Makaleler
4
Yer
Bosna Bulvarı
Mokapot kahvesi yapıyorum, orta-ince arası çekilmiş kahve kullanıyorum. Türk kahvesinin tadını çok seviyorum ama telvesinden dolayı içmeyi pek sevmiyorum, böyle Türk kahvesinin isli ve yanık lezzetini verebilecek çekirdekten bildiğiniz, içtiğiniz paketli ve çekilmiş, mokapotta yapmaya uygun kahve önerir misiniz? Ya da Türk kahvesini filtre kahve/mokapotluk çektirip içtiyseniz önerir misiniz? Lütfen yapay zeka önerileri ile gelmeyin, önerdikleri çok basit geldi bana.

Türk kahvesini hiç sevmeyen ama büyük bir kahve bağımlısı olarak sizi anlıyorum öncelikle. 😄 Yani Türk kahvesine en yakın aromayı dark roasttan alırsınız. Yanık, isli lezzeti dark roast çekirdeklerden alabilirsiniz.

Bu filtre kahveden bence en istediğiniz verimi alabilirsiniz. Yani dark roasta gitmekten başka çareniz yok gibi görünüyor.
Kendisini bugün itibariyle denedim ve gerçekten koku, çekilme seviyesi, yoğunluk açısından Türk kahvesine yakın. Ben americano olarak içtiğimden yani seyreltip içtiğimden daha da beğendim yoğunluğu daha herkese hitap eder bir seviyeye geliyor.

Kendisini bugün itibariyle denedim ve gerçekten koku, çekilme seviyesi, yoğunluk açısından Türk kahvesine yakın. Ben americano olarak içtiğimden yani seyreltip içtiğimden daha da beğendim yoğunluğu daha herkese hitap eder bir seviyeye geliyor.
İstediğiniz tada ulaştığınız için çok sevindim. 🤗 Yani tam olarak Türk kahvesi tadı alamasanız da dark roast en iyi seçenek sizin için. Ben genelde medium roast ve özellikle crema ile öne çıkan espressoları tercih ediyorum, çoğu zaman bitter, çikolata çoğu zaman meyvemsi tatları olan çekirdekler kullanıyorum. Starbucks Pike Place özellikle çok hoş çikolata tadı verirken, Tchibo Cafe Crema Barista ise meyvemsi ve bol kremalı çok güzel bir tonda oluyor. Deneme şansınız olursa bunlar da tavsiyemdir. 😍😌