Zireael14

Uzman
Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde binamıza fiber altyapı geliyor diyerek bir kutu monte edildi ve birkaç kablo çekildi. Kablolara baktığımda fiber görünüyor. Türk Telekom altyapı sorgulamasında "hipernet" çıkıyor (altyapı fiber ancak kutudan daireye bakır kablo çekilmiş gibi görünüyor). Müşteri hizmetlerini aradığımda ise adresimde sadece VDSL altyapısı bulunduğu söyleniyor.

Eğer bina içinden daireme kadar tamamen fiber kablo ile bağlantı mümkünse bu altyapıya geçmek istiyorum. Ancak nasıl ilerleyeceğim konusunda emin değilim. Takılan kabloları görsellere ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_0834.webp
    IMG_0834.webp
    96,3 KB · Görüntüleme: 686
  • IMG_0835.webp
    IMG_0835.webp
    71,4 KB · Görüntüleme: 251
  • IMG_0836.webp
    IMG_0836.webp
    145,1 KB · Görüntüleme: 245
  • IMG_0837.webp
    IMG_0837.webp
    105 KB · Görüntüleme: 300
Anlamadığım nokta internette neden hipernet gorunuyor? En azından onların sisteminde de hipernet gorunmesi gerekmez miydi? Gözümle gördüğüm başka, sitede görünen başka, yetkilinin gördüğü başka. Çok tuhaf. Mahalledeki altyapı durumunu bilmiyorum, bu kablolar Gigabit sağlar mı?

Anlamadığım nokta internette neden hipernet gorunuyor? En azından onların sisteminde de hipernet gorunmesi gerekmez miydi? Gözümle gördüğüm başka, sitede görünen başka, yetkilinin gördüğü başka. Çok tuhaf. Mahalledeki altyapı durumunu bilmiyorum, bu kablolar Gigabit sağlar mı?
OBK dairenize kadar geliyorsa aksi bir durum olmazsa gigabit internet alabilirsiniz evet, sadece beklemeniz gerekiyor. Boşu boşuna haftalarca kafa yormayın, hala Hipernet görünüyor diye. OFDK takıldıktan 2.5 hafta sonra altyapım gözükmüştü sistemde.

OBK dairenize kadar geliyorsa aksi bir durum olmazsa gigabit internet alabilirsiniz evet, sadece beklemeniz gerekiyor. Boşu boşuna haftalarca kafa yormayın, hala Hipernet görünüyor diye. OFDK takıldıktan 2.5 hafta sonra altyapım gözükmüştü sistemde.

Bende de durum aynı beklemedeyiz. İnşallah uzun sürmez.

Ekran görüntüsü 2025-07-18 185139.webp

Son düzenleyen: Moderatör: