khalil

Gelişen
Arkadaşlar merhaba

TTNET kendi kendine talep, randevu oluşturmuş fiber altyapı için.
Bir ay kadar önce fiber kablolar taktılar bütün apartmana.
Bu hafta sonu geliyorlar.

Bizim de Mayıs'a kadar 50 Mbps VDSL taahhüt var. Nasıl olacak?

Modem ZyXEL 3312-B10b VDSL2 Wi-Fi 4 300 Mbps imiş.
Ben memnunum. Mayıs'ta mı geçeyim fibere?
Elimdeki modem yeterli mi, yoksa hangi modemi alayım?
Yoksa onlar ellerinde ne varsa onu mu verecek?

Millenicom'da adresinizde Türk Telekom (1000 Mbps'e kadar hız) altyapısı bulunuyor.
TurkNet'te 100 gözüküyor. Bu da tuhaf değil mi?

Bence 50 ile 100 arasında fark yok. Tarife değişikliği, ceza meza gibi dertlerle uğraşmak istemiyorum.

Fiber gelince Turktelekom'a talep oluşturursan seni VDSL'den Fiber'e geçirirler. Nasıl mevcut tarifede 50'den 100'e geçince sadece faturan artıyorsa bunda da öyle olacak.
Yoksa onlar ellerinde ne varsa onu mu verecek?
Modem de veriliyor, faturana taksitli yansıtılıyor. Modemin fiber destekliyse almana gerek yok.

TT: İnternet ücreti+ modem ücreti

Turkcell: Modem fiyatı ücrete dahil mesela.

Yani TurkNet ve Milleni farkının ana sebebi Milleni gelip Fibere göre ONT cihazını kuruyor. TurkNet yüksek ihtimal telefon kablosu çekiyor. Kablodan dolayı 100 Mbps ile sınırlı olabilir.(Emin değilim, tahminim o yönde)

Fiber gelince Türk Telekom'a talep oluşturursan seni VDSL'den Fiber'e geçirirler. Nasıl mevcut tarifede 50'den 100'e geçince sadece faturan artıyorsa bunda da öyle olacak.

Modem de veriliyor, faturana taksitli yansıtılıyor. Modemin fiber destekliyse almana gerek yok.

TT: İnternet ücreti+ modem ücreti.

Turkcell: Modem fiyatı ücrete dahil mesela.

Yani TurkNet ve Milleni farkının ana sebebi Milleni gelip fibere göre ONT cihazını kuruyor. TurkNet yüksek ihtimal telefon kablosu çekiyor. Kablodan dolayı 100 Mbps ile sınırlı olabilir.(emin değilim, tahminim o yönde)
Fiber geldi binaya, bize sormadan kendi kendilerine randevu oluşturmuşlar. Hafta sonu geleceğiz diyorlar. Hız olarak 50 ile 100'ün arasında bir fark yok. Fiber istemiyorum dersem ne olur? Randevuyu iptal edersem ne olur? Fiberi mayıs ayında takarlarsa ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
fiber istemiyorum dersem ne olur.randevuyu iptal edersem ne olur?
Yönetmelikte Fiber gelmişse VDSL'den geçirilmeye çalışılır. Kabul etmezsen yüksek ihtimal inat ederler veya VDSL portunun devre dışı kalacağını söylerler. Yani kurulum şimdi olursa Mayıs ayında aboneliğin bitince mevcut kurulumla Milleni'ye geçebilirsin. Ekipler sana sadece ONT ve Modemi verip geçerler.

Yani TurkNet ve Milleni farkının ana sebebi Milleni gelip fibere göre ONT cihazını kuruyor. TurkNet yüksek ihtimal telefon kablosu çekiyor. Kablodan dolayı 100 Mbps ile sınırlı olabilir.(emin değilim, tahminim o yönde)

Bunun sebebi, altyapıyı kiralaması. Yasal sebeplerden dolayı böyle. @Recep Baltaş hocam, TT altyapısında TurkNet üzerinden 1 Gbit alabiliyor ama bir videosunda test amacıyla aldığını söylemişti.

İnternette biraz baktım; kiralama ile ilgiliymiş. Yani TurkNet, TT altyapısını 100 megabit olarak kiralıyor; bu yüzden 100 megabit üstünü veremiyor. Ancak başka bir firma 1000 megabit kiralamış, bu yüzden 1000 megabit hız verebiliyor.

Yönetmelikte fiber gelmişse VDSL'den geçirilmeye çalışılır. Kabul etmezsen yüksek ihtimal inat ederler veya VDSL portunun devre dışı kalacağını söylerler. Yani kurulum şimdi olursa mayıs ayında aboneliğin bitince mevcut kurulumla Milleni'ye geçebilirsin. Ekipler sana sadece ONT ve modemi verip geçerler.
Sağ olun. Aslında tabii koca bina için geliyorlar. Bütün binaya fiber döşendi. Artık sıra dairelerde. Bir iki kişinin sorun çıkarması onların işine gelmez. Kararsız kaldım. Yarın ne yapacağız bakalım.

