Değil. Siz bu ülkenin ne kadar çürüdüğünün farkında değilsiniz bence.
Değil. Siz bu ülkenin ne kadar çürüdüğünün farkında değilsiniz bence.
Erdoğancı bir ailenin Kemalist bir çocuğu olarak kimin ne olduğunun ve ne kadar olduğunun gayet farkındayım. Muhalefetin ne kadar geride olduğunun da farkıdayım Kemalistlerin dahi ne kadar cahil olabileceğinin de farkındayım. Gün gelir Cumhuriyet mahkemeleri hainler için karar verdiğinde bazılarının hala kabul etmeyeceğinin de farkındayım. Bu millet ne kadar cahil de olsa ne kadar tembel de olsa ne kadar belki alçak da olsa bazen birbirlerini bağlayan millet bağını hatırlayabiliyorlar. Sanıyor musunuz ki milli mucadelede topyekûn savaştaydık? 10 milyon nüfuslu anadoludan neden 100binlik ordu çıkıyor neden onbinlerce insan cepheden firar ediyordu? Bu yüzden imkansız diye bir şeyin mümkün olmadığını söylüyorum.Değil. Siz bu ülkenin ne kadar çürüdüğünün farkında değilsiniz bence.
İpin ucu daha kaçmadı. Senaryon tutmaz. Bastırılmış veya sessiz olabilirler lakin son kuvva düşmüş değil.Gayet belirli. Amerikan mandası olan ve doğu topraklarında Kürdistan Özerk Bölgesi olan Anadolu Federasyonu. Başkanı da süleymancı falan olur. Tepki olarak kufi kafada değil çav bella söyleriz artık.
Muhalefeten kastınız siyasi partiler ise güvenmiyorum. Kimse güvenmemeli. Ama muhalefet dediğimizde şu anki düzene karşı olan vatandaşsa ve muhalefet partisinin ne olduğu umurunda değilse ve sadece mevcut hükümete karşıysa yani düşmanımın düşmanı dostumdur diyorsa işte o zaman bir "umut" var demektir. Ben de böyle olduğum ve hayatım boyunca bu düzene karşı böyle olacağımı bildiğime göre benim için ben ölene kadar her zaman bir umut vadır.
3. Bir yol her zaman vardır hocam. Hiç değilse insanın bir ömrü vardır. Yeni nesil doğar eski nesil toprağa gider. Bana sorarsanız gelişim her zaman ileriye gitmelidir dolayısıyla cehalet azalmalıdır ki muhalefetin oy olarak (en azından belediyelerde) önde olduğunu görebiliyoruz bu giderek artmalıdır. Belediyelerin muhalefetten ayrılması, parayla herkesin satın alınmasının sebebi sizce ne olabilir? Kaybettiklerinin yada belki çok daha objektif bakarsak kaybetmeye başladıklarının bence çok farkındalar. 2.Abdülhamidde zaten bu paranoyaklığı sebebiyle baskı uyguladı ve sonuçlarını tarih yazdı.Çok iyimser bir bakış açısı fakat maalesef hayat iyiler ve kötüler diye keskin bir ayrım sunmuyor maalesef. 3. bir yol olmadığı sürece iki yolda birbirinin aynısı olacaktır.
Eki Görüntüle 188418
İzmit'teki Osmanlı eseri olan orhan Cami'nin kubbesi restorasyon adı altında yok edildi.
Yakın zamanda selimiye cami için de benzer olay söz konusuydu. Çok açık ki restorasyon adı altında ne din, ne tarih, ne de türklüğe dair herhangi bir şey birakmayacaklar. Koyun seçmenler hâlâ sanıyor ki muhalefet başa gelince saydıklarımın hepsi gidecek. Tez zamanda bu çirkin zihniyetten kurtulmamız lazım.