apple, o adama yeterli gördüğü özellikleri vererek zaten aklını çelmiş, adam bir şeyin eksikliğini hissetmiyor gidip veriyor parasını. Bu yapay zeka işini böyle yapmaya devam ederse zaten Apple'da Nokia gibi olacak bir şeylerin gün geçtikte eksildiğinin herkes farkında. Google bu noktada çok akıllı oynuyor.
Hocam zaten belirttim başka ülkeleri sınava çalıştığım için bilmiyorum maalesef tam. Bu sene iyice dar görüşlü oldum. Arkadaşımla sohbet ederken bu konu aklımıza takıldı ondan açtım konuyu.
Wartz
Üstün
- Makaleler
- 5
Dediğine yüzde yüz katılıyorum. Ama Amerika'da bile gösteriş amaçlı kullanıyor çoğu kişi (ergen veya genç kısım) Ama halbuki yatırım için kullanan kesimde var oda zaten olgun kişiler. Ama Türkiye ise bu genellikle sadece gösteriş için kullanılıyor dediğiniz gibi. Ben şahsen bir MacBook sahibiyim ama sırf işte kızlar kafede MacBook'umu görsün biraz hava atayım diye değil. Sadece Linux veya Windows dikkatimi çok dağıtıyor. Türkiye'de kafelerde jenga'mı oynuyorlar? Hiç rastlamadım böyle bir şeye. Genellikle 20'li yaşlı gençlerin boş muhabbetleri dönüyor (en azından Antalya'da böyle).Bu dediğin, telefonu statü olarak göstermek açısından doğru evet. Misal gelişmiş bir ülkede masaya bir iPhone bıraksan kimsenin umrunda olmaz. Türkiye'de kafelerde masalarda Jenga oynuyorlar. Telefon üstü cüzdan onun üstüne sigara paketi onun üzerine araba anahtarı. İğrenç görüntüler. Amerika bu gelişmiş ülkelerden birisi değil ama. Orada yine bu varoşluk var çünkü kapital hissi çok baskın ancak sosyal anlamda gelişmiş ülkeler bu açıdan çok konforlu. Oralarda da herkes iPhone kullanıyor ancak sadece sevdiği için. Yatırım ya da gösteriş için değil.
- Makaleler
- 4
Biraz daha doğuya git, o Jenga'nın üzerine bir de kehribar tesbih bırakırlar. Bundan 10 sene önce çok revaçta bir mevzuydu belki de çözmüşüzdür.Hiç rastlamadım böyle bir şeye. Genellikle 20'li yaşlı gençlerin boş muhabbetleri dönüyor (en azından Antalya'da böyle).
Tamamen algı meselesi hocam. Ancak her firavunun bir musası vardır demişler. Tanıdığım bir abi asla teknoloji şirketlerine yatırım yapmazdı. Sorduğumda da ne zaman patlayacakları belli olmaz derdi. Gerçekten 1 günlük mesela. Bkz. Intel. Şimdi de Apple algı olarak yurtdışında sallantıda.Hocam zaten belirttim başka ülkeleri sınava çalıştığım için bilmiyorum maalesef tam. Bu sene iyice dar görüşlü oldum. Arkadaşımla sohbet ederken bu konu aklımıza takıldı ondan açtım konuyu.
Yeni konular
-
-
-
Kupon Amazon'da LEGO'da 1.500 TL'ye 300 TL indirim!
- Caner Uncu
-
-
-
-
-