İyi günler. Modem ZyXEL 3312-B10b VDSL2 Wi-Fi 4 300 Mbps imiş.

Bizim mayıs'a kadar 50 mbp VDSL taahhüt var. Hafta sonu fiberi daireye takacak kişiye ne diyeyim? Veya müşteri hizm. İle konuşayım. Elimdeki modem ve onun hızı bana yeterli desem, o zaman bana sadece ONT mu verilecek? Böylece taahhüdüm devam eder + ONT kirası veririm Zaten 50 Mbps fiber kampanyaları var internette Telekom'un. En ekonomik davranış bu geliyor aklıma. Sizin bir öneriniz var mı?

Wi-Fi 4 modelle fiber internet kullanımı mantıksızdır ve ISP de zaten büyük ihtimalle size o modeli fiberde kullandırtmayacaktır.

Tarifenizi fibere uygun şekilde güncellerler, cayma bedeli vs ödemezsiniz ama bunu mutlaka müşteri temsilcisi ile konuşun ki ileride bir sorun oluşacak olursa konuşma kayıtları incelemelerini, cayma bedeli çıkmayacağı garanti edilmiştim müşteri hizmetleri tarafından diye kendinizi savunabilin. Modemi ve ont cihazını onlar verecek ve faturanıza taksit olarak yansıtılacak. VDSL dedikleri bakır altyapıyı da büyük ihtimalle zaman içerisinde sökeceklerdir zaten.

Yönetmelikte fiber gelmişse VDSL'den geçirilmeye çalışılır. Kabul etmezsen yüksek ihtimal inat ederler veya VDSL portunun devre dışı kalacağını söylerler. Yani kurulum şimdi olursa mayıs ayında aboneliğin bitince mevcut kurulumla Milleni'ye geçebilirsin. Ekipler sana sadece ONT ve modemi verip geçerler.
Söyledikleri günde gelemedikleri de oluyormuş demek. Birkaç gün sonra geldiler. Ne kadar istemiyorum desende ısrarla randevu oluşturuyorlar. Biz 3 kere akşamdan randevuyu iptal ediyoruz. Sabah bir bakıyorsun onlar yine sana randevu veriyor yandaki dairelere fiber çekildikten bir gün sonra VDSL interneti kapattılar. 1 saat temassızlık var mı diye baktım öyle bir şey yoktu. Her sabah randevu oluşturuyorlardı ya, ben de Müşteri Hizmetlerine telefon ettim arkadaşlar yakındaysa gelsin dedim. Randevu aslında 3-5 gun sonraydı, ama 1 saat sonra geldiler. 2 kişi 15-20 dakikada işi bitirdi.
Wi-Fi 4 modelle fiber internet kullanımı mantıksızdır ve ISP de zaten büyük ihtimalle size o modeli fiberde kullandırtmayacaktır.
Bana ZTE H3600p verdiler, kutusundan çıkarıp eski B10B ile ilgili soru sormaktan vazgeçtim. "Ne zaman internet gelir?" dedim, duruma bağlı dedi. 10 dakikada olur 10 saatte. Ama 30-40 dakika sonra geldi. Elimdeki eski CAT 5E kablosunu PC'ye taktım. Hemen internete girdim, hiçbir ayar yapmadım. O nasıl oldu? Modemi PC'ye tanıtmam gerekmiyor muydu?
tarifenizi fibere uygun şekilde güncellerler, cayma bedeli vs ödemezsiniz ama bunu mutlaka müşteri temsilcisi ile konuşun ki ileride bir sorun oluşacak olursa konuşma kayıtları incelemelerini, cayma bedeli çıkmayacağı garanti edilmiştim müşteri hizmetleri tarafından diye kendinizi savunabilin. Modemi ve ONT cihazını onlar verecek ve faturanıza taksit olarak yansıtılacak. VDSL dedikleri bakır altyapıyı da büyük ihtimalle zaman içerisinde sökeceklerdir zaten.
Bana verilen yeni modemi mayıs'ta taahhüdümü yenilediğimde satın alabilir miyim? Her ay aidat vermek istemiyorum. Bizim bina 15 yıllık, yeni sayıldığı için kabloyu duvarın içinden odaya çekti. Bizim tesisat buna musaitmiş, sigorta kapının kenarında şartellerin altında kablonun geçtiği delik var. Oradan temiz bir şekilde halletti.

Fiberciye: Taahhüdüm mayıs'a kadar, şimdi ben ne ödeyeceğim dedim? "Taahhüt bitene kadar ödemeni eski fiyattan yapacaksın" dedi. Hatta modem için mayıs'a kadar aidat ödemeyeceksin dedi. Müşteri Hizmetleri bu konuda bize hiçbir şey söylememişti. Aynı hızı bana pahalıya vereceksiniz deyip randevuları iptal etmiştim.
Müşteri Hizmetleri, "Taahhüt bitene kadar ödemeni eski fiyattan yapacaksın" hiç demedi. Bakalım fatura ne gelecek?