Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bizim sokağa bir iki ay önce kısa sürede kabloları döşeyip bina içlerine kutuları koydular. Ara ara Turk.net üzerinden adresimi kontrol ediyordum sonra unutmuşum.
Geçen gün işten gelirken komşulardan birinin evine giren ince beyaz kabloyu görünce ben de şansımı denedim. Cumartesi başvurdum, bu sabah daireye kadar çektiler kabloyu. 20 dk sürdü.
VAE olduğu için 100/20 mbit alacağımı sanmıştım ancak yine şaşırttı. 40-50 mbit arası upload sağlıyor Turk.net.
Geçtiğimiz günlerde binamıza fiber altyapı geliyor diyerek bir kutu monte edildi ve birkaç kablo çekildi. Kablolara baktığımda fiber görünüyor. Türk Telekom altyapı sorgulamasında "hipernet" çıkıyor (altyapı fiber ancak kutudan daireye bakır kablo çekilmiş gibi görünüyor). Müşteri hizmetlerini aradığımda ise adresimde sadece VDSL altyapısı bulunduğu söyleniyor.
Eğer bina içinden daireme kadar tamamen fiber kablo ile bağlantı mümkünse bu altyapıya geçmek istiyorum. Ancak nasıl ilerleyeceğim konusunda emin değilim. Takılan kabloları görsellere ekledim.
Kutuyu takmakla iş bitmiyor sinyal verilmesi gerekiyor ama çok sürmez bu durum. Genelde 1 hafta içerisinde kutuya sinyal veriyorlar otomatik olarak sisteme Fiber altyapınız tanımlanıyor. Muhtemelen işlem bitmiştir şu an.
Kutuyu takmakla iş bitmiyor sinyal verilmesi gerekiyor ama çok sürmez bu durum. Genelde 1 hafta içerisinde kutuya sinyal veriyorlar otomatik olarak sisteme Fiber altyapınız tanımlanıyor. Muhtemelen işlem bitmiştir şu an.
Bence de, bizim binaya da şuan kablo çekildi internetçiler 2 gün içerisinde kutuyu takarlar dendi, yani sinyal verildiğinde otomati altyapı geçiyor mu yoksa türk telekomun binasında uzun bir bürokrasi olduğundan kaytarıp 1 2 ay uğraşmıyorlar mı?
Bence de, bizim binaya da şuan kablo çekildi internetçiler 2 gün içerisinde kutuyu takarlar dendi, yani sinyal verildiğinde otomati altyapı geçiyor mu yoksa türk telekomun binasında uzun bir bürokrasi olduğundan kaytarıp 1 2 ay uğraşmıyorlar mı?
Her şey yolunda giderse kutu takıldıktan sonra link vermeleri 2 haftayı bulabiliyor. Eğer 3 ayı geçerse müdürlükte rezillik çıkarmak çok daha iyi bir fikir.
Her şey yolunda giderse kutu takıldıktan sonra link vermeleri 2 haftayı bulabiliyor. Eğer 3 ayı geçerse müdürlükte rezillik çıkarmak çok daha iyi bir fikir.