Seran87

Uzman
Arkadaşlar bende bu olay çok garip bir hal aldı. Dün cihazlar gelince testi yaptım. Türk Telekom Çankaya da 1100 hız aldım. Sonra Türk Telekom Ankara ve İstanbul'da tam hız alamadım DNS'yi 1.1.1.1 yaptım tam hız alabildim. Sonra bu konuyu Türk Telekom'a yazdım. Şimdi DNS'siz Türk Telekom serverlarında tam hız alabiliyorum. Ama Sorun şu Turkcell, Vodafone TR, TurkNet, Kablonet bu serverlarda tam hız alamıyorum. 100 ile 500 arası fikri olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bende bu olay çok garip bir hal aldı. Dün cihazlar gelince testi yaptım. Türk Telekom Çankaya da 1100 hız aldım. Sonra Türk Telekom Ankara ve İstanbul'da tam hız alamadım DNS'yi 1.1.1.1 yaptım tam hız alabildim. Sonra bu konuyu Türk Telekom'a yazdım. Şimdi DNS'siz Türk Telekom serverlarında tam hız alabiliyorum. Ama Sorun şu Turkcell, Vodafone TR, TurkNet, Kablonet bu serverlarda tam hız alamıyorum. 100 ile 500 arası fikri olan var mı?
Faydası olur mu bilmiyorum fakat benzer bir problem bende de olmuştu indirme ve yükleme hızları 300Mbit'de kalmıştı. Problemi farklı modem kullanarak çözmüştüm ama sanırım problem ayarlar ile ilgiliydi.

Benim durumumda problem şuydu sanırım, internete çıkarken IPv4 IP alıyoruz ama artık bir de IPv6 IP alıyoruz. Modemin bu iki IP'yi aynı anda kullanabilmesi gerektiğini düşünüyorum (biraz spekülasyon yapıyorum burada). Aynı DNS'yi IPv6 ayarlarına da yazmakta fayda olabilir. Farklı bir modeminiz varsa onunla bir deneme yapsanız problemin nereden kaynaklandığı ortaya çıkabilir. Ben problemin ayarlar kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bir de ben olsam 9.9.9.9 ve 8.8.8.8 DNS server'larını test ederdim.

Zaten başka ISS sunucularına tam hız alamazsın gayet normal.
Türk Telekom sabah 4-5 gibi en fazla 1150 down 50 up civarı almıştım.

1000003837.webp

Orijinal GPON ile tüm sunucularda 940 Mbps alıyorum ama SFP ile Türk Telekom'un sunucularında 1100 diğer sunucularda 500 100 200 karışık.
fast.com da da hızım 250 Mbit çıkıyor.
Türk Telekom DNS sunucularını kullanmayı dene, ayrıca IP V4 & V6 DNS otomatik çek yani dynamic DNS olarak ayarla.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-13 at 11.48.25.webp
    WhatsApp Image 2025-03-13 at 11.48.25.webp
    15 KB · Görüntüleme: 75
  • WhatsApp Image 2025-03-13 at 11.48.37.webp
    WhatsApp Image 2025-03-13 at 11.48.37.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 82