Makaleler
1
1-2 saatte binaya fiber altyapı tesisatını (FTTH) döşeyip toz oldular ancak sokakta fiberi olan apartmanlar olsa da bizim apartmana gelen bir fiber altyapı yok, burada taşeron ve belediye hızlı çalışsa da bu sokak kazı işleri ne kadar sürüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi birkaç ayda bir uğruyorlar bizim eve, dün de geldiler. Kabloyu kutuya falan bağladılar, bu işin akıbetinin ne olacağını sorduğumuzda ise sadece eve bağlama kısmının kaldığını söylediler. 2-3 aydır sürüyor. Bölgenize göre ve ekiplere göre değişiyor. Bir de canları ne zaman isterse, en önemli faktör bu.

Kazı işlemini falan bilmiyorum da, bizim burada binalara kabloları çektikten 3 hafta sonra tüm işlemler bitmişti, sadece fiberin altyapıda gözükmesi kalmıştı geriye. O da 1 hafta sonra altyapıda gözüktü ve fibere geçtik. Yani bizim burada tüm işlemler tam 1 ay kadar sürdü.

Diğer adresteki evimizde de hiç fiber altyapısı falan yoktu, sadece VDSL vardı. Sıfırdan fiber altyapısı için ben ayrıyeten TT CEO'suna yazmıştım ve geri dönüş yaptı kendisi. Onun geri dönüşünün 2 gün sonrasında TT tarafından arandım. Evin konumu ve bulunduğu mahalle dahil tüm bilgiler istendi. Bilgileri verdikten sonra maksimum 6 ay sonunda fiberin o mahallede hazır hale geleceği söylendi bana.

Kazı işlemini falan bilmiyorum da, bizim burada binalara kabloları çektikten 3 hafta sonra tüm işlemler bitmişti, sadece fiberin altyapıda gözükmesi kalmıştı geriye. O da 1 hafta sonra altyapıda gözüktü ve fibere geçtik. Yani bizim burada tüm işlemler tam 1 ay kadar sürdü.

Diğer adresteki evimizde de hiç fiber altyapısı falan yoktu, sadece VDSL vardı. Sıfırdan fiber altyapısı için ben ayrıyeten TT CEO'suna yazmıştım ve geri dönüş yaptı kendisi. Onun geri dönüşünün 2 gün sonrasında TT tarafından arandım. Evin konumu ve bulunduğu mahalle dahil tüm bilgiler istendi. Bilgileri verdikten sonra maksimum 6 ay sonunda fiberin o mahallede hazır hale geleceği söylendi bana.
TT ceosuna tam olarak nerden yazdınız.

Binaya tesisatı döşediler o kadar, 150 metre ötede VDSL kutusunun bitişiğine fiber kutusu koymuşlar ama dâhâ sokaktan binaya gelen fiber altyapı yok, hayırlısı bakalım n'olcak?

Daha önce bende yazdım ancak bakmadı bende mailden ulaştım 6 ay içinde bir şeyler söyledi arayan müşteri hizmetlerindeki kişi ama ne gelen var ne giden.

Şansıma 2-3 gün sonra döndü bana. Bana da söylenen, en geç 6 ay sonunda fiberin adrese geleceğiydi. Söylenenlere göre fiberin en geç Haziran ayı sonuna kadar gelmesi lazım benim verdiğim adrese.

Hatta dün gece kontrol amaçlı adresteki altyapıyı sorguladım ve herhangi bir fiber altyapısı göremedim henüz.

Bu tip konularda firmaları darlamak lazım sanırım sürekli. Başka türlü süreç hızlanmıyor.

Sokağın ve apartmanın fiber dönüşüm kapsamı içerisinde olduğundan bahsettiler ancak tarih vermediler, abuk sabuk işler