Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Mahalleden geçerken fark ettim hep konu açacağım diyorum ancak unutuyordum.
Kapakların üzerinde Türk Telekom ex. Patlayıcı ortam yazıyor. Ama altında ne var neden patlayıcı ortam yazıyor. Bu kapakların altından fiber kabloları mı geçiyor yoksa VDSL mi yoksa Türk Telekom'un sunucuları mı orada? Tüm bu sorular sürekli kafamda.

Screenshot_2024-10-27-19-59-37-77_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.webp

Çözüm
Telefon, fiber ve VDSL gibi kablolar bu kanaldan geçiriliyor. Uyarı ise içerisi kapalı ve havasız olduğundan yer altlarından doğalgaz gibi yanıcı/patlayıcı maddeler geçtiği için sızıntı durumunda eğer içeride kıvılcım gibi şeylerle temas ederse patlama riski olduğunu söylüyor. Tabii son dediğim nadir bir şey sadece önlem.
Telefon, fiber ve VDSL gibi kablolar bu kanaldan geçiriliyor. Uyarı ise içerisi kapalı ve havasız olduğundan yer altlarından doğalgaz gibi yanıcı/patlayıcı maddeler geçtiği için sızıntı durumunda eğer içeride kıvılcım gibi şeylerle temas ederse patlama riski olduğunu söylüyor. Tabii son dediğim nadir bir şey sadece önlem.

Çözüm
Telefon, fiber ve VDSL gibi kablolar bu kanaldan geçiriliyor. Uyarı ise içerisi kapalı ve havasız olduğundan yer altlarından doğal gaz gibi yanıcı/patlayıcı maddeler geçtiği için sızıntı durumunda eğer içeride kıvılcım gibi şeylerle temas ederse patlama riski olduğunu söylüyor. Tabii son dediğim nadir bir şey sadece önlem.

Telefon ve ADSL kabloları direkten geçiyor onu biliyordum ama mahallede fiber var mı diye sorguladığımızda fiber yok diyorlar yalan söylüyor olabilirler mi?

Kapakların üzerinde Türk Telekom ex. Patlayıcı ortam yazıyor. Ama altında ne var neden patlayıcı ortam yazıyor. Bu kapakların altından fiber kabloları mı geçiyor yoksa VDSL mi yoksa Türk Telekom'un sunucuları mı orada? Tüm bu sorular sürekli kafamda.

Eki Görüntüle 93955

"Sunucu" yok hocam orada, Telekom'un sunucuları sistem odalarında (Veri merkezi/Santral/Konak Santral vs.) O Menhol ile alakası yok yani.

Fotodaki Menhol yazısı (Ex Patlayıcı) Zamanla biriken gaz için uyarı o. Başka da bir şey değil. O Menhol odaları içinde klasik DSL için Prensibal hat, FTTH için FO kablolar var. Ayrıca bazı menhol odalarında MUFA (yeraltı ek kutusu) da bulunur veya hepsi birden şekilde de olabilir.
Kanallar üzerinden rotalar çizildiği için, hangi Menhol odalarında, hangi kabloların olduğunu bilmek imkansız olabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 93955
lokasyon hatları gidiyor o kapakların içinden fiber yahut vdsl.patlayıcıdan kastı tamamen caydırmak amaçlıdır.