Toprak Esen

Başarılı
Yer
Mars/Jelibon Madeni/Kola Aromalı Üssü
Yaklaşık 2 aydır internet sorunu yaşıyoruz ve Türk Telekom'la iletişime geçtiğimizde kontrol için apartmana ekip gönderileceğini söylüyorlar fakat ekibin geldiği bile şüpheli. Ardından SMS ile sorunun apartmanda olduğunu, kendimiz elektrikçi çağırmamız gerektiğine dair SMS atıyorlar. Sorunun çözümünü Türk Telekom yapması gerekmiyor mu? Ve aktif olarak da inanılmaz bir internet yavaşlaması var. Öyle bir yavaşlamaki ADSL ile kapışıyor. Keenetic modem arayüzdeki gürültü göstergesini aşağıya bırakıyorum.

Screenshot_20250511-133438.webp
Screenshot_20250511-134046.webp

Yaklaşık 2 aydır internet sorunu yaşıyoruz ve Türk Telekom'la iletişime geçtiğimizde kontrol için apartmana ekip gönderileceğini söylüyorlar fakat ekibin geldiği bile şüpheli. Ardından SMS ile sorunun apartmanda olduğunu, kendimiz elektrikçi çağırmamız gerektiğine dair SMS atıyorlar. Sorunun çözümünü Türk Telekom yapması gerekmiyor mu? Ve aktif olarak da inanılmaz bir internet yavaşlaması var. Öyle bir yavaşlamaki ADSL ile kapışıyor. Keenetic modem arayüzdeki gürültü göstergesini aşağıya bırakıyorum.

Eki Görüntüle 147375Eki Görüntüle 147378
Apartman da başka sorun yaşayan var mı araştır. Sonra daire içini kontrol ettir hiç normal değil

Apartman da başka sorun yaşayan var mı araştır. Sonra daire içini kontrol ettir hiç normal değil
Apartmanda yaşayanlar gelende 50lerinde olan insanlar pek umursayacaklarını sanmıyorum apartman yeni sayılır var olan kabloların 10 yıl içinde mahvolma ihtimalide yok.

Son düzenleme:
Apartmanda yaşayanlar gelende 50lerinde olan insanlar pek umursayacaklarını sanmıyorum apartman yeni sayılır var olan kabloların 10 yıl içinde mahvolma ihtimalide yok.
Bunu bilemezsin. Komşuların internetlerine bak onların hızları normal mi? Ayrıca modem arayüzünden hat değerlerini at.

Merhaba

Merhaba benimde benzer zorunlsrım var Vsdl 50 mbps de powerline üzerinden kendi archer 300 modemle arka odaya 44 mbps geliyordu fazla sorun yaşamıyırdum Fibere geçilecek dediler geçtim aynı hızla 25 30 mbps seviyesine geldi powerline ile ve kopuyordu 100 mbps yaptım ortalama 30 35 diyebilirim bazen daha az nadiren gündüz 60 mbps geldi test kendi modemimi takınca hwmwn hemen aynı bazen daha iyi oldu ama telefon çalışmadı telefonunda çalıştığı dışardan alınabilecek bir modem var mı yoksa türktelekom modemiyle ne yapılabilir daha güçlü powerlinw mı lazım bendeki 300 mbps tp link 3-4 senelik sözleşmemde bitiyor bu ay ne öneirsiniz ? Özellikle kopmalar olunca delirtiyor ve eve gelen ekiplerde sorunları çözecek kimse yok
Bunun için ayrı konu açmanı öneririm.

Bunu bilemezsin. Komşuların internetlerine bak onların hızları normal mi? Ayrıca modem arayüzünden hat değerlerini at.
Komşularda sorun yaşıyorlarmış aynı şekilde toplu şekilde karar alıp bir şeyler yapmaya çalışacağız.

Para ödemediğiniz hiçbir Telekom ekibi evinize gelmez, bina içi tesisatını kontrol etmez. Sadece sokaktan gelen kabloyu kontrol ederler bir sıkıntı yoksa da devam ederler. Size bina içi tesisat konusunda mesaj geldiyse sıkıntınız evinizdeki kablolardan alakalıdır. "binam yeni" "kablolarım yeni" gibi düşüncelerde haklı olabilirsiniz ama olmama ihtimaliniz var. Bağlanırken tahriş olmuş bir kablo bina içi nemden kaynaklı korozyona uğramış olabilir, başka bir komşunuza bağlantı yapılırken sizin kablolarınız gevşemiş olabilir, fareler kemirmiş olabilir. Olabilir oğlu olabilir kısaca. En temizi ilk olarak 1-2 komşunuzun internet hızlarına bakmanız sallıyorum 16 alan adam 16 alıyorsa 35 alan 30-35 alıyorsa ama sizde sıkıntı varsa sizden kaynaklı demektir. Genel bir sıkıntı varsa o zaman ayrı.