ulugbey32

Çalışkan
Bir öğrenci apartında yaşıyorum. Binada şu an ortak bir fiber internet mevcut ancak hız ve stabilite sorunları nedeniyle kendi adıma bireysel abonelik başlatmak istiyorum. Binada fiber altyapı var fakat binadaki ilk bireysel abonelik benimki olacak.

Sormak istediğim birkaç soru var:
  1. Dairem 8. katta bulunuyor. Türk Telekom veya ilgili sağlayıcının ekipleri, zemin kattaki fiber kutusundan (toptan/OFDK) 8. kata kadar koridor şaftlarını kullanarak daireme kadar kablo çekerler mi?
  2. Normal şartlarda bu işlem 'iç tesisat' kapsamına mı giriyor? Ekiplerin 'yukarıya kablo çekemeyiz' deme ihtimali var mı?

Çeker muhtemelen. Bizim evde fiber olmasına rağmen Turkcell çalışanı eski olduğu için bir daha çekmişti. Biz 1. kattayız ama çok fark edeceğini düşünmüyorum.

Binadaki kutudan kapınıza kadar kablo çekiliyor.
Abone olduğunuzda da kuruluma geldiklerinde kapı önündeki kabloyu eve alıp modemi istediğiniz yere kuruyorlar.

Turk Telekom'dan biri geldi ve elektrikçi çağırmam gerektiğini söyledi. Elime kabloyu tutuşturmaya çalıştı, kabloyu geri verdim. Artık istemiyoruz dedim.

Bu sefer Superonline'a başvuru yaptım. Superonline'ın böyle talepleri olmadı. Yaz sıcağında toz ve ter içinde tüm kablolamayı daireye kadar yaptılar. Yanlarında getirdikleri cihaz Huawei hgsxxdi. Onu görünce şeytan görmüş gibi oldum hemen yeni WiFi 6 modemi istedim, arabadan sıfır kutuda getirdiler. Daire içi iki noktaya modemden dahili tesisatta kablo gidiyordu fakat kablonun ucu kesikti. Kesik kabloya uç takarak TV'ye bağladılar.

Ben de boş durmadım, ısrar ederek bahşiş verdim.

Böyle bir anım oldu.

Turk Telekom'dan biri geldi ve elektrikçi çağırmam gerektiğini söyledi. Elime kabloyu tutuşturmaya çalıştı, kabloyu geri verdim. Artık istemiyoruz dedim.

Bu sefer Superonline'a başvuru yaptım. Superonline'ın böyle talepleri olmadı. Yaz sıcağında toz ve ter içinde tüm kablolamayı daireye kadar yaptılar. Yanlarında getirdikleri cihaz Huawei hgsxxdi. Onu görünce şeytan görmüş gibi oldum hemen yeni WiFi 6 modemi istedim, arabadan sıfır kutuda getirdiler. Daire içi iki noktaya modemden dahili tesisatta kablo gidiyordu fakat kablonun ucu kesikti. Kesik kabloya uç takarak TV'ye bağladılar.

Ben de boş durmadım, ısrar ederek bahşiş verdim.

Böyle bir anım oldu.
Türk Telekom ekipleri gelip çekti. İstek üzerine odama kadat çektirdim.