Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, bugüne kadar hep Superonline fiber kullanıyordum, hiç Türk Telekom ekipleri ile deneyimim olmadı. Şu an evimde FTTB fiber var. Bu gelen CAT6 kabloyu DSL için kullanabilir miyim? VDSL2+ FTTC kutusu bodrumda. Kısaca bir cihazdan söküp başka bir yere bağlanacak ve ucuna RJ11 çakılacak. Bunu yaparlar mı yoksa benim yeni bir CAT6 kablo mu almam lazım? Santral mesafesi 12 metre, hiç uğraşmadan burayı da CAT6 yapmak istiyorum çünkü klasik Türk Telekom işçiliği burayı da vurmuş.
(TurkNet TT VDSL altyapı)

1781071688853.webp

@nnomad bilginiz var mı hocam yoksa illa elektrikçi mi çağırmam lazım.

@kehasic381 ne oldu hocam neyi beğenmediniz?

Son düzenleme:
Merhaba, bugüne kadar hep Superonline fiber kullanıyordum, hiç Türk Telekom ekipleri ile deneyimim olmadı. Şu an evimde FTTB fiber var. Bu gelen CAT6 kabloyu DSL için kullanabilir miyim? VDSL2+ FTTC kutusu bodrumda. Kısaca bir cihazdan söküp başka bir yere bağlanacak ve ucuna RJ11 çakılacak. Bunu yaparlar mı yoksa benim yeni bir CAT6 kablo mu almam lazım? Santral mesafesi 12 metre, hiç uğraşmadan burayı da CAT6 yapmak istiyorum çünkü klasik Türk Telekom işçiliği burayı da vurmuş.
(TurkNet TT VDSL altyapı)

Eki Görüntüle 256162

@nnomad bilginiz var mı hocam yoksa illa elektrikçi mi çağırmam lazım.

@kehasic381 ne oldu hocam neyi beğenmediniz?

Merhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Evet, CAT6 kablosunu DSL olarak kullanabilirsiniz. Hatta yeni bir kabloysa bağlantınız daha kararlı olur. Sadece iki taraftada çakılan kabloların aynı olduğuna dikkat edin.

Merhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Evet, CAT6 kablosunu DSL olarak kullanabilirsiniz. Hatta yeni bir kabloysa bağlantınız daha kararlı olur. Sadece iki taraftada çakılan kabloların aynı olduğuna dikkat edin.

Onu biliyorum hocam TT ekipleri bunu yapar mı yoksa zorla eski tip kablomu çekicekler onu merak ediyorum şu an FTTB fiberden dolayı zaten bodruma inen CAT6 kablo var.

Onu biliyorum hocam TT ekipleri bunu yapar mı yoksa zorla eski tip kablomu çekicekler onu merak ediyorum şu an FTTB fiberden dolayı zaten bodruma inen CAT6 kablo var.
TT ekipleri genelde elinde ne varsa onu çekiyor. Ama hepsi standartlara uygun oluyor. Yani sinyal kaybı, parazit sağlamayacak en standart kablo çekiliyor genelde. Ama Türk Telekom kutudan dairenize olan alanda maalesef sizin kablonuzu çekmez. Ha insiyatif uygulanır mı? Belki. Ekiplerin rahatlığına bağlı. Ama en iyi çözüm onun için elektrikçi çağırmak.

TT ekipleri genelde elinde ne varsa onu çekiyor. Ama hepsi standartlara uygun oluyor. Yani sinyal kaybı, parazit sağlamayacak en standart kablo çekiliyor genelde. Ama Türk Telekom kutudan dairenize olan alanda maalesef sizin kablonuzu çekmez. Ha inisiyatif uygulanır mı? Belki. Ekiplerin rahatlığına bağlı. Ama en iyi çözüm onun için elektrikçi çağırmak.

VDSL kablo hattına elektrik var mı hocam kendim yapabileceğim bir şey sadece durduk yere çarpılmayalım.

Daireden size gelen kısma karışmıyor fiber harici telekom. Mevcut DSL kablosunu kullanır cat6 kablonun sahipliği size aitse rica ederseniz yapabilirler olmadı etiketi bulup siz bağlarsınız.

Tamam güzel hocam TT ekibi yapmazsa ve sinyal sıkıntılı olursa kendim bir CAT6 FTP kablo çekerim.

Peki hocam şu an sansüronline FTTB kutusuna inen CAT6 kabloyu kullanmama izin verirler mi yoksa o dolap kilitli midir?

Son düzenleme: