Wienar

Üyecik
YouTube'da Recep Baltaş'ın modem kurulum videolarında Türk Telekom fiber altyapısıyla TurkNet kullandığını söylüyor;

Fakat TurkNet, Türk Telekom altyapısına 100 MB hız verebiliyor. Fakat videolarda Recep Baltaş 100 MB hız alması gerekirken 1000 MB hız alıyor, bu nasıl mümkün oluyor? Bunu bilen yardımcı olursa sevinirim.

Teorik olarak mümkün. TT VAE üzerinden 1000 Mbps verebiliyor. İsteyen ISS de satabilir.

TurkNet kendi isteğiyle bunu satmıyor zira satarsa o fiyattan satamaz, tek fiyat politikası var ve GigaFiber'e de yatırım yapıyor.

Dediğim açıklamadan da Recep Baltaş'a nasıl 1000 Mbps verdiğini de anlamışsınızdır.

Özel anlaşması vardır muhtemelen. Teknoloji içeriği üreticileri ve benzeri sponsor oldukları kişiler için bu tarz özel durumlar olabiliyor. Normal kullanıcıya vermeleri pek olası değil.

Açıklaması şöyle: TurkNet bana test projelerim için özel 1 Gbit internet tanımladı. Ben açıkçası uzun vadede bu hizmeti herkese sunacaklarını sanmıyorum ancak SAYE gibi bir altyapı paylaşım sistemi gelirse sunabilirler diye düşünüyorum.

Teorik olarak mümkün. TT VAE üzerinden 1000 Mbps verebiliyor. İsteyen ISS de satabilir.

TurkNet kendi isteğiyle bunu satmıyor zira satarsa o fiyattan satamaz, tek fiyat politikası var ve GigaFiber'e de yatırım yapıyor.

Dediğim açıklamadan da Recep Baltaş'a nasıl 1000 Mbps verdiğini de anlamışsınızdır.

Abonelik oluştuktan sonra paket değiştir kısmında ek ücret ile bence 200-500-1000MBPS gibi seçenekler olmalı.
Önceden 35Mbps VDSL kullanıyordum ve 50-75Mbps için ~25TL ek ücret ödeyip alabiliyorduk. Bu sistemin acil 200-500-1000 için gelmesi gerek diye düşünüyorum.

Benim GigaFiber altyapım yok fakat Türk Telekom fiber 1000 MB destekleyen hattım var. TurkNet ile iletişime geçsem 1000 MB alma şansım var mıdır?

Teknik olarak mümkün. Pratikte mümkün değil.

VodafoneNet ve Dsmartnet, TT altyapısı üzerinden 1000 Mbps verebiliyor. TurkNet ise en fazla 100 Mbps verebiliyor. Ben TurkNet'in bunu yapmama veya yapamama nedenini PR meselesi olduğuna inanıyorum. GigaFiber'i öne çıkarmak istiyorlar. Ayrıca farkına vardınız mı bilmiyorum ama TurkNet hiçbir şekilde "Turk Telekom" kelimesini ağzına almıyor hiçbir resmi kanalda. Hep "yerleşik altyapı sağlayacısı" diyorlar.

Doğal olarak 1000 Mbps port kira ücreti de daha fazla. Onu da unutmamak lazım. TurkNet GigaFiber dışında yeni abone bulmakta zorluk çekiyor. Vodafone gibi büyük bir şirket bu kira ücretini ödeyebiliyor olabilir ama TurkNet'in ödeme gücü olmayabilir. Borcu da her sana artan bir şirket TurkNet.

Sadece belli başlı bazı kişilere tanımladıklarını gördüm ve duydum. Genel halka açık değil maalesef.

Abonelik oluştuktan sonra paket değiştir kısmında ek ücret ile bence 200-500-1000MBPS gibi seçenekler olmalı.
Önceden 35Mbps VDSL kullanıyordum ve 50-75Mbps için ~25TL ek ücret ödeyip alabiliyorduk. Bu sistemin acil 200-500-1000 için gelmesi gerek diye düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum şayet GigaFiber altyapım olsa fiyatını verip alacağım ya getir altyapıyı ya da bir şekilde fiyata dahil ederek Türk Telekom altyapısı kullanana da seçenek sun, gerçekten çok saçma.

Teknik olarak mümkün. Pratikte mümkün değil.

Vodafone Net ve dsmartnet, TT altyapısı üzerinden 1000 Mbps verebiliyor. TurkNet ise en fazla 100 Mbps verebiliyor. Ben TurkNet'in bunu yapmama veya yapamama nedenini pr meselesi olduğuna inanıyorum. GigaFiber'i öne çıkarmak istiyorlar. Ayrıca farkına vardınız mı bilmiyorum ama TurkNet hiçbir şekilde "Türk Telekom" kelimesini ağzına almıyor hiçbir resmi kanalda. Hep "yerleşik altyapı sağlayacısı" diyorlar.

Doğal olarak 1000 Mbps port kira ücreti de daha fazla. Onu da unutmamak lazım. TurkNet GigaFiber dışında yeni abone bulmakta zorluk çekiyor. Vodafone gibi büyük bir şirket bu kira ücretini ödeyebiliyor olabilir ama TurkNet'in ödeme gücü olmayabilir. Borcu da her sana artan bir şirket TurkNet.

Sadece belli başlı bazı kişilere tanımladıklarını gördüm ve duydum. Genel halka açık değil maalesef.

O zaman yay kardeşim altyapıyı ben 20 yıl beklemek zorunda değilim senin altyapı getirmeni fiyatı dahilinde Türk Telekom altyapısı olan adama da seçenek yarat.