chosenone

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Daha önceden 9-10 ay önce de aynı konu için yazmıştım. Yaklaşık 1 sene önce bir arızadan dolayı internet stabilliği bozuldu ve ek olarak gösterdiğim dosyalardaki değişkenlikler meydana geldi. Bu normal değil. Neyden kaynaklı olduğunu da çözemedim.

1769364554650.webp
1769364561754.webp
1769364566633.webp
1769364609001.webp

Zyxel'in VMG serisinin performansının kötülüğünü bir kenara bırakıyorum. Eğer daire içi kablolamanızdan ve modeminizin sağlamlığından eminseniz bu sorun büyük ihtimal saha dolabının yoğunluğu ile ilgilidir. Kopma veya benzer bir performans kaybı yaşıyor musunuz? Paketiniz kaç mbps ve hız testinde ne kadarını görüyorsunuz?

Zyxel'in VMG serisinin performansının kötülüğünü bir kenara bırakıyorum. Eğer daire içi kablolamanızdan ve modeminizin sağlamlığından eminseniz bu sorun büyük ihtimal saha dolabının yoğunluğu ile ilgilidir. Kopma veya benzer bir performans kaybı yaşıyor musunuz? Paketiniz kaç mbps ve hız testinde ne kadarını görüyorsunuz?
Valla hız testleri 35/4 olarak çıkıyor. Eskiden 70 i zorluyordum uploadım ise 14 aşağısına düşmüyordu. Modem değiştirmeyi düşündüm fakat bilemiyorum saha dolabı ise de çözüm yok. Operatör değiştirmeyi düşünmüştüm.

Valla hız testleri 35/4 olarak çıkıyor. Eskiden 70 i zorluyordum uploadım ise 14 aşağısına düşmüyordu. Modem değiştirmeyi düşündüm fakat bilemiyorum saha dolabı ise de çözüm yok Operatör değiştirmeyi düşünmüştüm.
Ayrıca iç kablolamadan biraz şüpheciyim bir Telekomcu onardıktan sonra bu hale gelmişti. Kolayca değiştirebileceğim bir şey değil maalesef bayağı uzak bir direğe uzanıyor kabloları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hız testleri 35/4 olarak çıkıyor. Eskiden 70 i zorluyordum uploadım ise 14 aşağısına düşmüyordu. Modem değiştirmeyi düşündüm fakat bilemiyorum saha dolabı ise de çözüm yok. Operatör değiştirmeyi düşünmüştüm.

Ayrıca iç kablolamadan biraz şüpheciyim bir Telekomcu onardıktan sonra bu hale gelmişti. Kolayca değiştirebileceğim bir şey değil maalesef bayağı uzak bir direğe uzanıyor kabloları.
Aynı ankastreyi kullandığınız komşunuz var ise ondan kontrol etmeyi deneyin.

Telekom görevlisi kabloya ek yapmışsa sorun bundan olabilir.

Aynı ankastreyi kullandığınız komşunuz var ise ondan kontrol etmeyi deneyin.

Telekom görevlisi kabloya ek yapmışsa sorun bundan olabilir.
Bunu herhangi bi elektrikçiye düzelttirebilirsem gerekirse kablo masrafını da karşılarım da işte... Herhangi bi Telekomcunun özensizliğiyle yaptırmak istemiyorum.

Aynı sorunu yaşadım. Gittim kablo değişttirdim. Sadece bir ek var o da kablo kısa kaldığı için. Sende iç tesisat bile sorun olabilir.