alpsolist

Uzman

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Bir Binanın Fiber Mücadelesi

Bir Binanın Fiber Mücadelesi​

İstanbul'un göbeğindeyiz. Haziran-Ağustos (2025) gibi bir dönemde Türk Telekom ekipleri geldi, bina içine kutu koydu, iç kabloları çekti ve gitti. Ama asıl işi yarım bıraktılar. Binayı sokaktaki ana kabine bağlayacak fiber hattı çekmediler. 33 hane olarak fibere kavuşamadan beklemeye başladık.

1773584027486.webp

1773584040027.webp

Sabırım taştı ve durumu Twitter'a taşıdım. @TTDestek'i etiketledim, yardım istedim.

20 Ocak'ta Başak Hanım aradı. Sürecin uzadığını kabul etti, konuyu altyapı planlama departmanına ilettiklerini söyledi. Ertesi gün tekrar aradı, bu sefer daha somut bir haber vardı: Saha ekipleri adres kontrolünü tamamlamış, fiber Şubat başına kadar kesin gelecekmiş. Not düştüm: bu tarihin tutulmasını bekliyorum.

Şubat geldi. Fiber gelmedi.

Bırakmadım. TT ekipleriyle görüşmeleri sürdürdüm. 18 Şubat'ta sonunda somut bir adım atıldı: Kağıthane Belediyesi'nden ruhsat onayı alındı. Merve Hanım bilgi verdi; Haliç Caddesi'ne OFSD dolabı konulacak, oradan binaya fiber çekilecekti. 21 Şubat'ta kazı ekipleri OFSD dolabını yerine yerleştirdi. Fotoğrafını çektim, paylaştım. Merve Hanım'a teşekkür ettim.

1773584060563.webp

2 Mart'ta Merve Hanım'la tekrar konuştum. Bu hafta OFSD'den binaya fiber hattı çekmek için proje çalışmalarına başlayacaklardı. Heyecanla beklemeye devam ettim.

11 Mart. Sonunda.
Kablolama ekipleri ana fiber hattının çekim işlemini tamamladı. Geriye yalnızca ek (splicing) ve sonlandırma işlemleri kaldı. Ocak'ta yarım bırakılan o iş, iki aylık takip ve mücadelenin ardından neredeyse tamamdı. 33 hane olarak fibere bir adım kalmıştık.

1773584000617.webp

1773584010772.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı işlerinde taşeron ile çalışılıyor zaten son dönemde kendi bünyesindeki kişileride çıkardı TT. Kablo döşeme işlerinde taşeron olduğu için benim düşüncem süreç çok uzuyor. Yaklaşık 2 yıl önce fiber dolap vs kuruldu hemen evimin yanıda ama daha fiberin F si yok dolap pasif duruyor şu anda yanındaki VDSL çalışıyor.

Sanırım aynı yerde yaşıyoruz, çoğu binaya kutu koymuşlar ama bizim binaya koymamışlar. Sanırım keyfe keder yapıyorlar.

Selam hocam ben İstanbul kağıthanedeyim. Mahallenizi paylaşırsanız sizin için içeriden bilgi alabilirim. Sağlam bir iletişimim var diyebilrim.

Altyapı işlerinde taşeron ile çalışılıyor zaten son dönemde kendi bünyesindeki kişileride çıkardı TT. Kablo döşeme işlerinde taşeron olduğu için benim düşüncem süreç çok uzuyor. Yaklaşık 2 yıl önce fiber dolap vs kuruldu hemen evimin yanıda ama daha fiberin F si yok dolap pasif duruyor şu anda yanındaki VDSL çalışıyor.

Hocam bunun sebebi taşeron ben işin içine belediyeyi de sokup onayda bekleyen ruhsat vs durumlarını onaylatıp her işlem sonrası TTdeki iletişimde olduğum kişiyi darladım. Buna rağmen 1 2 ay gibi bir sürede anca getirtebildim.

Selam hocam ben İstanbul kağıthanedeyim. Mahallenizi paylaşırsanız sizin için içeriden bilgi alabilirim. Sağlam bir iletişimim var diyebilrim.

Hocam bunun sebebi taşeron ben işin içine belediyeyi de sokup onayda bekleyen ruhsat vs durumlarını onaylatıp her işlem sonrası TTdeki iletişimde olduğum kişiyi darladım. Buna rağmen 1 2 ay gibi bir sürede anca getirtebildim.
Ben 1 haftada getirttim hocam. Tanıdığım falan yok. Linkedin sayesinde. Sıfırdan kazı yapıldı, siyah borular döşendi, turuncu kablo çekildi, dairelere fiberde çekildi.