Merhaba arkadaşlar, Türk Telekom fiberi 500 Mbps paketle birlikte 1 hafta önce kurdular. Daha sonrasında 1000 Mbps olan pakete aynı gün içerisinde geçiş yaptım. Speedtest'te bile 4 5 pinge çıkıyor 1 veya 2 olması gerekmiyor mu? İlk 2 3 gün CS de 35 ping alırken artık neredeyse 50 pingleri görüyorum. Aynı şekilde Marvel Rivals'da da 50-55 ping alıyorum. Benim almam gereken ping 30 civarı değil mi?

Evimde Kablonet 100 Mbps bağlantı da var onunla zaten Almanya sunucularında 50 ping alıyorum. Türk Telekom'un bana taktığı cihazlar ZTE Zxhn F601 ve Huawei LG8245x6-50. Türk Telekom uygulaması üzerinden internet bağlantı kontrolü yaptığımda modem sinyal sorunu diyor. Alta da tüm testlerimi bırakıyorum. Kablo olarak da alttaki üründen 2 adet 1.5 metre satın aldım ve onları kullanıyorum zaten bilgisayar modem her şey dip dibe.

Screenshot 2025-02-02 020316.webp

Untitled.webp

Screenshot 2025-02-02 020455.webp

Screenshot 2025-02-02 020646.webp

1738454063026.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, Türk Telekom fiberi 500 Mbps paketle birlikte 1 hafta önce kurdular. Daha sonrasında 1000 Mbps olan pakete aynı gün içerisinde geçiş yaptım. Speedtest'te bile 4 5 pinge çıkıyor 1 veya 2 olması gerekmiyor mu? İlk 2 3 gün CS de 35 ping alırken artık neredeyse 50 pingleri görüyorum. Aynı şekilde Marvel Rivals'da da 50-55 ping alıyorum. Benim almam gereken ping 30 civarı değil mi?

Evimde Kablonet 100 Mbps bağlantı da var onunla zaten Almanya sunucularında 50 ping alıyorum. Türk Telekom'un bana taktığı cihazlar ZTE Zxhn F601 ve Huawei LG8245x6-50. Türk Telekom uygulaması üzerinden internet bağlantı kontrolü yaptığımda modem sinyal sorunu diyor. Alta da tüm testlerimi bırakıyorum. Kablo olarak da alttaki üründen 2 adet 1.5 metre satın aldım ve onları kullanıyorum zaten bilgisayar modem her şey dip dibe.

Eki Görüntüle 120912

Eki Görüntüle 120913

Eki Görüntüle 120914

Eki Görüntüle 120915

Eki Görüntüle 120916

Ping Sorununu Çözme Adımları​

1. Modem ve Cihaz Kontrolleri:
- Modeminizi kapatıp açın. Modemi birkaç dakika kapalı bırakıp sonra tekrar açın.
- Modem üzerindeki durum ışıklarını kontrol edin. İnternet ve DSL ışıkları sabit ve yeşil olmalı.

2. Kablo Kontrolü:
- Modem ile duvar arasındaki kablonun tamir veya değişim gerektirip gerektirmediğini kontrol edin.
- Kullandığınız cat5e veya cat6 kablosunun sağlam olduğundan ve her iki ucu da düzgün bağlandığından emin olun.

3. Bağlantı Ayarlarını Gözden Geçirin:
- DHCP ayarlarının açık olduğundan emin olun. Modeminize bağlı cihazların IP adreslerinin otomatik olarak atanması gerekir.

4. QoS (Quality of Service) Ayarları:
- Modem ayarlarına girin ve QoS ayarlarını kontrol edin. Oyun için belirli cihazlar veya uygulamalara öncelik tanıyabilirsiniz.

5. Farklı Ağ Kullanın:
- Ethernet kablosu ile bağlanın. WiFi bağlantısı daha fazla gecikme yaratabilir.
- Mümkünse başka bir cihazla (örneğin, başka bir bilgisayar veya konsol) ping testi yapın.

6. IP Adreslerini Yenileyin:
- Komut istemcisinde ipconfig /release ve ipconfig /renew komutlarını kullanarak IP adresinizi yenileyin.

7. Modem Yazılım Güncellemesi:
- Modem arayüzüne girip yazılım güncellemelerinin olup olmadığını kontrol edin.

8. ISP ile İletişime Geçin:
- Hala ping sorunları devam ediyorsa, Türk Telekom müşteri hizmetleri ile iletişime geçin ve sinyal sorunları ile ilgili tam bir destek alın.

Bu adımları izleyerek ping sürenizi düşürmeyi deneyebilirsiniz. Herhangi bir aşamada sorun yaşarsanız daha fazla yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.