alpsolist
Uzman
Konu Başlıkları Gizle
Bir Binanın Fiber Mücadelesi
İstanbul'un göbeğindeyiz. Haziran-Ağustos (2025) gibi bir dönemde Türk Telekom ekipleri geldi, bina içine kutu koydu, iç kabloları çekti ve gitti. Ama asıl işi yarım bıraktılar. Binayı sokaktaki ana kabine bağlayacak fiber hattı çekmediler. 33 hane olarak fibere kavuşamadan beklemeye başladık.Sabırım taştı ve durumu Twitter'a taşıdım. @TTDestek'i etiketledim, yardım istedim.
20 Ocak'ta Başak Hanım aradı. Sürecin uzadığını kabul etti, konuyu altyapı planlama departmanına ilettiklerini söyledi. Ertesi gün tekrar aradı, bu sefer daha somut bir haber vardı: Saha ekipleri adres kontrolünü tamamlamış, fiber Şubat başına kadar kesin gelecekmiş. Not düştüm: bu tarihin tutulmasını bekliyorum.
Şubat geldi. Fiber gelmedi.
Bırakmadım. TT ekipleriyle görüşmeleri sürdürdüm. 18 Şubat'ta sonunda somut bir adım atıldı: Kağıthane Belediyesi'nden ruhsat onayı alındı. Merve Hanım bilgi verdi; Haliç Caddesi'ne OFSD dolabı konulacak, oradan binaya fiber çekilecekti. 21 Şubat'ta kazı ekipleri OFSD dolabını yerine yerleştirdi. Fotoğrafını çektim, paylaştım. Merve Hanım'a teşekkür ettim.
2 Mart'ta Merve Hanım'la tekrar konuştum. Bu hafta OFSD'den binaya fiber hattı çekmek için proje çalışmalarına başlayacaklardı. Heyecanla beklemeye devam ettim.
11 Mart. Sonunda.
Kablolama ekipleri ana fiber hattının çekim işlemini tamamladı. Geriye yalnızca ek (splicing) ve sonlandırma işlemleri kaldı. Ocak'ta yarım bırakılan o iş, iki aylık takip ve mücadelenin ardından neredeyse tamamdı. 33 hane olarak fibere bir adım kalmıştık.
Son düzenleyen: Moderatör: