yyd57

Üyecik
İki hafta önce internetim koptu. Sonrasında internet yavaşlama problemiyle karşı karşıya kaldım. Türk Telekom’a durumu bildirdim. Gerekli ölçümü yapıp Wi-Fi’yi değiştirdiler. Sonrasında iki saat kullandım, yine internet yavaşladı. Örnek: ping 150, bazen 80–90; download 9 gibi. İşin içinden çıkamayınca sorunu bina kablolamasına bağladılar. Fakat cihazlarla yaptırdığım kontrollerde herhangi bir soruna rastlanmadı. Bu arada gerek Türk Telekom’un gerekse benim yaptırdığım kontrollerde internet belli bir süre düzeliyor ve kullanabiliyorum, sonra tekrar eski hâline geliyor. Özellikle gece 12’den sonra.

Bu durumla karşılaşan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
internet.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız problemi yaşadığınız zamanlarda cihazınızı ethernet kablosuyla bağlayıp hız testi yapın. Kabloluda hız problemi yoksa Wifi kanal taraması ile en boş kanalı tespit edip o kanala geçiş yapıp deneyin. Hala sorun varsa modemden kaynaklanıyor olabilir. Ethernet ile bağlandığınız halde hız sorun oluyorsa akşam saatlerindeki internetin yoğun kullanımından kaynaklı bant genişliği problemi yaşıyor olabilirsiniz veya modem kaynaklı sorun olabilir.

Modemımı değiştirdiler. Bilgisayarda eternet kablosu kullanıyorum bu değerler ona ait. İnternet sağlayıcı ısrarla bina kablolama diyor. Bende kurumsal firmadan yardım almıstım. Değerlerin raporlarını yarın il müdürlüğüne götürecem. Bakalaım bahaneleri ne olarak. Her hat güncellemesi yapıldığında 2 saat kullanıyorum. yada gece yaptılarsa 12 ye kadar kullanıyorum. sonra yıne bu degerlere düşüyor. müşteri temsilcisi anlık yavaşlamalarınızı gözlemliyebiliyorum diyor. Kayıt açıyor. Adamlar bina kablolama diyor geçiştiriyor.

Kapasite artışı için altyapıya yatırım yapmaları gerekli. Eğer sorun topluca sizin bölgenizde görülüyorsa bir dilekçe ile durumu bildirirseniz işlemleri hızlandırırsınız.

arkadaşlar her yere fiber döşüyor ya vdsl hattına bakmıyorlar bızı oyalıyorlar. form sitelerinde aynı sorunu yasayan bir çok kısı var hepsine yazdım nasıl çözmüşler diye birı var aylardır devam ediyormuş. cadde de 2 apartman kaldık bizım sucumuz neydı bılmem.