Nasıl yani hocam? OpenWrt destekli cihazların durumunu mu tam bilmiyorsunuz? Hangisi iyi, kötü bilmediğiniz için mi öyle söylediniz?
OpenWrt'nin hangi cihazlara portlandığını tam bilmiyorum. Bazı kişiler kendileri de portluyor ve GitHub profillerine koyuyor. O sebeple tam bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani hocam? OpenWrt destekli cihazların durumunu mu tam bilmiyorsunuz? Hangisi iyi, kötü bilmediğiniz için mi öyle söylediniz?

OpenWrt destekli olması modemi güçlendirmez; sadece site reklam engelleme, DPI engeli, yasaklı yerlere girebilme gibi arayüze özellikler ekler. Performansa etkisi yoktur, standart kullanıcılar için gerek yoktur.

Keenetic Hopper almanızı öneririm. BE230, BE220 gibi cihazların kablosuz performansı iyi değil. Bufferbloat konusunda da Keenetic en iyisi zaten.

Bu router'lar OpenWrt destekliyor mu hocam? Peki siz olsanız hangisini alırsınız; bu attıklarınız mı yoksa Keenetic Hopper mı?

TP-Link'ler desteklemiyor. Keenetic'te OpenWrt'ye gerek yok, OpenWrt'nin çoğu özellikleri Keenetic'te de var, düzenli olarak güncelleniyor. Kullanıcı yorumlarına göre birini seçin. Ben olsam Keenetic Hopper veya AX80 alırdım; beğenmezseniz Hepsiburada'da iade edebiliyorsunuz, Hepsiburada satıcısından alınız. Düzenleme: AX80'de de OpenWrt desteği var mış, onu da tercih edebilirsiniz. AX80'de daha fazla anten var ama dahili.

TP-Link'ler desteklemiyor. Keenetic'te OpenWrt'ye gerek yok; OpenWrt'nin çoğu özellikleri Keenetic'te de var, düzenli olarak güncelleniyor. Kullanıcı yorumlarına göre birini seçin. Ben olsam Keenetic Hopper veya AX80 alırdım, beğenmezseniz Hepsiburada'da iade edebiliyorsunuz, Hepsiburada satıcısından alınız.

Teşekkür ederim hocam, sanırım Keenetic almayı düşünüyorum. Peki bir sorum daha olacaktı; şu an bendeki bu ürün var, odanın en köşesine koydum az çekiyor diye. Böyle bildiğin cihazlar var mı, kullandığın ya da önerebileceğin? Bir tane daha alıp diğer odaya koymayı düşünüyorum, küçük kardeşim ders çalışırken internetin az çektiğini söylüyordu. Ya da Türk Telekom'un bana verdiği router'ı Wi-Fi olarak kullanabiliyor muyuz?

Teşekkür ederim hocam, sanırım Keenetic almayı düşünüyorum. Peki, bir sorum daha olacaktı; şu an bendeki bu ürün var, odanın en köşesine koydum az çekiyor diye. Böyle bildiğin cihazlar var mı, kullandığın ya da önerebileceğin? Bir tane daha alıp diğer odaya koymayı düşünüyorum, küçük kardeşim ders çalışırken internetin az çektiğini söylüyordu. Ya da Türk Telekom'un bana verdiği router'ı Wi-Fi olarak kullanabiliyor muyuz?

Eğer çekim gücünü beğenmezseniz Keenetic alırsanız Buddy 6 alabilirsiniz; aynı Wi-Fi adında mesh olarak evin her yerinde çeker. https://www.hepsiburada.com/keeneti...-range-extender-access-point-pm-HBC00006FI4GR

Teşekkür ederim hocam, sanırım Keenetic almayı düşünüyorum. Peki, bir sorum daha olacaktı; şu an bendeki bu ürün var, odanın en köşesine koydum az çekiyor diye. Böyle bildiğin cihazlar var mı, kullandığın ya da önerebileceğin? Bir tane daha alıp diğer odaya koymayı düşünüyorum, küçük kardeşim ders çalışırken internetin az çektiğini söylüyordu. Ya da Türk Telekom'un bana verdiği router'ı Wi-Fi olarak kullanabiliyor muyuz?

Kurulum için de Türk Telekom'u arayıp PPPoE kullanıcı adı ve şifreyi edinip Türk Telekom router'ını aradan çıkaracaksınız, küçük ONT cihazından gelen LAN kablosunu router'ın WAN portuna takacaksınız.

Bunu da alabilirsiniz. https://www.hepsiburada.com/tp-link...uter-modelleri-ile-uyumludur-pm-HBC00002R9CII
Ve Türk Telekom'un size verdiği modem bu mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-28 203804.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-28 203804.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 77
Eğer çekim gücünü beğenmezseniz Keenetic alırsanız buddy 6 alabilirsiniz aynı Wi-Fi adında mesh olarak evin her yerinde çeker https://www.hepsiburada.com/keeneti...-range-extender-access-point-pm-HBC00006FI4GR

Kurulum içinde Türk Telekom'u arayıp PPoE kullanıcı adı ve şifreyi edinip Türk Telekom routerını aradan çıkarcaksınız küçük ONT cihazından gelen lan kablosunu routerın WAN portuna takcaksınız.

Bunu da alabilirsiniz https://www.hepsiburada.com/tp-link...uter-modelleri-ile-uyumludur-pm-HBC00002R9CII
Ve Türk Telekom'un size verdiği modem bu mu?

Hocam şimdi Hepsiburada baktım da Keenetic hopper farklı farklı modeli var.

Bunlardan hangisi hocam.