Türk Telekom fiber GPON bağlantısında Nokia G-010G-R ONT ile eski modem çalışmıyor

mamadouniang7

Çalışkan
Merhaba, birkaç gün önce Türk Telekom’da VDSL’den fibere geçiş yaptım. Eve gelip Nokia G-010G-R ONT cihazı ve TP-Link AX3000 marka bir router kurdular. Bu cihazlarla internete bağlanırken hiçbir sorun yaşamıyorum. Ancak bunda da modem kira ücreti ödeme durumu var mış. Ben de modemi iade edip eski modemimi kullanmayı denedim. Fakat modem arayüzünden Türk Telekom kullanıcı adımı ve şifremi girmeme rağmen bir türlü bağlantı sağlayamadım. Müşteri hizmetleri ilk aradığında bana GPON bir fiber bağlantı sağlayacaklarını söylemişlerdi. Acaba GPON/fiber farklı bir şey olduğundan mı sorun yaşıyorum? (Eski modemimi ve verilen ONT cihazını ekledim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
GPON fiber demektir, sizin senaryonuzda evinize kadar gelen bir fiber hattı olduğundan bu FTTH bağlantı yani eve kadar fiber bağlantısıdır yani bir gariplik yok. Kullanıcı adı ve şifreniz değişmiş olabilir, Türk Telekom'dan tekrar isteyip onları deneyin ve ONT cihazından çıkan ethernet kablosunu modemin WAN portundan girdiğinize emin olun. Ayrıca eski modeminiz VDSL için konfigüre edildiğinden sıfırlayıp tekrar kurulum yapmanız da işi çözebilir.

Hocam kullanıcı adı ve şifreyi zaten yeni istedim onda sorun yok ve modemi de resetleyip o şekilde kurulum yaptım. Lakin bazı kaynaklarda gördüğüm kadarıyla sanırım yeni verilen modemin MAC adresinin diğer modeme girilmesi vs. mi ne gerekiyormuş. Bendeki modemde Türk Telekom modemi olduğu için kısıtlı ayarlara sahip sanırım modem arayüzünde böyle bir ayar varsada ben göremedim ondan kaynaklanıyor olabilir mi?Ayrıca modem için müşteri hizmetleri fiberi destekler derken kurulum için gelen ekip desteklemediğini belirtmişti acaba doğru olan bilgi hangisidir?

Mac değil de VLAN ID girilmesi gerekiyor bu arada sana bir router lazım Xiaomi AX3000T alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin.

Mac değil de VLAN ID girilmesi gerekiyor bu arada sana bir router lazım Xiaomi AX3000T alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin.
Neden lazım ki?Sonuçta bendeki ürün hem router hem de modem özelliğine sahip değil mi?Hız veya daha iyi kapsama alanı söz konusuysa bendeki router/modem gayet yeterli geliyordu bana.

Neden lazım ki? Sonuçta bendeki ürün hem router hem de modem özelliğine sahip değil mi? Hız veya daha iyi kapsama alanı söz konusuysa bendeki router/modem gayet yeterli geliyordu bana.

İşlemci ve Wi-Fi hızından dolayı alman daha iyi olur.

İşlemci ve Wi-Fi hızından dolayı alman daha iyi olur.

Hocam dediğim gibi önceki modemim zaten yeterli olduğundan dolayı eğer düzgün çalıştırabilirsem değiştirmeyi düşünmüyorum. Ayrıca VLAN ID dediğiniz genellikle değeri 35 olan şey ise onu da girdim zaten maalesef hala internet bağlantısı sağlayamadım. Modem arayüzünden servis analizi yaptığımda da PPP ağ geçidine erişilemiyor diye bir hata alıyorum.

Daha demin rastgele ayarları kurcalarken sanırım bir ayar sayesinde başardım ve internete bağlanabildim. İşin özü TP-Link AC1200 VC220-G3U fiberi destekliyormuş kurulum ekibi modemin fiber desteklediğini bile bilmiyormuş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…