Türk Telekom binaya fiber kutusu bağladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Takva
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bu bakır kablonun herhangi bir eksisi oluyor mu hocam yani hız kaybı ping artışı yaşar mıyım?
Bakır kabloda gecikme daha yüksek olur, indirme ve yükleme sırasında zaten fibere göre yüksek olan gecikme daha da artar. Bakır kabloda hızın tamamını alamazsınız, kesinti olur. Mesela benim modeme gelen hız 100 iken 96 indirme alıyordum, şu an modeme gelen hız 98 ama ben 93 Mbps alıyorum. Fiberde bu 3 olay da olmaz.

Bu bilgileri kimden öğrendiniz bilmiyorum ama baştan aşağı hatalı. FTTX kurulumlarda 100Mbps'den başlamıyor. ADSL'de FTTX kuruluma giriyor. Haliyle 100Mbps yanlış...

Fiber-xDSL kurulum da yanlış. Fiber-xDSL kurulum FTTB/xDSL olarak adlandırıyoruz. Bunu da düzeltelim.

Sizin bahsettiğiniz kurulumsa ise FTTC yani VDSL'dir. Bunu düzeltelim. Kişiler doğrusunu öğrensin.

Ben zaten FTTX için xDSL olduğunu belirtmeye çalıştım. 100 ile 1000 arası ise FTTH altyapıydı. Genelde Türkiye'de bu aralıklarda oluyor. Fiber-xDSL kısmını yanlış iletmişim. Yanlış bilgi için kusura bakmayın.

Ana kutudan bizim apartmana gelen siyah kablo fiber optik kablomu.

Dosya Ekleri

• IMG_1154.webp
    202,1 KB · Görüntüleme: 82
Şu an binadaki abiler sarı bir kablo getirmişler onu çekiceklermiş dairelere bu sarı kablo ne işe yarıyor.

@683 hocam ben kurtuldum darısı sizin başınıza

İfadeler: 683
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…