• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Türk Telekom fiber altyapı mahalleye geliyor ama sokak sistemde görünmüyor

adils

Çalışkan
Mahallemize Türk Telekom tarafından fiber altyapı getiriliyor. Benim evime yaklaşık 1 km mesafede çalışmalara başlamışlar. Bazı sokaklara kutular yerleştirilmiş, bazılarına da kablolar döşenmiş.

Bugün Türk Telekom müdürlüğüne gittim, durumu sordum. “Tüm mahalleye fiber gelecek.” dediler ama benim sokağım sistemde/planda görünmüyormuş. Yani net bir şey diyemediler.

Şimdi kafam çok karıştı. Tüm mahalleye gelecek deniyor ama benim sokağımın sistemde gözükmemesi kafama takıldı. Acaba bizim sokağa da gelir mi sizce? Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu daha önce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm mahalleye gelecekseler sizi es geçeceklerini düşünmüyorum. TT kazı çalışmaları için belediyeden izin almak zorunda ancak mahalle bazlı izin almakta sokak bazlı değil. Benzer bir durum arkadaşımın başına geldi ve şöyle çözdüler. Üst mahallerinde fiber var kendilerinde yoktu konu hakkında TT ile iletişime geçti. Onlarda belediyeden gerekli izinlerin çıkmadığını söyledi. Belediye ile iletişime geçti yaklaşık 2 ay uğraş sonunda oldukları mahalleye geldi.

Fiber çekilen yer mahallenin en baştaki sokağı. bende en son sokaktayım o yüzden biraz tedirgindim.

Biraz daha bekleyeceksiniz. Eğer mahalledeki bütün kazı işleri biter ve o taşeron ekip yok olursa ve bu arada sizin binanıza doğru kazı hiç yapılmadıysa o zaman siz es geçilmişsinizdir.

Ancak durumunuzu daha öncesinde öğrenmek isterseniz bağlı olduğunuz Telekom Md'ne gidiniz. Oradaki Erişim Planlama birimi ile ne yapıp edip görüşüünüz. Mahallenizdeki projeyi yapan da onlar, şu anda projenin hakimi olanlar da onlardır. Başka yerlerle boşuna görüşmeyin; baştan savma cevap alırsınız. Onlar, eğer keyifleri yerindeyse, size güncel bilgiyi verirler.

Ankara'da müdürlükleri var. Hangisiyle görüşmeliyim? Hangi birim bundan sorumlu?
Bende benzer sorundan müzdaribim de.

Ankara'da müdürlükleri var. Hangisiyle görüşmeliyim? Hangi birim bundan sorumlu?
Bende benzer sorundan müzdaribim de.

Ben çözemedim omurga kablo 2024 Temmuz'da geldi 1 yılda %20'lik kısım fiber oldu aşırı yavaşlar TurkNet'le bölge temsilcisi ile görüşüyorum talep topladık ondan haber bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…