Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Adamların ne halt oldukları belli. Bir bebeğin üzerinden bile para hesabı yapanlar kansız değil de ne ki?
Bir tek ben randevu alabiliyorum galiba. 30 sene İstanbul'da yaşadım, son 2 senedir Bartın'da yaşıyorum. Bir kez randevu alamadığımı ya da çok ileri tarihe aldığımı bilmem. Ameliyatlarımdan birisini Büyükçekmece devlet hastanesinde olmuştum. Ameliyat kararı verildikten 2 gün sonra ameliyat oldum.
Devlette artık boş gün bulmak çok zor. Randevu alıyorsun 2 haftadan daha fazla sonraya randevu veriyorlar. Birde devlet hastaneleri güzel güzel olmasına da tamamen hastaneye göre değişiyor. Çok güzel devlet hastanelerine gittim aşırı kötüsüne de, bir tane devlet hastanesinde her yer kırık dökük hiç bakılmamıştı birde gördüğüm bacağı kırık çocuğun alçısı yamuk yumuktu… Ben de kontrole gitmiştim o zamanlar devlete, bileğim kırıktı alçıyı özelde yaptırmıştık tertemizdi. Devletteki doktor yok işte şu röntgeni çektir bunu çektir sıra beklemekten 5 dakikalık işi 1.5 saatte anca yapabildik sonuç olarak beklediğimiz cevapla çıktık. Özelde durum böyle değildi her şey tak tak oluyor, sıra devlete göre karşılaştırırsan neredeyse yok.
Bu arada randevu işi de tamamen ne için gittiğine bağlı ama yine de gerçekten çok uzun süreler.
Özelde deli gibi para veriyorsun çünkü. Geçen bir salaklık yapıp MR çektirdim, bir iki test daha yaptırdım 8.5k para gitti. Hizmette sınır yok ama.
Son zamanlarda devlete gidiyorum, bu yüzden güncel Özel hastane fiyatlarından haberim yok ama en son endokrinolojiye gittiğimizde Muayene + El bilek tomografisi + kan almışlardı, 5000 Küsür TL ödedik hepsine. Gerçekten pahalıydı zaten bu paraları asgari ücretle geçinen biri asla veremez.Bir tek ben randevu alabiliyorum galiba. 30 sene İstanbul'da yaşadım, son 2 senedir Bartın'da yaşıyorum. Bir kez randevu alamadığımı ya da çok ileri tarihe aldığımı bilmem. Ameliyatlarımdan birisini Büyükçekmece devlet hastanesinde olmuştum. Ameliyat kararı verildikten 2 gün sonra ameliyat oldum.
Özelde deli gibi para veriyorsun çünkü. Geçen bir salaklık yapıp MR çektirdim, bir iki test daha yaptırdım 8.5k para gitti. Hizmette sınır yok ama.
Irk bilinci Türk milletinin küçük bir kısmında oluşmaya başladı, konunun her zaman ırk konusu olduğunu anlaması gerekiyordu herkesin. En başından beri böyle, eğitimsiz oldukları için terörist oluyorlar dendi, bir fark olmadığı görüldü.
Her şeye ırk bazlı bakmaktan ve buna göre hareket etmekten başka çare yok.
Her şeye ırk bazlı bakmaktan ve buna göre hareket etmekten başka çare yok.
Bir tek ben randevu alabiliyorum galiba. 30 sene İstanbul'da yaşadım, son 2 senedir Bartın'da yaşıyorum. Bir kez randevu alamadığımı ya da çok ileri tarihe aldığımı bilmem. Ameliyatlarımdan birisini Büyükçekmece devlet hastanesinde olmuştum. Ameliyat kararı verildikten 2 gün sonra ameliyat oldum.
Göze randevu almak istersem en kısa randevu 10 gün. O da şehrin merkez hastanesinde bile değil. Emirdağ bana arabayla min 45 dakika, Dinar'da min 1 saat.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesine randevu vermiyor. Gidersem, sıra almayı başarırsam muayene olabileceğim, yada gideceğim ilçe hastanesine. Her klinik için geçerli değil ama insanlar da randevu alamıyoruz derken abartmıyor.
DarthGorsoy
Bilgin
Su an toplumda korkunç bir durum soz konusu. Her sey bir yana, terör öyle eskiden herkesin görüp bildiği gibi gelmiyor arkadaşlar. Ister katılın, ister katılmayın. Silahlarla daga cikanlardan ziyade halkın içinde bazı insanlar Türklere saldırmak için an bekliyor.
Bu çetenin içindeki insanların kimisi örgüt yani PKK mensubu. Tıbbi, sıhhi yedek subay (astegmen) olarak görev yapmak isteyip de orgutle bağlantısı var diye reddedilen doktorlar bile var. Adamlar askerleri diploma kullanarak öldürmeye çalışıyor. O olmadıysa da Türk ailelerin çocuklarını nasil katlettiler durum ortada. Geçtiğimiz günlerde doğu illerinin kimisinde terör örgütü kurucularına övgüler yağdırip PKK halktır diye bağırdılar. Bize bunu diyen insanlarla aynı ülke sınırları içinde yaşıyoruz ve bize kin güdüyorlar. Kendi cumhuriyetimizde sırf Türk olduğumuz için hakarete uğruyoruz, ülke topraklarının bölünmesi gerektiğini savunuyorlar. Kurucu önderimize hakaretler ediyorlar, Türk milliyetçiligi yahut Türk olmayı bile faşistlik görüp dogu illerinde kadinlarin, çoluk çocuğun kırılmasını kültürel eylem/etki olarak yorumluyorlar.
Tanrı yardımcımız olsun.
En basit örneklerinden birisi yukarıda.
Bu çetenin içindeki insanların kimisi örgüt yani PKK mensubu. Tıbbi, sıhhi yedek subay (astegmen) olarak görev yapmak isteyip de orgutle bağlantısı var diye reddedilen doktorlar bile var. Adamlar askerleri diploma kullanarak öldürmeye çalışıyor. O olmadıysa da Türk ailelerin çocuklarını nasil katlettiler durum ortada. Geçtiğimiz günlerde doğu illerinin kimisinde terör örgütü kurucularına övgüler yağdırip PKK halktır diye bağırdılar. Bize bunu diyen insanlarla aynı ülke sınırları içinde yaşıyoruz ve bize kin güdüyorlar. Kendi cumhuriyetimizde sırf Türk olduğumuz için hakarete uğruyoruz, ülke topraklarının bölünmesi gerektiğini savunuyorlar. Kurucu önderimize hakaretler ediyorlar, Türk milliyetçiligi yahut Türk olmayı bile faşistlik görüp dogu illerinde kadinlarin, çoluk çocuğun kırılmasını kültürel eylem/etki olarak yorumluyorlar.
Tanrı yardımcımız olsun.
En basit örneklerinden birisi yukarıda.
Son düzenleme:
Ülke diye bir şey kalmadı ki.
HDDKullanıyorum
Üstün
Şu ülkede bütün herkes insan yerine konuldu ama bi' biz konulamadık. Kendi ülkemizde *** olduk.
Çam sakura gibi büyük ve nispeten yeni bir hastaneyi bile ağlarına düşürmüşler üzücü.