Türk Telekom bufferbloat ve indirme sırasında düşük hız sorunu

Bu Bufferbloat'ta en iyisi hangisi oluyor hocam ? Benimki A çıkıyor bu en iyisi mi oluyor ?

Bu zaten yıllardır olan bir sorun koskocaman Nokia'da böyle bir sorun çok rezil tabii ki.
Birkaç yıl önce download tarafı buffer vardı fakar upload çok daha fazlaydı, upload sorunu çözüldü fakat download çözülmedi.

Sebebi PPPoE olt arası bant genişliği yani hızın doğru ayarlanmaması ve olt tarafındaki QoS que que yapılandırmasıda sorunlu.

Bendeki MikroTik ile direk ONT'den gelen bant genişliğini sınırlıyorum fakat hala download tarafı 20ms var yani PPPoE bant genişliğini ayarlamadan önce ben kendim layer 2 olarak kısıyorum fakat sorun tam anlamıyla çözülmüyor.
Aslında 20ms var fakat ilerideki sunucu hoplarında daha da büyüyor 100ms falan oluyor.

Yani kullanıcı tarafı kendim kıssam bile ISS tarafı yani oltde yapılandırma rezalet.

Bu Bufferbloat'ta en iyisi hangisi oluyor hocam? Benimki A çıkıyor bu en iyisi mi oluyor?

En iyisi 0 demektir yani a+ fakat bu site kesin net değil en iyisi CMD açıp ping 1.1.1.1 -t çalıştırıp ardından Speedtest yaparken artışı gözlemlemek.

İfadeler: 144
En iyisi 0 demektir yani a+ fakat bu site kesin net değil en iyisi CMD açıp ping 1.1.1.1 -t çalıştırıp ardından Speedtest yaparken artışı gözlemlemek.

Hocam bu dediğinizi denedim. Download tarafında maksimum 9 ms gördüm, upload yaparken kıpırdama olmadı. Waveform mu yalancı bilemedim.

Hocam bu dediğinizi denedim. Download tarafında maksimum 9 ms gördüm, upload yaparken kıpırdama olmadı. Waveform mu yalancı bilemedim.

İşte o 9 ms ilerideki hoplarda daha da büyüyor normal kullanımda.
Nokia sahalarda sorun var.

İfadeler: 144
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…