Evet, tabii ki oluyor. Bakır kablo ile ping çok daha yükseliyor. Siz çok daha düşük ping ile internetinizi kullanabileceksiniz.
fttx’den bahsediyormuşsunuz sonradan anladım hocam sağolun
Evet, tabii ki oluyor. Bakır kablo ile ping çok daha yükseliyor. Siz çok daha düşük ping ile internetinizi kullanabileceksiniz.
Bakır kabloda gecikme daha yüksek olur, indirme ve yükleme sırasında zaten fibere göre yüksek olan gecikme daha da artar. Bakır kabloda hızın tamamını alamazsınız, kesinti olur. Mesela benim modeme gelen hız 100 iken 96 indirme alıyordum, şu an modeme gelen hız 98 ama ben 93 Mbps alıyorum. Fiberde bu 3 olay da olmaz.Bu bakır kablonun herhangi bir eksisi oluyor mu hocam yani hız kaybı ping artışı yaşar mıyım?
Bu bilgileri kimden öğrendiniz bilmiyorum ama baştan aşağı hatalı. FTTX kurulumlarda 100Mbps'den başlamıyor. ADSL'de FTTX kuruluma giriyor. Haliyle 100Mbps yanlış...Genelde 100 ile 1000 arası oluyor. En garanti cevap için Telekom ile iletişime geçebilirsiniz ya da sitelerinde altyapınız tanımlandıysa site üzerinden sorgulayabilirsiniz. FTTX ise mahalledeki santrale kadar fiber kablo döşenip, santralden sonrasında ise bakır kablo ile evlere gelmesidir. Yani Fiber xDSL diyebiliriz. VDSL hizmeti alıyorum.
Ben zaten FTTX için xDSL olduğunu belirtmeye çalıştım. 100 ile 1000 arası ise FTTH altyapıydı. Genelde Türkiye'de bu aralıklarda oluyor. Fiber-xDSL kısmını yanlış iletmişim. Yanlış bilgi için kusura bakmayın.Bu bilgileri kimden öğrendiniz bilmiyorum ama baştan aşağı hatalı. FTTX kurulumlarda 100Mbps'den başlamıyor. ADSL'de FTTX kuruluma giriyor. Haliyle 100Mbps yanlış...
Fiber-xDSL kurulum da yanlış. Fiber-xDSL kurulum FTTB/xDSL olarak adlandırıyoruz. Bunu da düzeltelim.
Sizin bahsettiğiniz kurulumsa ise FTTC yani VDSL'dir. Bunu düzeltelim. Kişiler doğrusunu öğrensin.
Daha açılımı yapılmadığı için sitede gözükmüyordur tahminen.Ana kutudan bizim apartmana gelen siyah kablo fiber optik kablomu.