Sorunu sadece Steam üzerinde yaşamıyorum maalesef hocam. Bahsettiğim gibi, neredeyse nereden indirme yaparsam yapayım, hızım dediğim gibi düşük kalıyor. Yine bahsettiğim gibi, GigaFiber'de bu sorunu yaşamıyordum, anlamış değilim. Sanki limitlenmiş gibi 600 üzerine çıkmamaya inat ediyor gibi.
Türknet'in routing sistemleri daha güçlüde ondan. Ayrıca Gigafiber'e abone olan kişi sayısı, Türk Telekomunkinin yanında devede kulak kalır. Özellikle Türk Telekom fiber alanında nerdeyse tüm Türkiye kullandığı için bu tip hız düşümleri (özellikle prime timeda) çok normal. Günlük hayatta hissetmezsin çünkü günlük hayatta 1 gigabitlik iş yapmazsın.

Turknet'in routing sistemleri daha güçlüde ondan. Ayrıca GigaFiber'e abone olan kişi sayısı, Türk telekomunkinin yanında devede kulak kalır. Özellikle Türk Telekom fiber alanında neredeyse tüm Türkiye kullandığı için bu tip hız düşümleri (özellikle Prime timeda) çok normal. Günlük hayatta hissetmezsin çünkü günlük hayatta 1 gigabitlik iş yapmazsın.

Haklısınız hocam, abone sayısı ve altyapı kaliteleri farklı ama bana taahhüt edilen hızın sadece Speedtest üzerinde gözükmesi can sıkıyor. Bu konuyu birçok kez TT ile görüştüm. Aktif olarak BTK üzerinde 1 adet kapatılmış 1 adet aktif kaydım bulunmakta. Konuyu açmadan önce benimle aynı sorunu yaşayan insanların da konusunu gördüm ve bir tanesinde gerçekten alması gereken hızı alan bir üye vardı. Onu görmem üzerine bir ümit konu açtım hattımın routinginde'de bir problem mevcut zaten galiba siz yanıtlamıştınız açtığım konuyu. Ben bu hızı alamıyorsam düşürteyim hızımı 500'e desem böyle bir şey yapabiliyor muyum?

Haklısınız hocam, abone sayısı ve altyapı kaliteleri farklı ama bana taahhüt edilen hızın sadece Speedtest üzerinde gözükmesi can sıkıyor. Bu konuyu birçok kez TT ile görüştüm. Aktif olarak BTK üzerinde 1 adet kapatılmış 1 adet aktif kaydım bulunmakta. Konuyu açmadan önce benimle aynı sorunu yaşayan insanların da konusunu gördüm ve bir tanesinde gerçekten alması gereken hızı alan bir üye vardı. Onu görmem üzerine bir ümit konu açtım hattımın routinginde'de bir problem mevcut zaten galiba siz yanıtlamıştınız açtığım konuyu. Ben bu hızı alamıyorsam düşürteyim hızımı 500'e desem böyle bir şey yapabiliyor muyum?
Yani o kadar canını sıkıyorsa Türk Telekomu ara görüş. Tahahhüt olduğu için cayma bedeli yansıtırlar mı falan emin değilim en son değiştirildiğinde almıyorlardı diye biliyorum. 500'e çeksen bile alacağın yine maksimum hız 420-450 arası olur diye tahmin etmekteyim.