İsterseniz size Huawei optixstar eg8041x6-10 gpon router satayım kısıtlamasız benim olt ile uyumsuz çalışmadı ama normal Huawei ont çalışıyor nedense.
2 adet sfp var, hg8245x6 var, g010r var, hg8010 var. Kısaca var oğlu var zaten hocam. Fiber gelsin testlerimi yapayım 1 adet bırakıp gerisini elden çıkaracağım.

Anlamadığım bir durum var normal Huawei ont ile çalışıyor sorunsuz, Huawei gpon router ile çalışmıyor anlamadım.
Seri no kayıt etmeniz lazım. Sadece seri no doğruluyor diye biliyorum huaweide, majdev hocam daha iyi bilir.

2 adet sfp var, hg8245x6 var, g010r var, hg8010 var. Kısaca var oğlu var zaten hocam. Fiber gelsin testlerimi yapayım 1 adet bırakıp gerisini elden çıkaracağım.

Seri no kayıt etmeniz lazım. Sadece seri no doğruluyor diye biliyorum huaweide, majdev hocam daha iyi bilir.
Sn kodunu yazıyorum saten , ama sonuç yok bu hatayı veriyor,
Failed to obtain the state because the OLT version does not match.

Oem ürün mü yoksa ISP çıkmasımı router?
Atlantis nete ait, Epadmin - adminEp ile root girişi yapılıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-06-14 175742.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-14 175742.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 22
Sn kodunu yazıyorum saten , ama sonuç yok bu hatayı veriyor,
Failed to obtain the state because the OLT version does not match.

Atlantis nete ait, Epadmin - adminEp ile root girişi yapılıyor.
Bir dakika sen bunu Alcatel altyapıda mı çalıştırmaya çalışıyorsun? Yoksa Huawei ont verdikleri yer ile nokia ont verdikleri evin farklı mı?

Alcetel altyapıda Huawei ont çalışıyor sorunsuz ama Huawei optixstar gpon router çalışmıyor, nokia ont verdikleri yer kendi evim.
Nasıl yani alcatel altyapıda mı çalıştırıyordun sen huaweiyi? Ben Huawei altyapıda ont değiştirmeye çalışıyorsun sanıyordum burasıda farklı ev sanmıştım. Normalde çalışmaması lazım verilen cihaz dışında sadece ilk fotoğraftaki tüm bilgileri girersen çalışması lazım onun içinde bayağı uğraşman lazım. Huawei ontnin seri numarasını girip denesene bir. @Majdev hocam bir bakar mısın ben anlamadım normalde seri numarasının yanında diğer bilgileri de girmemiz gerekmiyor muydu alclde küçük şehir diye mi çalıştırıyor arkadaş?

Nasıl yani alcatel altyapıda mı çalıştırıyordun sen huaweiyi? Ben Huawei altyapıda ont değiştirmeye çalışıyorsun sanıyordum burasıda farklı ev sanmıştım. Normalde çalışmaması lazım verilen cihaz dışında sadece ilk fotoğraftaki tüm bilgileri girersen çalışması lazım onun içinde bayağı uğraşman lazım. Huawei ontnin seri numarasını girip denesene bir. @Majdev hocam bir bakar mısın ben anlamadım normalde seri numarasının yanında diğer bilgileri de girmemiz gerekmiyor muydu alclde küçük şehir diye mi çalıştırıyor arkadaş?
Sn kodunu değiştirince giriyor, nokia ont nin sn kodunu Huawei ont ye girdim sorunsuz bağlanıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20260614_181420.webp
    IMG_20260614_181420.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20260614_181428.webp
    IMG_20260614_181428.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 11
Sn kodunu değiştirince giriyor, nokia ont nin sn kodunu Huawei ont ye girdim sorunsuz bağlanıyor.
Benim bildiğim tüm bilgiler girmeden çalışmaz. Tüm bilgileri de girmek için tam root olman lazım küçük şehirdesin diye muhtemelen doğrulama yapmıyorlar veya farklı bir şey var ben çözemedim majdev hocam yardım edebilir sana benim bilgim tükendi.

@Fahare benim amacım, ont kullanmadan direk olarak Huawei gpon routera bağlamak.

Benim bildiğim tüm bilgiler girmeden çalışmaz. Tüm bilgileri de girmek için tam root olman lazım küçük şehirdesin diye muhtemelen doğrulama yapmıyorlar veya farklı bir şey var ben çözemedim majdev hocam yardım edebilir sana benim bilgim tükendi.
admintelecom - telecomadmin olarak giriş yapılabiliyor root girişi huawei ont ye

@Fahare Telekom'un verdiği Nokia ONT bu MODEL: G-010G-R

Dosya Ekleri

• IMG_20260614_182738.webp
    IMG_20260614_182738.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
@Fahare benim amacım, ont kullanmadan direk olarak Huawei gpon routera bağlamak.

admintelecom - telecomadmin olarak giriş yapılabiliyor root girişi huawei ont ye

@Fahare Telekom'un verdiği Nokia ONT bu MODEL: G-010G-R
Dediğim gibi hocam bendeki bilgi tükendi, normalde alcl altyapıda ilk ekrandaki bütün bilgileri girmeden sinyal alamazsın o yüzden fakeo5 sorunu oluyordu majdev hocam çözdü. Basit mantıkla düşünürsek aynı seri noyu girince çalışıyorsa bu da çalışması lazım.