Türk Telekom fiber için ekstra router alınmalı mı?

xanny

Çalışkan
Merhaba, biz bugün taşınıyoruz ve yeni evimize Türk Telekom'un fiber internetini bağlatacağız. Sadece onun altyapısı var mış şu anda. Bugün gelip interneti bağlayacaklar; 1000 indirme, 50 upload olacak yanlış değilsem. Ailedeki herkes kablosuz internet kullanıyor. Türk Telekom'un vereceği sağlayıcı, modem falan bunların yeterli olacağını düşünmüyorum, çok fazla da anlamıyorum bunlardan. Beni biraz bilgilendirir misiniz? Nasıl kablosuz olarak iyi bir internet alırız? Ekstra bir router alalım mı? Alacaksak ne alalım, öneride bulunur musunuz? Ve son olarak interneti bağlatırken nelere dikkat etmeliyim, neler söylemeliyim? Yardımcı olur musunuz?

Türk Telekom'un bana verdiği router ile bir taraftan playstation'a indirme yaparken bir taraftan görüntülü görüşme bir taraftan video izleme yapabildim bir taraftan da yeğenim online mobil oyun oynayabiliyordu. Verdikleri cihazlar temel düzeyde tüketici için yeterli.

Bu anlattıklarınızı 100Mbps'lik internetimizle de yapıyorduk zaten birazcık araştırdım verdikleri router ile kablosuz 1000 değil 400 civarı bir şey alabiliyormuşuz galiba biz bunu 1000'e yaklaştırmak istiyoruz.

Evinize de bağlı biraz. Bende şu an TT'nin verdiği Huawei WiFi 6 modem var, 200 Mbps hızın 200'ünü WiFi ile alabiliyorum. Ama ev dublex olduğundan odamda tam çekmiyor ve evde 4K Netflix izlendiğinde pingim ütopik değerlere çıkıyor, internet hızı düşüyor. Kira router zorunluluğu kalktığı için ben de değiştireceğim. Boşuna kira ödemeyin, her türlü kendi router'ınızı alın. Model olarak çok bir bilgim yok ama Keenetic routerlar çok öneriliyor.

EX520v kullanıcısıyım, bu da test sonucu:

Ev 145 metrekare router evin ortasına odaların çok yakınına koyulcak sadece router alsak yeterli olur mu yani bir de router alsak onu bağlaması için yine birilerini çağırmamız lazım mı araştırıp kendim yapabilir miyim komplike bir şey mi?

Türk Telekom 1000/50 Keenetic Hero KN-1012 + SFP minimum değerler.

SFP nedir biraz anlatır mısınız ekstra ASUS'ya da Keenetic bir router alacağım haricinde ne yapmam lazım SFP şart bir şey mi ne kadar etkiliyor.

SFP nedir biraz anlatır mısınız ekstra ASUS'ya da Keenetic bir router alacağım haricinde ne yapmam lazım SFP şart bir şey mi ne kadar etkiliyor.

Burada satılan bir marka SFP'dir fiber kablo direk buna takılır ve bu da SFP portu olan router e takılıp internete çıkmanızı sağlar şu an TR de genel düzen bir ONT cihazı ve router olarak kurulum yapar ISS'ler genel olarak fakat bu şekil kurulumda genel olarak ONT cihazı 1G olduğu için fiziki engele takılıp 940 Mbps hız alırısnız teorik olarak bu sistemde genellikle SFP ve SFP portları 2.5G olduğu için engel sadece ISS sınırlaması kadar olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…